M-power je napisal/-a:Kakor koli obrneš poraba na AC bo nad 8l blizu 9l
_furby_ je napisal/-a:ti se jaz potrdim da je cruze zejen avto. kolega ima 1.6 in mu tu po obali pije vecinoma okoli 9 - 9.5 (vrjetno bi se ga dalo nizje spravit, ampak spet ne tolko nizje).
ce pogledamo astro (ki ima isti 1.6 motor) na primer na relaciji ankaran - bolnica izola pije 8.5 l/100km. najnizje sem jo spravu na 6 pa se to je bilo pri omejitvi 90, na zelo ravni cesti in z zelo neznim dodajanjem gasa.
To je povsem možno. Lahko da pa vzrok ni toliko v samem motorju, temveč so (morda? ne vem, ugibam) prestavna razmerja menjalnika pri tem motorju daljša, s čimer je na odprti cesti manj obratov..Pri Cruzu je fora, da večji kot je motor manj pije. Se pravi 1.6 porabi več kot 1.8. Preverjeno!
Ponavadi menjaš del in šibaš dalje. Ni treba vedno menjat cele mašine, hehe.bosko25 je napisal/-a:to ko govorimo o okvari dizelasev, a to motor preprosto crkne ali to samo pomeni da je potrebno menjat kak dolocen del in potem siba dalje?
Osyris je napisal/-a:matejxx je napisal/-a:Če pa ti je res vseeno katero znamko voziš ( in ti je avto dovolj velik), pa je avto, ki ga je predlagal Ivan36 tudi dober. Imaš nov avto, z garancijo. Prav tako pa imaš v njem preverjeno renaultovo tehnologijo.
Prav tako ima potem neverjetno grd avto haha.. Vsaj glede na moj okus..
matejxx je napisal/-a:Osyris je napisal/-a:matejxx je napisal/-a:Če pa ti je res vseeno katero znamko voziš ( in ti je avto dovolj velik), pa je avto, ki ga je predlagal Ivan36 tudi dober. Imaš nov avto, z garancijo. Prav tako pa imaš v njem preverjeno renaultovo tehnologijo.
Prav tako ima potem neverjetno grd avto haha.. Vsaj glede na moj okus..
Osyris, pač vsak ima svoj okus. Sam če gledaš, da se na cesti vozi npr. Juke (ki je najgrši avto, kar se vozi na cesti zadnjih 10 let), je ta dacia pravi lepotec. Jaz sem mu pač predlagal, ker dobiš za mali denar dober avto v garanciji. Samo to je zopet če ne gledaš na znamko, ker pa je bosko25 napisal, da mu ni čisto vseeno zato ta avto odpade.
bosko25: tebi pa predlagam, da si pogledaš kakšnega Renault Megana, in imaš zelo veliko izbiro - tako da boš sigurno našel kakšne zelo lepo ohranjenega
bosko25 je napisal/-a:se ena stvar. ce bi kupil avto v tujini(avstrija), bi moral ob uvozu sem placat se neke davke se mi zdi. a se temu lahko kako izognem? npr. tako da avto registriram in zavarujem v tujini?
Deathrow je napisal/-a:Uf poraba čez 8 večinoma, to je zame preveliko.Delam na dan 80 km in imam od tega mestno vožnjo, magistralno cesto in podeželsko cesto.
Na eno stran imam 40 km, torej 5km mestne vožnje, 25 km magistralne ceste in 10 km podeželske ceste![]()
Zanimajo me tudi C4..
.Kaj pa predelava na plin zgoraj navedenega cruza ali C4 ?
Po forumu brska: aygo in 11 gostov