Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

recikliran
Nov uporabnik

avto (nem) vreden 30K za 15K (lizing hiša ga je zaplenila)

Napisal/-a recikliran Po maj 20, 2013 12:16 pm

Zanima me vaše mnenje. Prijatelj od kolega mi ponuja dve leti star avto, ki ga je lizing hiša zaplenila v Nemčiji za 15K. Tak avto (višjega cenovnega razreda) se v Nemčiji prodaja za 24K, pri nas pa verjetno še več tudi do 30K. Ta posrednik, ki je sicer preprodajalec avtomobilov pravi, da se ne bo mučil s prodajo, ker je take avte zdaj v času krize zelo težko prodati. Lizing hiša želi zgolj pokriti stroške. kar znaša 15K. Želi polog 2.5K. Po eni strani je zgodba nenavadna, po drugi strani je pa to prijatelj od kolega, ki trdi da si je tudi sam tako avto uvozil in ne verjamem da bi se šel mutne stvar za 2.5K. To spet ni nek denar, za katerega bi riskiral svoj biznis in še kaj. Morda kdo tu ve kaj več o tovrstnih uvozih avtov zaplenjenih s strani lizing hiš?

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Re: avto (nem) vreden 30K za 15K (lizing hiša ga je zaplenil

Napisal/-a NoF3ar Po maj 20, 2013 12:30 pm

Četudi se teško prodajajo se bo avto za 50% kupne cene, se prodal v 1-2tednih. Tukaj zelo smrdi, in nakoncu, ali neboš dobil avta, ali pa ga boš dobil ter bo zadaj prišlo še za plačat razni davki itd ali pa bo prišla čez 1 leto policija po njega, ker je bil vkraden... V vsakem primeru boš ti na zgubi.

recikliran
Nov uporabnik

Napisal/-a recikliran Po maj 20, 2013 12:32 pm

a potem je to znana stvar? brez davkov ali kako? koliko pa potem znašajo davki, če bi recimo bil ta case?

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po maj 20, 2013 12:41 pm

Sem mislil, da tvoj kolega ve kako se dela pri uvozu avtov iz tujine.

recikliran
Nov uporabnik

Napisal/-a recikliran Po maj 20, 2013 12:58 pm

f.taunus je napisal/-a:Sem mislil, da tvoj kolega ve kako se dela pri uvozu avtov iz tujine.

... si želel dodati k temule monologu še kakšno koristno informacijo?

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Po maj 20, 2013 1:17 pm

Če je prelepo, da bi bilo res, potem je ponavadi nateg. Sicer ima pa tvoja zgodba vse elemente natega ala kolega od kolega, avto -50% samo zate, ker se mu ga ne da prodajat in 2.5k€ pologa, preden ti sploh avto vidiš. :D Malo morgen ja. Sej ne rečem, da je nateg, ampak obstaja pa velika verjetnost da je.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po maj 20, 2013 1:24 pm

Če je od prijatelja prijatelj, potem ga bo pripeljal tudi brez pologa - na tvojo besedo. Če se nove avtomobile v tovarno naroča z aro 200-500€, potem ne vidim razloga, da bi tu hoteli imet 2,5k €.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Po maj 20, 2013 5:31 pm

recikliran je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:Sem mislil, da tvoj kolega ve kako se dela pri uvozu avtov iz tujine.

Ja, da si bolj naiven kot je prvi moment zgledalo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po maj 20, 2013 7:09 pm

f.taunus je napisal/-a:
recikliran je napisal/-a:

Ja, da si bolj naiven kot je prvi moment zgledalo.

Točno! Škoda se je ukvarjat s takimi, ker zgleda da mora sam sprobat na svoji koži in bo šele potem razumel

Avto v vrednosti med 24-30k eur ga prodaš prej kot v minuti za 15k eur pa čeprav je kriza. Tukaj nima veze kriza
Lp

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 To maj 21, 2013 3:46 pm

Pa ne no, če se kolegu od kolega ne ljubi avta prodajat za tistih ušivih minimalnih 10k€, ki bi jih zraven zaslužil. Mislim no, za tak dnar jaz zjuraj še vstanem ne, kaj šele da bi se pomatral in deval oglas na avto.net, potem bi se pa še nekdo zdrznil in me klicaril. Pa prej je treba avto še poslikat, jaz pa prazne baterije v fotkiču, ah ga raje kar šenkam kolegu od kolega :twisted: :twisted: :twisted:

P.S: Predlagam novo forumsko kratico KOK - kolega od kolega :lol:

marksbass
Nov uporabnik

Napisal/-a marksbass So maj 25, 2013 8:56 pm

Malo ste grobo na tole odreagiral. Kolega vas je vprašal le za kak nateg bi lahko tole šlo, kje so lahko zanke in če ima kdo že podobne izkušnje, ker se pač ne želi opečt.
Dejstvo je, da vsi želimo pršparat kak € v teh časih ... se pa strinjam z izjavo, ... če je nekaj prelepo, da bi bilo res, je ponavadi res tako.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Highupthere, mišek in 6 gostov