Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Nakup avta Nemčija

Napisal/-a rizi007 Sr maj 29, 2013 9:52 pm

Mene pa zanima kako bi se vi lotili mojega problema. V Nemčiji imam ogledan en avto, ki ga grem v soboto gledat in po vsej verjetnosti tudi kupit. Zdej ker ne gre glih za 500€ me zanima kako bi vi ti speljali v primeru nakupa. Ali naj pustim tam celotno kupnino Nemcu in napiševa neko kupoprodajno (ki se najbrž ne da overit ob sobotah) in upam da me počakata on in avto do naslednjega tedna, ko ga šlepar pobere al kako bi vi to izvedl. Da bi dal pa denar vozniku šleparja pa tut najbrž ne bo šlo, pač ker ni plačan da se ukvarja s takimi stvarmi.

Sprejemam predloge?

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Re: Nakup avta Nemčija

Napisal/-a PogachnyK Če maj 30, 2013 6:29 am

Položi avans.

Bi bilo pa faino, če vzameš s sabo nekoga, ki zna dobro nemško, in tudi obvlada slovnico
Slika

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Če maj 30, 2013 9:57 am

Če položim avans, bom moral preden odpeljem avto še plačat preostanek, kar pa ne bo šlo, ker bo avto pobralo eno transportno podjetje čez en teden, ki skrbi izključno za prevoz. Jaz pa ne mislim dvakrat gor pa dol letat. Saj dosti opcij ni, ne...

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 Če maj 30, 2013 10:36 am

Kot je že prej omenil vzami sabo nekoga ki govori tekoče nemško, če znaš sam še toliko boljše :) Napišeta kupoprodajno pogodbo, mu daš denar pa se lepo zmeniš da mu daš še nevem 100e da ti avto skladišči ( pazi na njega ) dokler ti ga ne pridejo iskat pa je to to. Prijatelj je kupu pred časom BMW za 12k pa avta tut pogledau ni sam nakazal prek banke na račun po enmu tednu so mu ga pripeljal na prikolici...Če te misli nategnit imaš pa itq vse podatke od njega sam prej preveri če so resnični :)

Lep pozdrav

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če maj 30, 2013 7:38 pm

Jaz bi si našel nek prevoz za dan naklada gor, nazaj se pa s tovornakarjem pelješ ;) Glede na št. kamionov ki vozijo te relacije, ali pa mogoče kakšen vlak mislim da to niti ni nek velik problem ;)

Uporabniški avatar
Bmw.
Novinec

Napisal/-a Bmw. Sr jun 05, 2013 7:30 pm

Zakaj pa enostavno se ne pelješ dol z avtom pa ne rabiš plačevat nekoga zato.

Uporabniški avatar
rizi007
Novinec

Napisal/-a rizi007 Sr jun 05, 2013 10:11 pm

V bistvu gre za 2 avtomobila in noben ni vozen. Sicer sem pa že nazaj prišel in sem se zmenil da kar nakažem na račun in mam vsaj nekje uradno napisan da sem dal denar, papirje pa pogodbe bo pa šofer pobral. Upam da bo vse kul. Sicer pa bi bil res že zadn cajt da grem BE kategorijo nardit...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov