Sem nov na forumu in bi me zanimalo vaše mnenje... S punco imava dva otroka, ter trenutno voziva dokaj močnega bencinarja, ker pa se dela dokaj veliko kilometrov letno, razmišljava v smeri diesla (proti kateremu sem sicer bil vedno). Je sploh smiselno razmišljati o družinskem dieslu (karavan, enoprostorec, SUV oz. pogojno limuzina) glede na to, da trenutno nisva pripravljena za drug avto plačati več kot 2500€? Katere bi priporočali, če sploh?
Kako močen avto imata sedaj? Kolikšno porabo ima? Koliko km se z njim dela letno? Je dovolj prostoren? Sta s trenutnim avtom poleg porabe zadovoljna (kakšne tehnične težave, rja, manjko opreme)?
Trenutno 2.0. Poraba približno 10, včasih tudi kaj več, ker je večinoma mestna in primestna vožnja. Prostora je dovolj, opreme tudi - klima, dvojno strešno okno, gretje sedežev... Bi se odrekli marsičemu, klima in osnovna varnost pa je pogoj - air bagi, abs... Kilometrov pa recimo 25000 + letno. Okvar pri trenutnem avtu ni, ker je odlično ohranjen, je pa res, da ga imamo šele nekaj mescev. Prej smo vozili same bencinarje, tudi močnejše od trenutnega, ampak vedno bolj razmišljam v "varčni" smeri...
JureV je napisal/-a:Predelaj na plin, imaš dober in zanesljiv avto, zakaj bi menjal, 2500 pa je za to več kot dovolj, še ostalo bo:)
Podpis. Don't fix what ain't broken. Lahko vama rata zelo žal, če kupita dizla. Ni nujno, ampak za 2500€...je loterija velika. S plinom pa prideta s porabo, kot jo imata sedaj, na stroške, ekvivalentne porabi cca. 6 litrov dizla.