thunderbolt je napisal/-a:Znanec je pri Pandi vzel espaca, pri 150k km je bil notri kot nov, kar se servisov tiče je vse štimalo in tudi nasploh avto dela.
Če bi 2 leti rabljenega, s preverjeno zgodovino dobil za 16 tisočakov, je nesmiselno dajat še dodatnih 8 tisočakov za novega - to je 30% cene, kar je veliko.
thunderbolt je napisal/-a:Torej na primer, gledano za 5 let lastništva:
- kupljen nov, po petih letih s 150k km: cena novega 26000 (titanium), rabljenega cca. 10000, zgubiš 16 tisoč evrov.
- kupljen 2 leti star s 120k km (ta pri Pandi npr.), po sedmih letih s 270k km, cena rabljenega 16000, cena ob prodaji cca. 6 tisoč (predvidoma), zgubiš 10 tisoč. Tu noter je treba računat še kakšno menjavo dela podvozja in podobnega, recimo 1500, ki ga pri zgornjem ne bi bilo. Pod črto si na boljšem nekje za 4,5 tisočake.
Tako na hitro na podlagi cen iz avto neta - sem še kaj spregledal?
matejxx je napisal/-a:In si siguren, da nebi pogledal še kakšne druge znamke. Sj si napisal, da ti je Ford do sedaj delal brez problema, toda to ne pomeni, da ti bo tudi novi Ford tako dobro služil. Priporočam ti da si malo poglej tudi konkurenco, in boš tako imel precej lažje iskanje dobro ohranjenega avtomobila. Pri nekaterih znamkah pa si bi lahko kupil za ta denar kupil celo nov avto, in bi tako imel garancijo za nekaj let.
Primer:
Opel Zafira
Renault Grand Scenic
Renault Grand Scenic
Ares je napisal/-a:Kar ti res lahko svetujem, da NIKOLI NE HITI Z NAKUPOM!!!
Ampak pod črto, vzemi si čas. Ne hiti! Nikoli. Pazi se sploh tistega občutka, joj res je dobra priložnost.. sigurno ne bo boljše. Vedno so še boljše!!
grega_t je napisal/-a:airpir, hvala za ponudbo vendar malo prepozno. Mondeo je zaaran; drug teden mi še odpavijo dve lepotni napaki in dokupim še 2 letno tovarniško garancijo. Občutek imam, da sem kupil dober avto.
lp,Grega
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov