Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pissdrunx
Nov uporabnik

Opel Vectra B 2.0 diesel

Napisal/-a pissdrunx So jun 29, 2013 9:21 pm

Pozdravljeni,
zanimam se za nakup takega avta in me zanima na kaj moram biti pozoren pri nakupu. Kakšna so nasplošno mnenja itd. letniki so okrog 2000, cene okrog jurja, par sto gor-dol.
LP

matayus
Novinec

Re: Opel Vectra B 2.0 diesel

Napisal/-a matayus So jun 29, 2013 10:24 pm

Hja za 1.000€ boš težko našel dobro ohranjeno. Vedi, da so to predvsem avtomobili, ki so se leta, tam okoli 2005 masovno uvažali v Slovenijo. Med potjo so se izgubljale servisne ter prav tako kilometri. No in, če greš danes pogledat stanje na a.net lahko vidiš, koliko jih ima pod 200.000km
Problemi teh vecter so bosch črpalke in težave s padanjem nafte. Prav tako zadnje puše, tu pa tam kaka volanska letev, egr, kakšen abs senzor.... Zdaj nekih problemov s turbinami glih nimajo, razen kadar se zaradi preperetih podtlačnih cevi, prižiga safe mode.
2.0 DTI ni glih neki jaki športnik. Je pa povsem dovolj za nezahtevnega voznika. Poraba se giblje nekje med 6-7litri.

Sam imam vectro b 2.0 dti, bližam se k 260.000k km (po števcu!), če bi še enkrat kupoval bi vzel 1.8 ali pa 2.0 bencinarja.

Vedi, da je pri takem starem dizlu velik riziko in cene popravil hitro prerastejo nabavno ceno vozila.

pissdrunx
Nov uporabnik

Napisal/-a pissdrunx So jun 29, 2013 10:50 pm

maš verjetno res prav glede teh starih dizlov :/
razn kak trotlziher SDI :)
Gledam na porabo in glede na to da ma astra 1.6 bencin zelo podobno kot vectra diesel bi blo mogoče bolj smotrno to vzet.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Če jul 04, 2013 8:24 pm

Mora bit astra s kakšnim cilindrom manj.. Ob enakih pogojih je razlike v povprečju 2l. Koliko ti to pomeni je pa druga..

Če dobiš lepo vectro, po možnosti slovensko z ne preveč km bi mogla klepat še dolgo časa - glede na to da se ta uvožene po milijonih km še skoz cingajo po cestah :)

renault_dti
Novinec

Napisal/-a renault_dti Ne jul 07, 2013 3:32 pm

Jaz imam Vectro B 2.0 dti z 320.000 km, potrjena servisna iz tujine. Osebno sem zelo zadovoljen, nobenih težav z motorjem, ne pije olja, nikjer mastna, turbina BP, osebno tudi nobenih drugih težav, ne z bosch pumpo in podobno. Se pa občasno "stegne" kak ležaj, stabilizatorje sem menjal, ležaji amortizerja so novi, pa puše je še treba menjat v prihodnje. Ampak pri teh km je to normalno, ker je večina še original.
Moraš vedeti, da večina teh Vecter že ima popravljeno pumpo, kar je crknalo je v 10 letih odkar je ta avto na cesti že tudi je crknalo. Pa tudi popravilo pumpe ni tak hud strošek več, cca. 300-500 eur, če bo crknala pa ko to popraviš imaš tudi mir naslednjih 200.000 km oz. kar do konca življenske dobe vozila. :)
Problem je užiganje vozila pri cca. 5 stopinjah C, ker prehitro izključi gretje svečk in težje vžge. Se da popravit z testerjem, cca 100-150 eur, meni ni tako moteče, pač malo dlje verglam oz. 2-3x probam, pa to je 2 meseca v letu :) Pa tudi veliko jih že ima to odpravljeno, moja pač ne.
Ena posebnost teh Dti motorjev so tesnila nad injektorji (v glavi motorja) katera z leti preparijo in zato avto ne vžiga. Strošek je majhen, vendar moraš imeti mehanika, ki se spozna na te motorje in bo takoj našel problem. Razni vaški mojstri pa so menjali pol avta, pa še vedno ne odpravili problema, kriv pa je Opel. :) (osebno poznam človeka, ki je menjal vse, od turbine, do pumpe, vseh cevi,...., pa koncu pa pri drugem mehaniku zadevo zrihtal v pol ure. )
Kot je že predhodnik rekel, padec nafte, večinoma preparele cevi povratnega voda.
Puše so hiba teh Vecter, nadležno klopotanje zadnje preme. Cena samih puš je smešno poceni, je pa veliko dela, kar pomeni visok končen račun mehanika. Čeimaš znanje in orodje, je pa druga pesem....
Pri teh km in letih računaj tudi na kak ležaj, zglob, rja, senzorji..... tako kot pri vseh ostalih znamkah te starosti in km.

Sam sem iskal tudi za jurja avto, pa sem res zadovoljen z nakupom. Cena materiala je ugodna, vse na zalogi itd. Poraba cca. 6 litrov (5,5 - 6,5), opremo imam vso, vožnja pa neprimerno boljša kot razni Clioti, Poloti, kjer je servo volan višek tehnike, klima pa podraži vrednost avto za 100% . :roll:

Uspešen nakup
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov