Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

London_MidNight_612
Nov uporabnik

Nakup prvega avtomobila - mnenja, izkušnje, nasveti...

Napisal/-a London_MidNight_612 To mar 19, 2013 1:14 pm

Živijo!

Odločil sem se, da se po skoraj 2-letnem bežnem spremljanju foruma tudi sam registriram in malo poklepetam z vami. Nammreč, prejšnji mesec sem opravil vozniški izpit B. kategorije. Odločil sem se, da si nabavim svoj prvi avto za vsakdanjo uporabo. Iščem avto, ki bo na dan prevozil približno 10-15km in kakšen izlet med vikendom, pa morje za prvi maj...Najprej, da povem, prosim ne napadajte me s komentarji da sem "boyracer" in podobno, ker hočem tak in drugačen avto:

bencinski motor, najraje s turbino, vsaj 150KM, ročni menjalnik, poraba mi niti ni važna, ne mislim pa stati vsake 2 dni na petrolu...

Tak avto hočem, ker je na moji relaciji polno traktorjev in cincarjev, in rabim avto z dobrimi pospeški za brezskrbno prehitevanje. Opreme pa čimveč. Ni vse to nujno, rad bi pa čimveč: ABS, ESP, xenon, usnje, gretje sedežev, tempomat...skratka da se v avtu počutiš udobno, je dovolj prostora za smuanje, prljago, vozičke (vozim sestrinega otroka)..

Budget je pa okoli 5-6k€. Za dobro ohranjen avto z znano servisno zgodovino, veliko opreme...sem pripravlljen plačati 6.600€ max. Hvala za vse predloge, zdaj pa moram iti.

LP!

GrEgEcN95
Novinec

Re: Nakup prvega avtomobila - mnenja, izkušnje, nasveti...

Napisal/-a GrEgEcN95 To mar 19, 2013 1:18 pm

Za ta denar dobiš Laguno 2,0 DCi , letnik 2006. Je dizel vendar ima 150KM, ta motor je imel najmanj problemov, poraba je manjša, pospeški so tudi kar dobri, neboš vsaka 2 dni na bencinski...
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

London_MidNight_612
Nov uporabnik

Napisal/-a London_MidNight_612 To mar 19, 2013 1:26 pm

Oj!

Mja, za dizle mi niti ni. Smo meli do zdaj v družini same bezne, enkrat dizla, pa mi ni pasalo. Zjutraj kadi črno, belo, modro, kar češ, trese se, smrdi, ropota znotrja in zunaj...je pa res, da je bil kar precej zmahan in da sem navajen benzov. Tko da, je tudi to opcija ampak moram videti samo delovanje da ne bo potem takefore kot pri našem bivšem smrduhu. Sem pa že našel nekaj, samo konkretnegan primerka še ne: Passat 3B - 1.8T (150KM), Highline oprema...smo ga meli tudi mi pol leta - njamsi avto, samo malo že v letih :DDD

LP!

London_MidNight_612
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To mar 19, 2013 2:29 pm

Glede opreme pametno, da hočeš ABS in ESP, vse ostalo kar si napisal ( xenon, usnje, gretje sedežev, tempomat) po mojem ne rabiš.

Zato dva moja predloga:
- Hyundai Sonata 2.4 benz, l.2005, za 4.590 EUR
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6739301&show=1

- ker si omenjal prostor za smuče, vožnjo nečaka itd., še Saab 9-3 1.8, karavan, l. 2006 - in, hej, ima gretje sedežev, za 6.900 EUR (brez skrbi, za rabljenega bencinarja to gotovo ni zadnja cena)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6843406&show=1
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream To mar 19, 2013 3:29 pm

Sonata je ql izbira. Avto ni slab, če človek pozabi znamko. Cene pa nima nobene, ker ga nihče noče. Fajn stvar.

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr mar 20, 2013 12:49 am

turbina.. kaj pa če gledaš mašine brez turbine z 150 KM ?
Alergičen na rjo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov