mrtwelvetrees je napisal/-a:1,3 je 12V sicer preizkušen motor
prve verzije so bile 1,3 ki so imele 60kw moči (jih je zelo malo) potem pa so prišle verzije z 63kw moči (že pade v drug razred)
sicer je 1,3 12 star motor in preizkušen, močnejši od 1,1 .... ki pa ne vem če je 16V
če voziš počasi, 110 -120, na avtocesti umirjeno in ti je poraba pomembna vzemi 1,1
če pa rad prehitevaš pa raje 1,3
Ne vem koga boš prehiteval tudi z 1.3 Getzom, kaj šele 1.1. Daljnega leta 2004 sem izbiral nov avto - v ožjem izboru so se znašli Getz, P206, Clio in Polo - zmagal je Clio (v bistvu Polo, ampak je bil predrag, zato kupil clia), Getz pa odločno na zadnjem mestu. Pogorel je v vseh kategorijah, razen pri preglednosti (velike steklene površine). Dobil sem ga na test z 1.3 motorjem, ki je imel menda 85 konjev ali tam nekje, ampak cca polovica te konjenice je bila očitno na dopustu, tako se je zdelo - pa nisem bil razvajen, tedaj sem vozil Opel Vectro l.1993 za 1.6 motorjem in 75 KM. Tudi clio 1.2 16v je bil opazno bolj poskočen od Getza, pri katerem je bil tudi najslabši občutek pri sedenju in vožnji in bil je najmanj udoben/ergonomičen.
Tedaj sem na forumu zapisal tole
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=13729&start=40#p219239:
Najprej sem imel v rokah Getza - 1,3 bencinski motor. Sicer me že v salonu ni navdušil pretirano (ko sem se samo usedel noter), testna vožnja je razočaranje še poglobila. Dizajn in materiali v notranjosti so me spomnili na Škodo Favorit, ki jo je fotr kupil leta 1994. Pravzaprav je bila Škoda notri celo lepša, občutek (ergonomija itd.) pa celo neprimerno boljši kot pri Getzu. 1,3 litrski motor me je razočaral. NIsem pričakoval kdovekaj, ampak vsekakor več od tega, kar je pokazal. Pedali so preblizu sedeža, zato sem ga dal bolj nazaj - potem pa je bil volan predaleč (seveda ni nastavljiv po globini). Všeč so mi bila edino velika stekla - preglednost je zelo dobra. Udobje med vožnjo pa ni najboljše - luknje na cesti prenaša slabo in glasno.
Hyundai je torej nepreklicno izpadel iz tekme, me je povsem razočaral. Sem sicer imel nizka pričakovanja, ampak tudi teh ni izpolnil.