Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

zijan
Nov uporabnik

Re: vw passat ali mazda 6

Napisal/-a zijan Po mar 04, 2013 3:07 pm

sonic je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Za polota TSI so mi iskali za PRVI servis na 15kkm cca 180€ na pooblaščene servisu. Da pa ima Mazda relativno drage servise se pa vseeno strinjam.

Kako to? A ni po prvih 15.000 km samo menjava olja (in filtra)? Ali so menjali še kaj? (sicer dvomim).

Recimo pred dnevi smo plačali podoben znesek (176 EUR) za servis Tourana (1.4 TSI), ampak je bila poleg olja menjana še zavorna tekočina, menjan protiprašni filter klime, pa še par malenkosti.. Če bi gledal samo menjavo olja in filtra, bi prišlo ene 110-120 EUR (vse skupaj, vključno delo in DDV).

Prejšnji teden bil na VW servisu v Ljubljani. Golf 5, 1.6, redni servis (menjava olja, filter kabine, svečke, protiprašni filter) na 120.000 km... cena 328,22 EURa. Samo olje pri njih stane 126 EUR brez DDV. Kje si ti dobil take cene?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 04, 2013 4:11 pm

zijan je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Za polota TSI so mi iskali za PRVI servis na 15kkm cca 180€ na pooblaščene servisu. Da pa ima Mazda relativno drage servise se pa vseeno strinjam.

Kako to? A ni po prvih 15.000 km samo menjava olja (in filtra)? Ali so menjali še kaj? (sicer dvomim).

Recimo pred dnevi smo plačali podoben znesek (176 EUR) za servis Tourana (1.4 TSI), ampak je bila poleg olja menjana še zavorna tekočina, menjan protiprašni filter klime, pa še par malenkosti.. Če bi gledal samo menjavo olja in filtra, bi prišlo ene 110-120 EUR (vse skupaj, vključno delo in DDV).

Prejšnji teden bil na VW servisu v Ljubljani. Golf 5, 1.6, redni servis (menjava olja, filter kabine, svečke, protiprašni filter) na 120.000 km... cena 328,22 EURa. Samo olje pri njih stane 126 EUR brez DDV. Kje si ti dobil take cene?

328€??? :shock: Olje 126€ brez DDV??? :shock: Kje si ti dobil take cene?? Kot prvo je osnovni servis za 1.9 TDI-ja max. 120€, pa po moje čez 200€ ne prideš, ko je treba še kaj dodatnega delat, kot drugo, mi je popoldanc naredil za 320€ glavni servis (jermeni, napenjalci, vodna pumpa, filtri, olje, ...). Ne morem verjet, koliko ste eni pripravljeni plačat...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan Po mar 04, 2013 5:05 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
zijan je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

328€??? :shock: Olje 126€ brez DDV??? :shock: Kje si ti dobil take cene?? Kot prvo je osnovni servis za 1.9 TDI-ja max. 120€, pa po moje čez 200€ ne prideš, ko je treba še kaj dodatnega delat, kot drugo, mi je popoldanc naredil za 320€ glavni servis (jermeni, napenjalci, vodna pumpa, filtri, olje, ...). Ne morem verjet, koliko ste eni pripravljeni plačat...

Uradni VW servis v Ljubljani. Poglej račun v priponki, ki je brez DDV.
Priponke
servis.jpg

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po mar 04, 2013 5:09 pm

Ne vem komu se bolj čudit, servisu ki opali tako nenormalno ceno (za VW) ali osebi, ki je to pripravljena plačat...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan Po mar 04, 2013 5:25 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ne vem komu se bolj čudit, servisu ki opali tako nenormalno ceno (za VW) ali osebi, ki je to pripravljena plačat...

Z dveh različnih VW servisov v Ljubljani sem dobil predračun in so cene bile zelo podobne. Zato sem spraševal Sonica kje on servisira.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po mar 04, 2013 5:47 pm

Tudi za moje pojme pooblaščeni VW servisi lupijo stranke nenormalno - za njihovo akcijo vedno vredno pa sploh slišat nočejo. Pri Španu hočejo imeti za isti avto, kot ga imaš Zijan, za mali servis plus menjavo zobatega jermena s črpalko slabih 600€, medtem ko je na njihovi (uradni VW) strani zavedeno, da pride samo komplet jermena in vodne črpalke skupaj z vgradnjo 240€.

Zijan, predlagam ti, da se na spodnjem linku pozanimaš (piši VW), koliko želijo imeti za mali servis za tvojega golfa, potem se pa s tem zneskom sprehodi do tega tvojega oderuškega servisa in jim malo zagrozi!
http://www.volkswagen-vednovredno.si/

zijan
Nov uporabnik

Napisal/-a zijan To mar 05, 2013 12:33 pm

thunderbolt je napisal/-a:Tudi za moje pojme pooblaščeni VW servisi lupijo stranke nenormalno - za njihovo akcijo vedno vredno pa sploh slišat nočejo. Pri Španu hočejo imeti za isti avto, kot ga imaš Zijan, za mali servis plus menjavo zobatega jermena s črpalko slabih 600€, medtem ko je na njihovi (uradni VW) strani zavedeno, da pride samo komplet jermena in vodne črpalke skupaj z vgradnjo 240€.

Zijan, predlagam ti, da se na spodnjem linku pozanimaš (piši VW), koliko želijo imeti za mali servis za tvojega golfa, potem se pa s tem zneskom sprehodi do tega tvojega oderuškega servisa in jim malo zagrozi!
http://www.volkswagen-vednovredno.si/

Hvala Thunderbolt. Po predračunu na Bravničarjevi za menjavo jermena želijo imeti 342,98 EUR kar je 100 EUR več kot v tisti povezavi, ki si jo posredoval. Menjava jermena se mi niti ne zdi pretirano draga saj je enkrat na 5 let ampak mali servis pa res pretiravajo. Prinesel sem svoje olje in na koncu je še zmeraj bilo cca 180 EUR...

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 To mar 05, 2013 4:25 pm

zijan je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
zijan je napisal/-a:]

Uradni VW servis v Ljubljani. Poglej račun v priponki, ki je brez DDV.[/quote]

Kontrola akumulatorja 8,35€ :noro kaj na akumulatorju pregledajo, če so kaj oksidirane kleme?

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To mar 05, 2013 11:15 pm

Načeloma to vključuje fizični pregled (razpoke, stanje klem), ter napetost (pod obremenitvijo). Ne vem pa če še kje to računajo: )

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr mar 06, 2013 7:51 am

zijan je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

To je čista kraja :roll: . Olje za 1.6 motor je 10W40, ki stane na servisu še vedno dragih cca. 13€ liter, teb so dal noter pa neko vrhunsko olje za 28€ :?: Tak mali redni servis pride drugač okol 90€ (olje, oljni filter, delo)

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Sr mar 06, 2013 11:35 am

Pri Berusu v Novem mestu je tast za passata 1.9TDI plačal okrog 220€ za redni servis.
Pri Slaku je pa za tiguana 2.0TDI plačal okrog 140€.
Se gre pa v obeh primerih za nova vozila, tako da je moral pri pooblaščenem servisirat zaradi garancije.

Od kdaj pa mora lastnik vozila plačat takso za razgradnjo olja? A ne bi moral to servis krit?
Tako kot za stare gume, pač pustiš pri vulkanizerju in mora on poskrbet za pravilno uničenje.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr mar 06, 2013 12:45 pm

arijan je napisal/-a:...Od kdaj pa mora lastnik vozila plačat takso za razgradnjo olja? A ne bi moral to servis krit?
Tako kot za stare gume, pač pustiš pri vulkanizerju in mora on poskrbet za pravilno uničenje.

Saj pri olju ni finančne postavke, tista eko taksa pa je verjetno nekaj drugega. Imajo enoten obrazec in če bi prinesel svoje olje, bi "razgradnjo" starega računali, tako pa ne. Samo domneva...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr mar 06, 2013 3:23 pm

No, konkretni primeri zgolj dokazujejo tisto kar že ves čas govorim: Servisi pri VW niso prav nič cenejši od Mazde. Tisti, ki pa servisirate pri popoldancih za 100€, za tak denar se da priti čez tudi pri Mazdi ali kakem drugem japoncu. Ravno sedaj je imel znanec pri 5 let stari Toyoti Corolla Verso (dizel) reden servis in je plačal za vse skupaj (z oljem vred) nekaj čez 80€, s tem da je bilo še nekaj drugih malenkosti za porihtat. Toliko o tem...

Sicer pa servisiram v BTC-ju, po mnenju mnogih najboljši pooblaščeni servis za Mazdo, k njim vozijo tudi iz drugih koncev Slovenije. Glede olja, s pravilnim pristopom se da vse uredit, tako da ga lahko prineseš s sabo. Vsaj tu je tako, kako je drugod pa ne vem.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 06, 2013 3:58 pm

Polo78 je napisal/-a:No, konkretni primeri zgolj dokazujejo tisto kar že ves čas govorim: Servisi pri VW niso prav nič cenejši od Mazde. Tisti, ki pa servisirate pri popoldancih za 100€, za tak denar se da priti čez tudi pri Mazdi ali kakem drugem japoncu. Ravno sedaj je imel znanec pri 5 let stari Toyoti Corolla Verso (dizel) reden servis in je plačal za vse skupaj (z oljem vred) nekaj čez 80€, s tem da je bilo še nekaj drugih malenkosti za porihtat. Toliko o tem...

Sicer pa servisiram v BTC-ju, po mnenju mnogih najboljši pooblaščeni servis za Mazdo, k njim vozijo tudi iz drugih koncev Slovenije. Glede olja, s pravilnim pristopom se da vse uredit, tako da ga lahko prineseš s sabo. Vsaj tu je tako, kako je drugod pa ne vem.

To koliko je nekdo pripravljen preplačat servis pri VW-ju mene osebno ne zanima. Arijan je lepo podal ceno za 2.0 TDI CR in sicer 140€ z njihovim oljem. ;)
Slika

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador Sr mar 06, 2013 7:02 pm

ma zdej ste čist zašli s teme, mene zanima tole:
1. razlika med GTA opremo in TE pluS
2. najbolj optimalen motor za tak avto je 2.2 163KM, DA -NE?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če mar 07, 2013 1:08 pm

~toMmy~ je napisal/-a:To koliko je nekdo pripravljen preplačat servis pri VW-ju mene osebno ne zanima.

Kakor tudi mene osebno ne zanima koliko je kdo preplačal servis pri Mazdi pa vendar se to stalno omenja in tako nastajajo fame o dragih servisih. Dejstvo je, da se da pri vsaki znamki s pravim pristopom izpogajat cenejši servis. In seveda obratno, če si tiho oz. se ne znajdeš ter si pripravljen plačevat več. Pa sem sploh ne štejem kakih VIP vez in poznanstev, da se tudi brez tega.

matador je napisal/-a:ma zdej ste čist zašli s teme, mene zanima tole:

1. Bistvena razlika je predvsem to, da z GTA opremo prideta močnejša dizla, s TE Plus pa šibkejši - vsaj od facelifta dalje je tako, pred tem si dobil tudi TE plus s srednjim motorjem (163km). Sicer razlike med enim in drugim niso velike, so predvsem vizualne narave (18 col gume, drugačni odbijači, pragovi, maska, osvetlitev ter grafika števcev, alu dodatki, delno usnje ipd.) ter še nekaj malenkosti. Treba je vedet, da je že TE plus zelo bogato opremljen in ima praktično vse kar potrebuješ.
2. DA. Čeprav meni zadošča že šibkejša verzija (129km). Navor (340Nm) naredi svoje, 163km verzija ga ima "le" 20Nm več.
Antiznačkar po prepričanju

matador
Nov uporabnik

Napisal/-a matador Če mar 07, 2013 9:47 pm

Polo78 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:To koliko je nekdo pripravljen preplačat servis pri VW-ju mene osebno ne zanima.

Kakor tudi mene osebno ne zanima koliko je kdo preplačal servis pri Mazdi pa vendar se to stalno omenja in tako nastajajo fame o dragih servisih. Dejstvo je, da se da pri vsaki znamki s pravim pristopom izpogajat cenejši servis. In seveda obratno, če si tiho oz. se ne znajdeš ter si pripravljen plačevat več. Pa sem sploh ne štejem kakih VIP vez in poznanstev, da se tudi brez tega.

matador je napisal/-a:ma zdej ste čist zašli s teme, mene zanima tole:

1. Bistvena razlika je predvsem to, da z GTA opremo prideta močnejša dizla, s TE Plus pa šibkejši - vsaj od facelifta dalje je tako, pred tem si dobil tudi TE plus s srednjim motorjem (163km). Sicer razlike med enim in drugim niso velike, so predvsem vizualne narave (18 col gume, drugačni odbijači, pragovi, maska, osvetlitev ter grafika števcev, alu dodatki, delno usnje ipd.) ter še nekaj malenkosti. Treba je vedet, da je že TE plus zelo bogato opremljen in ima praktično vse kar potrebuješ.
2. DA. Čeprav meni zadošča že šibkejša verzija (129km). Navor (340Nm) naredi svoje, 163km verzija ga ima "le" 20Nm več.

2. aha, zanimivo da ni razlike, da se nič ne pozna v vožnji oz. ne občutiš
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: blasfemik in 15 gostov