Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bosko25
Nov uporabnik

NUJNO: odplacilo lizinga in prodaja avta

Napisal/-a bosko25 Če jun 27, 2013 6:31 pm

torej rad bi kupil avto. problem je, da tip ki ga prodaja, ima lizing, in bi ga z mojim denarjem moral prvo odplacat, sele potem pa sklenit kupoprodajno pogodbo, saj bo komaj takrat avto njegov. kako to izvest? obstajajo kaksni mediatorji, ki poskrbijo za taksne situacije? da ostanem brez denarja in brez avta ni sprejemljivo :)

matia
Novinec

Re: NUJNO: odplacilo lizinga in prodaja avta

Napisal/-a matia Če jun 27, 2013 6:48 pm

kaj pa prevzem lizinga?

bosko25
Nov uporabnik

Napisal/-a bosko25 Če jun 27, 2013 6:53 pm

to ne obstaja. lahko odplacas enega z drugim(novim), ampak imas s tem stroske. v mojem primeru bi moral placat jurja vec, kar pa jaz ne bom storil.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Če jun 27, 2013 7:04 pm

Če ima gospod lizing za avto, katerega kupuješ pomeni da ni lastnik avta in ti ga tudi ne more prodati. Pojdi/ta s tem gospodom do lizing hiše kjer ima lizing za avto pa se tam zmenite glede vsega. Načeloma boš pa poplačal lizing hiši dolg, le ta bo pa lastništvo prenesla na tebe.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jun 27, 2013 7:54 pm

bosko25 je napisal/-a:torej rad bi kupil avto. problem je, da tip ki ga prodaja, ima lizing, in bi ga z mojim denarjem moral prvo odplacat, sele potem pa sklenit kupoprodajno pogodbo, saj bo komaj takrat avto njegov. kako to izvest? obstajajo kaksni mediatorji, ki poskrbijo za taksne situacije? da ostanem brez denarja in brez avta ni sprejemljivo :)
Ti mu prvo poplčaj lizing ali mu kar daj denar da ga sam poplača in potem uredita ostalo,. Pa mislim kje ti je logika ej! :/:o:/
Mislim a ti ni logično da se ničesar v naprej ne plačuje še posebej avta ne k je tukaj bilo 1000+1 nateg glede tega.
Pojdi z njim do hiše in potem naprej. PA DOBRO PREBERI KAJ PODPISUJEŠ!!!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če jun 27, 2013 8:04 pm

si ti sploh dobr prebral oz. razumu kaj je avtor napisal in hotel povedat? :D
bosko25 je napisal/-a:torej rad bi kupil avto. problem je, da tip ki ga prodaja, ima lizing, in bi ga z mojim denarjem moral prvo odplacat, sele potem pa sklenit kupoprodajno pogodbo, saj bo komaj takrat avto njegov. kako to izvest? obstajajo kaksni mediatorji, ki poskrbijo za taksne situacije? da ostanem brez denarja in brez avta ni sprejemljivo :)

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Če jun 27, 2013 8:07 pm

Mal komplicirate...
Tudi jaz sem pred leti prodajal avto, ki sem ga imel na lizing. Enostavno sva naredila kuprodajno, šla skupaj na lizing hišo, kjer je on plačal preostanek lizinga, ostalo dal meni, nato sva šla direkt na prepis. Povsem enostavno.
Če imaš opravka z kolikor toliko normalnim človekom, ne vidim kje je problem. Itak najprej naredita kupoprodajno in navedeta način plačila...
Lep dan!

bosko25
Nov uporabnik

Napisal/-a bosko25 Če jun 27, 2013 9:20 pm

ja, ampak moras vedet da je kupoprodajna naceloma neveljavna, saj ti prodaja avto ki ni njegov. koliko so mi rekli jo je potrebno overit? problem je, ce te hoce zajebat, ne gre na prepis. nikoli se tega nisem delal, pa me zanima kako izgleda prepis? to izvedes pri avtohisi na osnovi kupoprodajne?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Če jun 27, 2013 9:58 pm

Skupaj pojdita na lizing hišo in bosta dobila vsa navodila, njim je itak v interesu poplačat lizing, teb dobit avto, pa še "prodajalec" te ne more nategnit. Dnevno imajo opravka s takimi primeri tako da ne vidim problema. Ti se dogovarjaš z lizing hišo, ker so oni lastnik avtomobila.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Pe jun 28, 2013 6:08 am

GoGo je napisal/-a:Mal komplicirate...
Tudi jaz sem pred leti prodajal avto, ki sem ga imel na lizing. Enostavno sva naredila kuprodajno, šla skupaj na lizing hišo, kjer je on plačal preostanek lizinga, ostalo dal meni, nato sva šla direkt na prepis. Povsem enostavno.
Če imaš opravka z kolikor toliko normalnim človekom, ne vidim kje je problem. Itak najprej naredita kupoprodajno in navedeta način plačila...

To bi bilo mogoče le, če je leasing hiša ob plačilu preonstanka prenesla lastninsko pravico nate - ker pomeni, da je bil vmes še en korak in ustrezna sprememba v dokumentih. Drugače gornji scenarij ni mogoč. Druga varianta bi bila, da bi leasing hiša prenesla direkt nanj. Kar spet pomeni, da s tabo na prepisu ni imel kaj delati (morda te je pa leasing hiša pooblastila, da urediš prepis v njenem imenu?).

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe jun 28, 2013 8:20 am

GoGo je napisal/-a:Mal komplicirate...

judi jaz sem tako prodal avto...

1. napravila sva kupoprodajno
2. šla na Hypo banko in plačala preostanek lizinga
3. šla nadstropje višje po potrdilo o plačanem lizingu
4. šla na AMZS in opravila prepis...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov