Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

avokado
Nov uporabnik

Garancija na rabljeno vozilo kupljeno od fizične osebe?

Napisal/-a avokado To jul 02, 2013 11:55 am

Prebiram tale forum in iščem po netu, pa da ne bom odkrival tople vode... a obstaja kak ponudnik garancije po preteku tovarniške garancije, če kupuješ avto od fizične osebe. Motive Service ponuja garancijo samo, če kupuješ od dilerjev in avtohiš. Ko sem poklical na Motive Service človek na drugi strani ni vedel/hotel točno povedat zakaj je temu tako. Ravnotako ni vedel podat kakega nasveta o tem kako bi človek dobil tako garancijo, če je prodajalec fizikalec. Verjetno je takih prodaj veliko, pa bi rekel da mora tudi za take primere biti na voljo kak ponudnik oz. rešitev.

Sem pomislil, da bi poklical tja kjer je bil avto kupljen in servisiran, če bi oni zrihtali garancijo preko Motive Service pa magari pod pogojem da je pri njih servisiran. Jaz bi rabil samo za kako leto, tako da sem pomirjen da se avto ne prodaja zato ker skozi nekaj crkuje in bom čez 1 mesec nekje ostal na cesti.

Kaj bi vi storili oz. kaj se da naredit?

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: Garancija na rabljeno vozilo kupljeno od fizične osebe?

Napisal/-a BoneS To jul 02, 2013 1:37 pm

Tezko bos od fizicne osebe dobil garancijo razen, ce je avto se vedno v tovarniski garanciji.
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To jul 02, 2013 2:31 pm

Tole bo bolj razmišljanje kot pa kaj drugega... Predvidevam, da je garancijo mogoče dobiti le pri dilerju, ker diler prevzame tudi nekaj odgovornosti pri prodaji vozila ki je fizična oseba ne nosi... Diler je strokovnjak (vsaj po definiciji, če že v praksi redkokdaj) in kot takšen dolžan vozilo temeljito pregledati in pred prodajo ugotoviti napake ki jih fizična oseba kot laik ni sposobna (čeprav marsikateri skrben lastnik v o stanju vozila več kot diler ki je avtomobil le preprodal).

Ker fizična oseba takega pregleda vozila ne more zagotoviti tudi zavarovanje garancije ni možno.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

avokado
Nov uporabnik

Napisal/-a avokado Sr jul 03, 2013 11:51 am

Sem ob klicarjenju in poizvedovanju dobil te podatke: Dilerji imajo pogodbo z Motive Service ali GSV oz. še kom podobnim. Tadva pa ne dajeta garancije, če je nakup preko fizične osebe. Po telefonu sem od GSV izvedel da je to zato ker fizična oseba ne nosi nobene odgovornosti za predajo kvalitetnega vozila, medtem ko slabi dilerji odpadejo ker z njimi nočejo več delat. Hkrati je vprašanje tudi kake penale nosi potem diler za nadaljnja zavarovanja itd, medtem ko fizično osebo nimajo s čim haklat. Fizična oseba je tako po definiciji "slab diler" ker od njega težko terjaš kako odgovornost zato se raje ne gredo z njimi. So mi pa rekli GSV da bi se pa dalo zrihtat tudi preko fizične v primeru kjer vse kaže da je z avtom vse ok. Recimo da je avto ravno izven tovarniške garancije, bil redno servisiran na pooblaščenem servisu pri nas in ima potrjeno zgodovino. Tak je najverjetneje ok in takega bi zavarovali. Je pa edini problem ker so GSV fantje iz štajerskega konca in bi se moral prodajalec avta zapeljat na štajersko po zavarovanje. Kar še ni tak problem. Bolj je problem to da če kaj crkne bi bilo potrebno avto odvleč do štajerske in njihovih serviserjev. Vsaj tako mislim da je ob okvari, ker me je na GSV prvo vprašal od kje sem.

Je še kdo poleg GSV in Motive Service? Ker sam sem našel samo tadva omenjena povsod. Da vidim če je kdo bližje in če se da kaj storit.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov