Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Bmw 1 ali Mercedez A

Napisal/-a sasocar123 Ne apr 07, 2013 8:57 pm

Pozdravljeni !

Torej kupujem "nov" avto za mati in me zanima vaše mnenje. Budget je max 7500e. Dela cca 60km na dan, tako da je izrazila željo za dizla. V poštev pride bmw 1 in MB razred A.

Malo sem prebiral forume in podobno in kakšnih večjih težav od omenjenih avtov nisem zasledil. Kakšne so napake teh avtov, hibe, težave? Kaj ji najbol pride v poštev ? Bmw bi biu 1.8 motor, prav tako MB ali kateri ? Poraba je približno enaka..

Kakšna je razlika v zavarovanju/registraciji ?

Aja mora biti pa čim mlajši hehe..

Najlepša hvala za pomoč :pivo

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Re: Bmw 1 ali Mercedez A

Napisal/-a _T_O_M_O_ Ne apr 07, 2013 9:49 pm

Če kupuješ za mamo, bi jaz vzel A klaso. Kolkr vem je bmw dost nižji za sedet, pa nekje sem prebral da prav prostoren na zadnji klopi in v prtljažniku glih ni. Medtem ko tastara a klasa je skoraj nek enoprostrc. Je pa res da ga ima kolega pa z njim ni glih kaj preveč zadovoljen, je rekel da rjavi(kot vsi mercedesi) in pa da veliko popije mislim da ima 170 cdi. Ampak vseeno jaz bi raje vzel A klaso(za mamo, zase pa bmw 1)

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po apr 08, 2013 8:12 am

_T_O_M_O_ je napisal/-a:Če kupuješ za mamo, bi jaz vzel A klaso. Kolkr vem je bmw dost nižji za sedet, pa nekje sem prebral da prav prostoren na zadnji klopi in v prtljažniku glih ni. Medtem ko tastara a klasa je skoraj nek enoprostrc. Je pa res da ga ima kolega pa z njim ni glih kaj preveč zadovoljen, je rekel da rjavi(kot vsi mercedesi) in pa da veliko popije mislim da ima 170 cdi. Ampak vseeno jaz bi raje vzel A klaso(za mamo, zase pa bmw 1)

Hm.. Glede prostora niti ni tak problem, ker ga se več ali manj vozi sama. O sedenju nizko tudi ni takđnega problema, ker je še "fit" :) .. Drugače pa ja, sem nekaj že zasledil to glede rjavenja, tudi en kolega ima A klaso 180CD in je kar razočaran, ker ga ima več na servisu kot doma..
Če ima kdo kakšen odgovor še iz prve roke se priporočam, da se kasneje lažje odločim.

Lp,

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po apr 08, 2013 9:24 am

motorji v bmw so vsi 2000ccm.. Kaj moraš paziti; imeli so probleme s ketno. tam od 06/2009 naj bi bilo to reseno. vecina ljudi misli, da je problematično to, da se ketna sliš pri cca 1600rpm, vendar tistim ki je počila vejo, da simptomov ni. Pravila ni, pač na vsakih tisoč motorjev je imel nekdo slab dan. 2007,2008 bi se sam izognil. po drugi strani, pa poznam par voznikov 2.0d, ki nimajo nikakršnih problemov.

sam imam 120d. kaj se splača. po čipiranju avto pije pol litra manj ob upoštevanju omejitev in +20km/h na AC je na zimskih 17" poraba okoli 6,5l. Se pa brez dežav pride precej nižje, ampak nevem zakaj bi potem imel 200+ konjev. zavarovanje je polno kasko nekaj pod jurja. avto je relativno trd. motijo me poskoki na avtocesti, ko se pri 170 prižiga DTC. po drugi strani je lega superiorna. motijo me drage gume zaradi čudnih dimenzij 17, 18 col. pri 16 je dobro ker je standardna in so vse štiri enake: 205/55-r16. Zadaj ne more noben normalno sedeti, ravno tako je prtljažnika malo, ker je kabina postavljena precej nazaj zaradi 50/50 razporeditve teze.

kaj ti priporocam: radio professional, ker business je tema. (nasploh ima bmw slabo ozvočenje v primerjavi z ostalimi premium znamkami). Imam športne sedeže z napihljivo obrobo. nikoli se nebi več vsedel v navadne bmwjeve klopce. volan navaden (cel črn, plastičen) je groza- glej vsaj za športnega usnjenega. Podvozje navadno, tudi če je mama fit. (milf :D )

zakaj ne bmw? letošnjo zimo je bil vsaj moji punci precej naporen po snegu. s prižgano elektroniko in novimi zimskimi gumami ne pride v neoben večji klanec. ob delni ugasnjeni elektroniki rata avto za neizkušene voznike naporen. druga stvar je izjemno nizko sedenje in relativno trdo podvozje.
zakaj JA? kljub temu da avto precej potresava po luknjah na lokalnih cestah je s 17" za mene relativno udoben za AC, kjer sem res veliko. ima relativno (v razredu) veliko medosno razdaljo (večjo kot dosedanja octavia). Avto je prava igrača in zelo natančen. Veselje v vožnji ne nosi le zaradi značke ali pa ob divji vožnji. Ima dolga prestavna razmerja in tako je lahko zelo šparoven. Ob primerljivi konjenici je precej bolj poskočen kot konkurenca. Vendar se to ne čuti- ker vsaj dizli vlečejo precej zvezno in ni sunkov. Pozicija za volanom je kot že omenjeno lahko precej boljša kot pri konkurenci a hkrati nelagodna za nekatere.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po apr 08, 2013 12:18 pm

Glavno vprašanje tukaj je, če se je pripravljena vozit z zadnjim pogonom, ali bi mogoče celo raje zadnji pogon? Če ne ve slabosti in prednosti, jih omeni, pa naj se odloči:) Ni pa stara A klasa bohvekaj avto za ta denar. Če pa se gleda bolj premium, mogoče še kak mini?

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po apr 08, 2013 7:49 pm

UF hvala za izčrpne informacije, točno to sem rabil.. Se pravi vidim da sploh ne bo kaj bistvene razlike, gledal bom tako A-ja, ter 1ko, potem bom pa videl kaj bom dobil. Saj MB ima tudi zadaj pogon ane ? Ker je res, da večinoma časa (pozimi) se vozi po nespluženih cestah, ker ima službo že ob 5, bi se morala res navadit zadnjega pogona, ampak mislim da ne bo problema.. Vozi se pa večino relacije (30km ) Jezersko-Cerklje, torej nobenih avtocest, no avtocesta recimo 1x na mesec, drugače pa ne.

Glede letnika pa itak pridejo v poštev prvi modeli oz 05, 06, ker kar je novejše je že čez budget.

Ja .. Verjemi, MINI je bil prvi avto na katerega sem se spomnil, pa ji ni všeč.. Nimaš kaj, izgled je le izgled :) ..

Pri MB pa najbolje da gledam kar avantgarde opremo kajne ?

Lp

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ Po apr 08, 2013 9:03 pm

Mercedes A ima prednji pogon. Zato sem ga tudi predlagal za mamo.(sej veš ženske pa drift :huh: ) :lol: Še zmeraj tudi če je tvoja mati fit bi priporočal A klaso. k*** jaz sem še mlad pa včasih kolnem kaj nimam višjega avta da se normalno usedeš not, pa sedim v fiat puntotu, tko da za moje pojme so te mali SUV top shit roba. MB GLK :DDD No mal sem zašel s teme. Najboljš da se mama v vsakega vsede pa vidi kaj ji paše.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po apr 08, 2013 9:39 pm

Hmmmm kaj pol edini MB s prednjim pogonom ? Spet nekaj novega, sem bil skoraj 100% da ima zadaj ;) .. Tako tako, dobiš pa res za recimo 7000e 2 leti novejšega MB, bom šel malo v akcijo, verjetno grem 2 gledat že jutri, ko bom ravno okrog LJ skakal :) ..
Ja fit je že fit, samo hrbet pa klasična hiba v družini :lol:

Lp,

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ Po apr 08, 2013 9:49 pm

Prednji pogon: Mercedes A, Mercedes B, Mercedes CLA (opcijsko 4x4) za tele sm siguren ostali pa pomojem vsi ali 4x4 ali pa zadnji nisem siguren

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po apr 08, 2013 11:47 pm

Zakaj ravno MB A in BMW 1? Zaradi značke in precejšnjega doplačila?

Drugo je, da sta prav ta dva verjetno med najmanj udobnimi avti. Kaj ko bi ti mamo peljal v par salonov in naj sproba ta dva pa še kakšnega (Golf, DS 3, Focus, Fiesta...) in naj se sama prepriča o udobju in predvsem počutju, seveda tudi med vožnjo.
Potem pa naprej v temi o zanesljivosti favoritov....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To apr 09, 2013 7:45 am

esem je napisal/-a:Zakaj ravno MB A in BMW 1? Zaradi značke in precejšnjega doplačila?

Drugo je, da sta prav ta dva verjetno med najmanj udobnimi avti. Kaj ko bi ti mamo peljal v par salonov in naj sproba ta dva pa še kakšnega (Golf, DS 3, Focus, Fiesta...) in naj se sama prepriča o udobju in predvsem počutju, seveda tudi med vožnjo.
Potem pa naprej v temi o zanesljivosti favoritov....

če bi jaz gledal po MB A in med BMW serijo 1 mi niti na pamet nebi prišlo, da bi šel gledat druge znamke...

fiesta je premajhna napram tema dvema, focus jim je verjetno prevelik, golf - tega že 1/2 slovenije "fura", ds 3 saj veš pregovorno je udoben a kaj ko nihče ne zaupa v to znamko, le zakaj?,...

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 To apr 09, 2013 8:37 am

Ja zakaj ravno ta 2 .. Enostavno, ta 2 avta sta ji všeč, pika. Nimamš kaj, tako je. Normalno pa da jih bo preizkusila pred nakupom, če ji ustreza tudi udobje in počutje in ne samo izgled ;)

Lp,
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov