Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

W3s7_S1D3
Novinec

Re: wv oguleni ročaji na vratih

Napisal/-a W3s7_S1D3 Če maj 30, 2013 7:46 pm

jaz bom rekel, da je veliko odvisno od uporabnikov in stila oz relacij vožnje.
Če nekdo dela kratke relacije bo prej neko stvar "uničil", kot pa tisti z daljšimi.

Recimo, veliko jih govori za Berlinga mk3, da usnje na volanu ne zdrži 30k km. Zanimivo, da sem z mojim že čez to cifro, pa je obroč kot iz trgovine. Ravno tako barvani ročaji na vratih.
Drugo je recimo slavni Clio, ki po 90k km ima počene kljuke(baza) za odpiranje vrat znotraj, usnjen volan ne bom niti omenjal v kakem stanju je, sedež že fanj zbrušen...
Recimo transporter, kateri dela letno blizu 40k km (relacije pod 20 km) pa so kljuke znotraj malček načete (pojavili so se mehurčki na tisti gumi), volanski obroč pa je vidno zbrušen pri 12h.
Pa če smo že pri temu - vsi se verjetno spomnete na slavne Seatove kljuke vrat, kjer se je barva oz. guma začela luščit že, ko si jo malo grdo pogledal :D

Omenjen Touran pa... ja tipke na radiu so že oluščene. Opažam, pa da uporabnik(i) zelo radi drezajo v te gumbe z nohtom in ne z blazinico na prstih. Mogoče pa je to problem, čeprav si tudi tega proizvajalec za takšen denar, ki mu da daš, ne bi smel privoščit. (če samo pogledamo druge elektronske izdelke - vedno več proizvajalce raje plastiko čez pobarva, kot pa da bi bila celotna plastika barvana. Posledično se po nekem času uporabe le-ta odlušči, zbledi itd. Žalostno na čemu varčujejo)
Usnjen volan, pa kljub kilometrini blizu 300k km pa je v zelo lepem stanju.

Veliko ljudi sklepam, da si privošči usnjen volan samo, da je bolj in/luksuzno/fency (izberi sam). Da bi mu pa kdaj privoščil kapljico balzama za usnje - na to pa mu niti na pamet ne pride.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: vw oguleni ročaji na vratih

Napisal/-a primozek68 Če maj 30, 2013 9:37 pm

.com je napisal/-a:pa koji k.ur*ac ti Patrik non stop neki maš za povedat prek vwja?
a ta kombajn k ga pa zdej voziš je pa oh in sploh tok superioren?
pa ne srat...
ja seveda se lahko vsak material uniči, popraska, oguli ipd...
tudi na zondi za 1mio evrov lahko popraskaš notranjost...
vse je odvisno od pH ja rok, prstanov, raznoraznih ur, zapestnic, nohtov...
pa seveda, kakšen kramp si...
nobena notranjost ni imuna :!:

lp :D

X2

Picaso šajta po svoje, trese, piska, sika in ne vem kaj še vse. Ampak neeee, VW ima v k_rcu plastiko na gumbkih, ker sekret, cela blasfemija...

Da še utemeljim, kot je povedano, vse je odvisno od načina zlorabe te plastike, enkrat gre pri 100.000km nekatere so nedotaknjene po 300.000 km.
Sex turns gay people into Mexicans.

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe maj 31, 2013 7:14 am

Mislim da so krivi uporabniki ker nimajo pravilen ph pa ker nosijo prstane pa imajo dolge nohte .......

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe maj 31, 2013 8:02 am

W3s7_S1D3 je napisal/-a:jaz bom rekel, da je veliko odvisno od uporabnikov in stila oz relacij vožnje.
Če nekdo dela kratke relacije bo prej neko stvar "uničil", kot pa tisti z daljšimi.
.

Jaz sem tako Renaulta kot VW vozil in uporabljal na enak način (sicer v splošnem lepo ter skrbno delam s svojimi stvarmi), pa je Golf V po vsaj dvakrat tako dolgi uporabi kot Clio, v precej boljšem stanju kot Clio ob prodaji. Clio je bil po treh letih že vidno povsod znucan, pa tudi mehanični problemi so bili (vžigalne tuljave). Golf pa po 6 letih skoraj še kot nov, pa nobenih mehaničnih problemov (razen crknil hebeni radio, to je pa res, ampak se je tudi dal zamenjat za dobrih 100 EUR), skratka trpežen zanesljiv stroj.

Tako da glede na moje izkušnje, pa od žene, pa od fotra, od kolegov itd - dejansko izgleda da so nemci oz. VW bolj kvalitetno narejeni od francozov in bolj zanesljivi.
Tako da če bi izbiral med Renaultom in VW, sploh ni dvoma da raje izberem VW. Je sicer ponavadi dražji, ampak vreden vsakega evra razlike*. Če komu to mnenje ni všeč, naj pa kupi kar hoče. Jaz sem do tega prišel napodlagi izkušenj, pa sem bil včasih bolj fan Renaulta in na splošno francozov, ne pa VW oz. nemcev - pa vidiš da je v realnosti malo drugače...

*Pravim 'razlike' - ne vem pa če je VW ali katerikoli avto v absolutnem smislu vreden toliko, kot zanj zatevajo, jaz milsim da so vsi avti močno predragi.
Zadnjič spremenil sonic, dne Pe maj 31, 2013 12:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

vinci
Novinec

Napisal/-a vinci Pe maj 31, 2013 9:37 am

Zanimivo imava podobno izkušnjo. Sem trinajst let vozil francoze zdaj sem na nemcu in lahko rečem da me v francozih ne vidijo več. Pa nisem značkar še manj da bi povzdigoval nemce samo moje izkušnje z francozi so zelo slabe.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe maj 31, 2013 1:24 pm

sonic je napisal/-a:
W3s7_S1D3 je napisal/-a:jaz bom rekel, da je veliko odvisno od uporabnikov in stila oz relacij vožnje.
.

Jaz sem tako Renaulta kot VW vozil in uporabljal na enak način (sicer v splošnem lepo ter skrbno delam s svojimi stvarmi), pa je Golf V po vsaj dvakrat tako dolgi uporabi kot Clio, v precej boljšem stanju kot Clio ob prodaji. Clio je bil po treh letih že vidno povsod znucan, pa tudi mehanični problemi so bili (vžigalne tuljave). Golf pa po 6 letih skoraj še kot nov, pa nobenih mehaničnih problemov (razen crknil hebeni radio, to je pa res, ampak se je tudi dal zamenjat za dobrih 100 EUR), skratka trpežen zanesljiv stroj.

Tako da glede na moje izkušnje, pa od žene, pa od fotra, od kolegov itd - dejansko izgleda da so nemci oz. VW bolj kvalitetno narejeni od francozov in bolj zanesljivi.
Tako da če bi izbiral med Renaultom in VW, sploh ni dvoma da raje izberem VW. Je sicer ponavadi dražji, ampak vreden vsakega evra razlike*. Če komu to mnenje ni všeč, naj pa kupi kar hoče. Jaz sem do tega prišel napodlagi izkušenj, pa sem bil včasih bolj fan Renaulta in na splošno francozov, ne pa VW oz. nemcev - pa vidiš da je v realnosti malo drugače...

*Pravim 'razlike' - ne vem pa če je VW ali katerikoli avto v absolutnem smislu vreden toliko, kot zanj zatevajo, jaz milsim da so vsi avti močno predragi.

strinjam se s tvojim zadnjim stavkom... glede na moje izkušnje pa bom raje tako rekel, da sem imel/imam več problemov z VW kot pa z renaultom (nobenega ne poveličujem nad vse) ampak, res je, da je bil volan v cliotu kot iz čigume in sem ga dal preobleči, ampak imel sem pa manj čričkov v armaturi, kot pa v polotu (clio je bil še na eibachih in na gumah 195/45/16), polo pa je bil od moje, potem pri polotu je bilo več težav s turbino, medtem ,ko na cliotu jih nisem imel, pri polotu je crknila armatura... itd..

hočem reči, da vsi šparajo in če se le da, avto uštimajo, da lep zgleda, materiali pa so določenih mestih in pri določenih opremah pri avtih močno nazadovali napram starejšim generacijam .. (subjektivno mnenje)..

lp

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe maj 31, 2013 1:24 pm

sonic je napisal/-a:
.

strinjam se s tvojim zadnjim stavkom... glede na moje izkušnje pa bom raje tako rekel, da sem imel/imam več problemov z VW kot pa z renaultom (nobenega ne poveličujem nad vse) ampak, res je, da je bil volan v cliotu kot iz čigume in sem ga dal preobleči, ampak imel sem pa manj čričkov v armaturi, kot pa v polotu (clio je bil še na eibachih in na gumah 195/45/16), polo pa je bil od moje, potem pri polotu je bilo več težav s turbino, medtem ,ko na cliotu jih nisem imel, pri polotu je crknila armatura... itd..

hočem reči, da vsi šparajo in če se le da, avto uštimajo, da lep zgleda, materiali pa so določenih mestih in pri določenih opremah pri avtih močno nazadovali napram starejšim generacijam .. (subjektivno mnenje)..

lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe maj 31, 2013 2:00 pm

radar je napisal/-a: glede na moje izkušnje pa bom raje tako rekel, da sem imel/imam več problemov z VW kot pa z renaultom (nobenega ne poveličujem nad vse) ampak, res je, da je bil volan v cliotu kot iz čigume in sem ga dal preobleči, ampak imel sem pa manj čričkov v armaturi, kot pa v polotu

No, v mojem cliotu (kupil novega) je armaturka škripala od prvega dne. Par dni po nakupu sem opazil, da so vgradili števce (merilnik obratov) za dizla, imel sem pa bencinarja. Pa kot sem že omenil, po manj kot 3 letih in cca 30.000 prevoženih km je šla vžigalna tuljava (k sreči še v garanciji)...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe maj 31, 2013 7:19 pm

Vikking je napisal/-a:Tudi starejši audiji imajo isti problem................

res je...........problem je v tem, da je to 95% reciklirni materijal in zgornja plast oz. nanos je za en drek. Tretji Audi vozim, šoferjeva stran je vedno B.P (pazim, kot na oko :D ) sovozniška :roll: (o krivcu ne bom :lol: ) bolje da ne govorim, če pa poslikam, bo koga kap - in najslabše do sedaj je prav na tej B8....Ni pa to nevem kak problem: 1x na tri leta 15 eur in je zopet novo....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe maj 31, 2013 7:59 pm

sašo5 je napisal/-a:

res je...........problem je v tem, da je to 95% reciklirni materijal in zgornja plast oz. nanos je za en drek. Tretji Audi vozim, šoferjeva stran je vedno B.P (pazim, kot na oko :D ) sovozniška :roll: (o krivcu ne bom :lol: ) bolje da ne govorim, če pa poslikam, bo koga kap - in najslabše do sedaj je prav na tej B8....Ni pa to nevem kak problem: 1x na tri leta 15 eur in je zopet novo....

Nekak se mi zdi, da imajo tudi ostali proizvajalci reciklirni material....pa tega problema ni..oz. je,samo ne v taki meri, da bi na vsake tri leta moral kupovat nov del :D

p.s.: Bodi raje faca, pa priznaj, da si ročaj ti ogulil,medtem ko je tvoja žena vozila :D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jun 01, 2013 12:31 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Nekak se mi zdi, da imajo tudi ostali proizvajalci reciklirni material....pa tega problema ni..oz. je,samo ne v taki meri, da bi na vsake tri leta moral kupovat nov del :D

p.s.: Bodi raje faca, pa priznaj, da si ročaj ti ogulil,medtem ko je tvoja žena vozila :D

Verjetno se je fejst držal, ker je vozila hitro :)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jun 01, 2013 1:35 am

sonic je napisal/-a:
.

Razumljivo, saj je tudi razlika v nakupni ceni občutna. ;)

Clio je pač cenejši in je za manj zahtevne ljudi...sploh ni primerjave z Golfom, IMO. Res je sicer, da znajo bit Nemci bolj pazljivi pri izbiri materialov, ampak imajo tudi precej svojih "cvetk" in nikakor niso nedolžni. Kot ugotavljamo že v tej temi... :D Tista cefrajoča guma je od 90-ih že v VAG avtomobilih, pa še zdaj niso našli boljše alternative. Morda pa Nemke ne nosijo prstanov in nimajo dolgih nohtov? =P

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Re: wv oguljeni ročaji na vratih

Napisal/-a radar So jun 01, 2013 7:09 am

@deadalus..

prave nemke.. in oni že vedo zakaj jih imajo.... :D

http://www.thezooom.com/wp-content/uplo ... f-beer.jpg

lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So jun 01, 2013 9:25 am

Alternative - pri GVI tega več ni - npr imaš plastični ročaj in v njem vdelano debeleješo gumo - ni nič naparjeno na plastiko.

Glede Cliota in Golfa - vedno boš našel ljudi, ki bodo trdili, da je golf preplačan in clio podplačan ter ljudi, ki bodo trdili, da je en bolj kvaliteten kot drugi in da temu ustreza cena, dokler so jo pač ljudje pripravljeni plačevati.

Kot ponavadi - v trgovinah imaš hrano za pol eura in je krš in imaš dražjo, ki ji morda ustraza tudi kvaliteta in imaš tisto doma, ki presega eno in drugo - zguba cajta razpraljat, ker so nas itak spremenili v potrošnike krša in onaniramo na to, če kupimo kvalitetno my ass poceni.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So jun 01, 2013 9:59 am

Res pazim na vsako stvar kolikor se le da in lahko samo napišem, da je po slabih 30.000km notranjost moje šestice kot nova... s tem se lahko pohvalim in rečem vsaka ti čast VW 8)
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jun 01, 2013 6:01 pm

radar je napisal/-a:@deadalus..

prave nemke.. in oni že vedo zakaj jih imajo.... :D

http://www.thezooom.com/wp-content/uplo ... f-beer.jpg

lp

Sicer povezave ne razumem s temo debate, se pa strinjam. :D

yashica je napisal/-a:Res pazim na vsako stvar kolikor se le da in lahko samo napišem, da je po slabih 30.000km notranjost moje šestice kot nova... s tem se lahko pohvalim in rečem vsaka ti čast VW 8)

:lol:

Meni se zdi malce neumno pazit kot b**** (oz. suženj avtu), da se nekaj ne uniči. Seveda, treba je pazit, sam nikakor pa ne pretiravat. In nenazadnje, ročaji vrat so namenjeni temu, da jih človek prijemlje, in če ima en bogi prstan pa nohte...ja kaj je pa to takega? To je pričakovana uporaba. Res nevem, zakaj imajo tak fetiš na to gumo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Highupthere in 9 gostov