Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Karavan do 2500€

Napisal/-a MrMatic Ne jul 21, 2013 12:05 pm

Lp

V mesecu do dveh nameravava kupiti z mojo drago nov rabljen avto. Skoraj 90% je da bo to Stilo karavan, jtd 115 konj.
Gledala sva še scenic-a, megana karavan.
Od avta pričakujeva:
-prostoren prtljažnik, da se vsaj voziček normalno lahko spravi vanj+kar pride zraven
-klimo, zaželjena je avtomatska
-dizel, do 100 kw
-do 2004 letnika
-cena do 2500, lahko še ene 200€ več raje bi videl, da manj, da lahko naredim še servis ter ga pripravim na zimo.

Hvala za pomoč

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Re: Karavan do 2500€

Napisal/-a Matjazy Ne jul 21, 2013 1:01 pm

Poglej kakšno lybro, če ti je dovolj velika. Je boljši avto od stila, enaki motorji, pa še cenejše so.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Ne jul 21, 2013 2:41 pm

Jas osebno vozim octavio in bi jo kupil takoj še enkrat nazaj če bi bilo potrebno. Moraš pa se zavedati morebitnih stroškov ki so lahko pri dizlu starim let, kateri pa niso zanemarljivi. Imam octavio l.99 1.6 bencin poštenih 190000 km z vsemi računi od prvega dne pa dela kot urco pa tu poraba je ugodna če voziš normalno. To hočem povedati da za tak avto nebi dobil več kot 1300 eur.Zato če mene vprašaš vzemi bencinarja če ne delaš več kot 20 jurjrv letno.

Glede znamke pa bi vzel octavio ali pasata 1.6 bencin, nima kej crknit razen servisa delat.
Je pa kot vsak drug avto skoraj nemogoče dobit poštenga.
Zadnjič je bila gor octavia kot šus 1.6 bencin letnik 2004 za 2000

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jul 21, 2013 8:48 pm

Če imaš majhnega otroka, potem ti predlagam, da iščeš avto, ki ima za voznikom dovolj prostora. Namreč otrok in mamica bosta na zadnjih sedežih vsaj 2 leti in naj ima mamica dovolj prostora za voznikom, ker naj bi bil otrok na desni strani zadaj (diagonala, da ga z lahkoto tudi sam spremljaš).

Sam sem, ko se mi je rodila hčerka, vzel subaru legacy karavan, bencinarja. Itak kilometrov (ko se ti rodi otrok) ne delaš prav veliko, vzdrževanje je poceni, prostora ima pa ogromno v prtljažniku (nekak za polovico več kot stilo karavan). Pri meni je bil pogoj, da gresta 2 haskija in voziček v prtljažnik, pa haskija morata imeti dovolj placa, da ležita zadaj zraven vozička.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov