Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

andrejus
Nov uporabnik

Re: Novi PASSAT

Napisal/-a andrejus Sr apr 18, 2012 11:16 am

Meni se tudi zdi prav patetično, da si narod skuša s VW-jem kupit ugled! :shock: Meni je med drugim všeč ravno zato, ker ne izstopa (oz. ne privlači preveč pozornosti nase), ne pa zato, ker bi želel "imidž". No čeprav očitno ga le ima, če nekaterim "sovražnikom" povzroča toliko sivih las! :mrgreen:

VW Pasat in VW Golf v SLO še vedno simboilizirata edina možna prava avtomobila pri večjem delu populacije. Verjento imetnikom godi tak status (veljajo za preudarne, racionalne, se spoznajo na avtomobile ipd). Sama vrednost VW ni le v dejanski vrednosti vozila ampka tudi v nematerialem statusu, ki ga vozilo s seboj prinaša. In ker smo v SLO kakršni smo je ta del zelo pommemben. Zanimivo je da lastniki VW trdijo da to ni res, medtem ko pa nakupno vedenje kaže ravno nasprotno. Podobno kot Apple. Ko ga enkrat imaš vidiš da je bul šit in da bi bilo mogoče boljše da bi ostal pri androidu - no ampak epla bom lahko hitro prodal :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 18, 2012 7:11 pm

Ne vem no, jaz se kot voznik VW-ja nisem nikoli počutil kot da bi vozil avto z nekim "imidžem", pa tudi v družini nisem nikoli dobil vtisa, da bi ga kdo tako dojemal. ;) Mogoče tudi zato, ker je prej bil pri hiši avto, ki je v svojih časih dosti bolj izstopal in je dejansko lahko štel kot "statusni simbol". Golf in Passat (ki je bil kupljen rabljen) zame enostavno nista nič posebnega, ne po imidžu, ne po ceni, itak jih vidiš za vsakim vogalom.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr apr 18, 2012 7:18 pm

andrejus je napisal/-a:
Podobno kot Apple. Ko ga enkrat imaš vidiš da je bul šit

mmm, ne? Pomoje je ravno obratno :)
Slika

martuljek
Nov uporabnik

Napisal/-a martuljek Če apr 19, 2012 4:29 pm

9 let sem imel Renault Laguno Grandtour 1,9 diesel. Ko sem decembra 2011 kupoval nov avto, sem si ogledal kar nekaj znamk in modelov: Opel Insignia, peugeot 508, 3008, Laguna, itd.Bil sem na testnih vožnjah, vendar se mi je zdelo, da v teh novih avtomobilih udobje vožnje ni bistveno boljše od moje stare Lagune. Ko pa so mi v prodajalni ponudili VW Passata Variant, 2.0 TDI, Blue motion, CL, s Premium paketom, ki je vseboval radio 510 z barvnim touch screenom in prikazom asistence za parkiranje in cel niz drugih prikazov, biksenonske žaromete, dodatno temnjena stekla zadaj in nekaj pripadajočih asistenc, pa še za dobro voljo komplet kvalitetnih zimskih gum na kovinskih obročih in že montiranih na avto, sem se ob ceni 26500 € zelo hitro odločil in ga v začetku januarja že prejel. Sedaj ima 4000 km, vožnja je super, poraba nizka, pospeški pa zaradi 130 KM ravno pravšnji. Ko sem marca zamenjal zimske za originalne letne gume, Bridgestone Turanza ER300, 215/55 ZR16 W97 je pa vožnja še prijetnejša in zelo tiha. B7 model v kovinsko svetlorjavi barvi z opisanimi lastnostmi pa je bila izbira, ki je do danes ne bi prav nič spremenil.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Če apr 19, 2012 5:28 pm

martuljek je napisal/-a:9 let sem imel Renault Laguno Grandtour 1,9 diesel. Ko sem decembra 2011 kupoval nov avto, sem si ogledal kar nekaj znamk in modelov: Opel Insignia, peugeot 508, 3008, Laguna, itd.Bil sem na testnih vožnjah, vendar se mi je zdelo, da v teh novih avtomobilih udobje vožnje ni bistveno boljše od moje stare Lagune. Ko pa so mi v prodajalni ponudili VW Passata Variant, 2.0 TDI, Blue motion, CL, s Premium paketom, ki je vseboval radio 510 z barvnim touch screenom in prikazom asistence za parkiranje in cel niz drugih prikazov, biksenonske žaromete, dodatno temnjena stekla zadaj in nekaj pripadajočih asistenc, pa še za dobro voljo komplet kvalitetnih zimskih gum na kovinskih obročih in že montiranih na avto, sem se ob ceni 26500 € zelo hitro odločil in ga v začetku januarja že prejel. Sedaj ima 4000 km, vožnja je super, poraba nizka, pospeški pa zaradi 130 KM ravno pravšnji. Ko sem marca zamenjal zimske za originalne letne gume, Bridgestone Turanza ER300, 215/55 ZR16 W97 je pa vožnja še prijetnejša in zelo tiha. B7 model v kovinsko svetlorjavi barvi z opisanimi lastnostmi pa je bila izbira, ki je do danes ne bi prav nič spremenil.

Zelo dobra odločitev :bow . Naj ti bo vožnja v užitek :vrum tako kot meni in čimveč varnih kilometrov(moj jih ima že 37000km) :clapclap

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če apr 19, 2012 6:01 pm

pospeški pa zaradi 130 KM ravno pravšnji

Kakšen motor pa imaš?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če apr 19, 2012 7:22 pm

simply je napisal/-a:

Kakšen motor pa imaš?

specijalen, samo zanj narejen =P

PS verjetno je mislil na 130konjsko Insignio...

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Če apr 19, 2012 10:10 pm

sašo5 je napisal/-a:
simply je napisal/-a:

Kakšen motor pa imaš?

specijalen, samo zanj narejen =P

PS verjetno je mislil na 130konjsko Insignio...

Verjetno se je malo zatipkal :jao: , ker ima Passat dobre pospeške :woohoo in je mislil 140KM. :vrum

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Pe maj 18, 2012 3:37 pm

Slika je bolj slaba saj je bilo potrebno hitro slikat s telefonom

Slika

Kilometri se lepo nabirajo in upam da bo tudi naprej šlo brez problemov :vrum

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe maj 18, 2012 11:29 pm

andrejus je napisal/-a:

Meni se tudi zdi prav patetično, da si narod skuša s VW-jem kupit ugled! :shock: Meni je med drugim všeč ravno zato, ker ne izstopa (oz. ne privlači preveč pozornosti nase), ne pa zato, ker bi želel "imidž". No čeprav očitno ga le ima, če nekaterim "sovražnikom" povzroča toliko sivih las! :mrgreen:

VW Pasat in VW Golf v SLO še vedno simboilizirata edina možna prava avtomobila pri večjem delu populacije. Verjento imetnikom godi tak status (veljajo za preudarne, racionalne, se spoznajo na avtomobile ipd). Sama vrednost VW ni le v dejanski vrednosti vozila ampka tudi v nematerialem statusu, ki ga vozilo s seboj prinaša. In ker smo v SLO kakršni smo je ta del zelo pommemben. Zanimivo je da lastniki VW trdijo da to ni res, medtem ko pa nakupno vedenje kaže ravno nasprotno. Podobno kot Apple. Ko ga enkrat imaš vidiš da je bul šit in da bi bilo mogoče boljše da bi ostal pri androidu - no ampak epla bom lahko hitro prodal :)

off: in ko enkrat kupišt "epla" hitro ugotoviš, da si kupil preprostost, zanesljivost in predvsem inovativnost. tvoja primerjava vw z applom je sicer ustreljena mimo, kajti lastniki appla ( vsaj tisti "ta pravi" ) ne bodo prodali appla zaradi denarja in njegove vrednosti ampak ga bodo koristili kar se da dolgo napram androidu, ki je v večini svetovnih telefonov in že počasi postaja "dolgčasen" ;)

on:
vw se lahko pohvali z prodajnimi številkami kot tudi z določeno stopnjo kvalitete saj niso kar tako med top najbolje prodajnimi znamkami. res je, da imajo tu pa tam poporodne težave z nekaterimi vozili a kaj ko ljudje še vedno stavijo na nemško zanesljivost in nemško tehnologijo, ki je v vseh teh letih še vedno sinonim ljudske preprostosti, kot so to lastniki vozil vw.

sam opažam, da sem veliko manj opažen v vw-ju in hvala bogu to mi "paše" napram vožnji v fordu ali pa audi-ju ;)

in ja, ne hvalim vw-ja zato, ker ga sam imam ampak ga hvalim zaradi lastnih pozitivnih izkušenj in pri meni se je vw kar lepo vpisal.

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Ne nov 25, 2012 7:56 pm

Danes privozil do:

Slika

Brez vseh problemov :D

LP

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Ne nov 25, 2012 8:13 pm

adis je napisal/-a:

off: in ko enkrat kupišt "epla" hitro ugotoviš, da si kupil preprostost, zanesljivost in predvsem inovativnost. tvoja primerjava vw z applom je sicer ustreljena mimo, kajti lastniki appla ( vsaj tisti "ta pravi" ) ne bodo prodali appla zaradi denarja in njegove vrednosti ampak ga bodo koristili kar se da dolgo napram androidu, ki je v večini svetovnih telefonov in že počasi postaja "dolgčasen" ;)

S tem delom da lastniki Apple telefonov ne menjajo hitro, ampak jih koristijo zelo dolgo se pa ne strinjam :D
Vsakič ko pride nov iPhone ven, ga že menjajo, to pa pride itak vsako leto, razen če šteješ še S verzije...
Zdaj mi pa povej, da ali to menjajo, ker je star že tako slab in ima nov toliko več in boljših stvari ali je to samo zaradi statusa? ;)

Strinjam pa se s tem da ostajajo zvesti tej firmi.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne nov 25, 2012 8:14 pm

@legendarac: a ne bi ti raje odprl temo o svoji makini v galeriji? ;)
Drugace pa fajn da kilometrina narasca :D

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Ne jun 23, 2013 5:07 pm

Ali se nam kaj blizu obeta kaksen novi model pasatta? Mogoce 2014?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov