Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MORDOR
Novinec

Re: K: Citroen C4 1.6i 16v /// Ford Focus 1.6i

Napisal/-a MORDOR To jun 04, 2013 5:09 pm

golfko di zlodko je napisal/-a:
MORDOR je napisal/-a:Na pamet govoriš,saj očitno vozila s tem motorjem še nisi vozil ter ga prosim ne primerjaj z oplovim,ker ni primerljiv ter bistveno slabše odziven.Ta motor je res atmosverc a je opremljen s ti-vct tehnologijo odpiranja sesalnih ter izpušnih ventilov,kar pripomore k odlični prožnosti v vsem območju vrtljajev.Za fokusa je pravzaprav kot ustvarjen ter ga žene brez težav.Je originalni fordov motor ter zelo zanesljiv.Jaz osebno ga toplo priporočam. :D

Spoštovani MORDOR!
Naj omenim, da nikakor ne govorim na pamet in tja nekaj v tri dni.
Vozil sem astrina H motorja 1.6 (Twinport), in sicer v izvedbi 100 konjev in 116 konjev. In vem, kaj govorim. Kar pa se tiče prožnosti motorja, poskusi enega izmed turbobencinskih agregatov, pa ti bo vse takoj jasno. Takšnega si pa lastim in vem, da se klasični atmosferski agregat, bodisi v astri, citroenu ali pa v fordu, z njim pač ne more primerjati. Zato pa sem predlagal inačico Ecoboost, ki pa se s TSI-jem lahko primerja.

Lp! :D

Tudi jaz si lastim turbobencinarja in res je to druga pesem a mu pač pomaga turbina.Ta fordov ti-vct motor pa turbine nima, a je kljub temu izredno odziven ter trpežen.Zato ga tudi priporočam.Je pa res da pa so Ecoboost motorji spet razred zase, so pa malo dražji ampak so tega tudi vredni in zato tudi zaželjeni pri lastnikih fordov. :D
Življenje ni praznik,ampak delovni dan!

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe jun 28, 2013 2:29 pm

Emm, rabim malo pomoči. Zanima me, na koliko je predpisan glavni servis pri mojem focusu? ( ford focus, 2005, 1.6 bencinar, kupljen na začetku te teme) Bral sem po knjigici, kjer piše da se dela na 8let ali 160kkm, ker mi je bilo sumljivo sem iskal na netu in najdu, da naj bi se delalo na 5 let in 120kkm, no, pa sem vseeno vprašal še lokalnega pooblaščenca, ki pa je rekel 6let ali 150kkm. Torej, dejansko od tega kaj drži? :D

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 28, 2013 3:42 pm

ManIAK je napisal/-a:Emm, rabim malo pomoči. Zanima me, na koliko je predpisan glavni servis pri mojem focusu? ( ford focus, 2005, 1.6 bencinar, kupljen na začetku te teme) Bral sem po knjigici, kjer piše da se dela na 8let ali 160kkm, ker mi je bilo sumljivo sem iskal na netu in najdu, da naj bi se delalo na 5 let in 120kkm, no, pa sem vseeno vprašal še lokalnega pooblaščenca, ki pa je rekel 6let ali 150kkm. Torej, dejansko od tega kaj drži? :D

Nič, kokr vem je 10 let ali 160kkm :mrgreen: . Ampak boljše ga je delat okol 120kkm ali po letih, odvisno koliko imaš prevoženih. Cena..okol 300 e pri popoldancu seveda
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Pe jun 28, 2013 4:26 pm

V papirjih od fusiona (ne vem pa če je isti motor) piše 150kkm / 10let. Je pa 1.6 16V 101KM.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe jun 28, 2013 5:15 pm

Avto je star 8let in ima prevoženih 130kkm. Nekje začetku drugega leta bi ga zamenjal, pa se mi zdi nesmiselno delat glavni servis, če ga je proizvajalec predpisal na daljše obdobje/km. Ponavadi je še na njihovo priporočilo nekaj tolerance, pa potem raje naslednjemu lastniku spustim ceno glavnega servisa. Ma kdo kakšno opcijo da točno pogleda v računalnik ali se toliko spozna, da točno ve?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jun 28, 2013 6:16 pm

Sej smo ti napisali koliko je interval....jaz osebno se ne bi špilal za 300e, ti pa kakor želiš
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jun 29, 2013 4:43 pm

160.000km ali 8 let.

Na toleranco v + pa kar pozabi. Bo prej toleranca v -. ;)

Glede na prevožene kilometre se z avtom dela povprečno dobrih 16kkm / leto,kar je povprečno dobrih 1300km / mesec. Se pravi, bolj kratke relacije. Če so delane bolj kratke relacije z dosti start/stop in dosti prestavljanja, potem je priporočljivo veliki sevis narediti prej. tako da go for it. Tistih 300-400€ vložiš,pa voziš b.p. še naprej.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov