Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

kristtt
Nov uporabnik

Re: Škoda Yeti ali Hyundai

Napisal/-a kristtt Pe maj 31, 2013 12:19 pm

Kako pa se kaj obnesejo tile dci motorji? če se ne motim so tole Renaultovi motorji? Ali?

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Pe maj 31, 2013 12:54 pm

kristtt je napisal/-a:

Kako pa se kaj obnesejo tile dci motorji? če se ne motim so tole Renaultovi motorji? Ali?

do sedaj glede tega motorja nisem še slišal pripomb.
Problematične je bila prva generacija motorjev, razlogov je pa več (od delphi pumpe, 30 kkm interval menjava olja, itd...)

sam sem imel 1.5 dci 60 kW v cliu in delals ervise na 15 kkm, prodal avto z 200 kkm brez problemov..

naslednji predlog...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6663498&show=1

pač.. teh mehkih terencev je kr nekaj (to sem ti hotel pokazati)....in ne samo yeti...

kupi pa tisto, kar ti bo najbolj ustrezalo in tisto kjer dobiš najboljšo garancijo...

lp

kristtt
Nov uporabnik

Napisal/-a kristtt Pe maj 31, 2013 1:23 pm

Da, Kie sem že gledal ampak za tako ceno mi jih ni uspelo dobiti, vsekakor vredno razmišljanja, pa še 7 let garancije, pa imajo ugodno financiranje.... skratka veliko +++,
mogoče kdo ve kako je servisi? v trgovini so mi rekli da okoli 150 evrov...???

radar je napisal/-a:
kristtt je napisal/-a:

do sedaj glede tega motorja nisem še slišal pripomb.
Problematične je bila prva generacija motorjev, razlogov je pa več (od delphi pumpe, 30 kkm interval menjava olja, itd...)

sam sem imel 1.5 dci 60 kW v cliu in delals ervise na 15 kkm, prodal avto z 200 kkm brez problemov..

naslednji predlog...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6663498&show=1

pač.. teh mehkih terencev je kr nekaj (to sem ti hotel pokazati)....in ne samo yeti...

kupi pa tisto, kar ti bo najbolj ustrezalo in tisto kjer dobiš najboljšo garancijo...

lp

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 31, 2013 3:02 pm

Pri kii kr računaj na 200 + evrov za servis, odvisno od servisa sicer.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe maj 31, 2013 5:36 pm

off: osebno ne bi nikoli kupil nobenega od teh "SUV-jev", če nima štirikolesnega pogona ;)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So jun 01, 2013 10:29 am

peroRS je napisal/-a:off: osebno ne bi nikoli kupil nobenega od teh "SUV-jev", če nima štirikolesnega pogona ;)

Sva že dva. Če je stvar v višjem sedenju, pa bi vzel enoprostorca npr Touran, Scenic, ipd.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So jun 01, 2013 12:03 pm

ejsim je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:off: osebno ne bi nikoli kupil nobenega od teh "SUV-jev", če nima štirikolesnega pogona ;)

Sva že dva. Če je stvar v višjem sedenju, pa bi vzel enoprostorca npr Touran, Scenic, ipd.

Jaz pa ne. Meni osebno Yeti izgleda bolj zanimivo kot Touran, pa tudi cenejši je. Če ne rabiš velikega Touranovega prtljažnika in ti je bolj všeč oblika mini SUVov, je bolje vzeti kompaktnega 'SUV-a' kot enoprostorca.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

besoft
Nov uporabnik

Napisal/-a besoft Če jun 06, 2013 4:48 pm

Živijo..če sem prav zastopil si že Yetija vozil. In ti je bil všeč, glde na to, da je priel v ožji izbor.
Kot tudi meni in sem ga kupil. Sicer TSi motorjem, ki je tako slab po mnenju nekaterih, Kar sploh ne drži. Motor je čisto OK, le od kun ga skrivaj. Kune naravnost obožujejo kable TSi motorjev :D . Je nekaj težav amapak je tudi število izdelanih motorjev enormno. Drugače sem delal cca 30k km na leto, brez težav, pa je bil prva verzija motorja, koliko vem so sedaj že posodobljeni. Priporočal pa ti 1.6TDI motor zaradi porabe. Avto je vseeno težak. Pelje se a enkratno in lahko iz prve roke povem, da so vozne lasnosti odlične..redko vozilo ga lahko preseže.
Ima sicer za nekatere obliko malo mimo, se pa strinja z napisanim, da se v njega zaljubiš na drugi pogled in boš vedno našel nekaj, kaj te bo navduševalo. Glede servisov pa je tako, malo pokliči okoli, cene so različne.
Pa še ena prednost..definitivno bolj obdrži ceno kot Hyunday. Niso zastonj angleži izbrali Yetija za Best Buy.

Trenutno vozim Octavijo po službeni dolžnosti in lahko lepove, da je Octavija po voznih lastnostih slabša. Edina prednost je prostornost in pa cena.

Odločitev na koncu bo tvoja..ampak z Yetijem nikakor ne boš svalil..zelo priporočam.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov