Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matej1234
Nov uporabnik

nakup vozila iz Francije

Napisal/-a matej1234 Pe jun 21, 2013 1:14 pm

Pozdravljeni,

kupuj avto Citroen C4 Picasso. Našel sem že primernega in sem že dogovorjen za plačilo, vendar se mi zdi sumljivo, da prodajalec zanj že zdaj zahteva celotno plačilo, vsi dokumenti iz Francije pa pridejo šele po kakšnih treh tednih in šele takrat je lahko vozilo normalno registrirano pri nas. Prej moraš imeti preizkusne tablice, pa še te naj bi čakal kakšen teden.
Zgleda da je lastnik neka leasing hiša v Franciji, prepis pa bo narejen, ko bodo avto plačali, plačajo ga pa ne dokler nimajo kupca.
Je to normalna praksa, je kdo že imel takšen primer?

Matej

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: nakup vozila iz Francije

Napisal/-a Cefizelj Pe jun 21, 2013 1:45 pm

Heh, ni avta, ni dnarja :) Ne nasedaj tem foram. Očitno diler nima niti tok gotovine da bi vnaprej plačal avto ampak hoče da mu ga ti plačaš vnaprej. Svašta, svašta. Lej v 3 tednih te lahko 170x nategnejo.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe jun 21, 2013 2:52 pm

na podobno finto z zamujajocimi papirji sem naletel pred pari leti pri enem dilerju...na koncu jih ni dobil (se je menda pri enih placilih zalomilo med posredniki) in se je avto na koncu po delih prodajal

tako da..nikakor denarja prej, preden avto nima slo papirjev in placanih dajatev
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

bastard
Nov uporabnik

Kraj: Murski Črnci

Napisal/-a bastard Pe jun 21, 2013 4:08 pm

Nakaži naprej ni problema, avto je od srčnega kirurga iz Pariza , vse špila
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov