ojnica je napisal/-a:Pred 10 leti prvi reg.avto škoda favorit
Takrat, ko sem ga kupil je bil star 9 let in cena okoli 1000 evrov
Kaj danes dobiš za 1000 evrov in 9 let star avto...cene avtov so šle nedvomno dobr gor. Oprema pa še danes se prodajajo avti s servo, klima, abs, airbag, el.pomik stekel, cz in to je to za nižjo vrednost pa še vedno stane avto 2500 evrov.
gusti85 je napisal/-a:Rauchmann je napisal/-a:Po mojem skromnem mnenju bi prvi avto moral biti manjši (a ne premajhen), torej kašen subkompakt-kompakt, pa z kako 1.2-1.4 mašino od (od 60 do 90 konjev, odvisno od okusa in števila ventilov). Pa išči avto vsaj z čelnima airbagoma in ABS-om, ker se še vedno nažalost veliko nesreč dogaja med vozniki začetniki. Moj prvi avto je bil Citroen Saxo 1.1i SX. Francoski mlinček, ki se rado vrti, s 60 konji ob masi 820 kg sem se lahko spodobno premikal, opreme nisem pogrešal (jebeš fitnes, volan brez serva je za dedce
). Bi ga še imel, vendar so pri meni doma še razmišljali po tisti zaostali maksimi:"prvi avto je za to da se znuca".
Ni sploh problem če je avto malo močnejši, le to te zna morda malo več počiti po žepu ker si mlad voznik. Drugače je tole kar si navedel (Peugeot 206) krasna izbira, sploh pa z DePalmovim predlogom (1.4, 75 konjev).
Praviš, da je med začetniki veliko nesreč. Zdaj mi pa povej v katerem avtu bi raje sedel, če že slučajno pride do nesreče, v saxoju ali npr. passatu? Ker tvoje trditve zakaj predlagaš manjši avto so si rahlo nasprotujoče.
Rauchmann je napisal/-a:gusti85 je napisal/-a:Rauchmann je napisal/-a:Po mojem skromnem mnenju bi prvi avto moral biti manjši (a ne premajhen), torej kašen subkompakt-kompakt, pa z kako 1.2-1.4 mašino od (od 60 do 90 konjev, odvisno od okusa in števila ventilov). Pa išči avto vsaj z čelnima airbagoma in ABS-om, ker se še vedno nažalost veliko nesreč dogaja med vozniki začetniki. Moj prvi avto je bil Citroen Saxo 1.1i SX. Francoski mlinček, ki se rado vrti, s 60 konji ob masi 820 kg sem se lahko spodobno premikal, opreme nisem pogrešal (jebeš fitnes, volan brez serva je za dedce
). Bi ga še imel, vendar so pri meni doma še razmišljali po tisti zaostali maksimi:"prvi avto je za to da se znuca".
Ni sploh problem če je avto malo močnejši, le to te zna morda malo več počiti po žepu ker si mlad voznik. Drugače je tole kar si navedel (Peugeot 206) krasna izbira, sploh pa z DePalmovim predlogom (1.4, 75 konjev).
Praviš, da je med začetniki veliko nesreč. Zdaj mi pa povej v katerem avtu bi raje sedel, če že slučajno pride do nesreče, v saxoju ali npr. passatu? Ker tvoje trditve zakaj predlagaš manjši avto so si rahlo nasprotujoče.
Priznam, zapletel sem se v lasten paradoks. Ampak poglej, napisal sem subkompakt/kompakt - s tem torej mislim tudi na vozila golf klase, kar pa spet ni več tako majhen avto. Za nekoga, ki ga bo imel samo za mestno/primestno rabo, bo tak avto še najbolj primeren, ne bo premajhen in ne prevelik.
Pa verjemi mi da ne bi želel sedeti v saxoju v primeru nesreče, ker bi od mene več ostalo kot od avta. Vendar mi je bil avto podarjen, tako da se nisem kaj preveč bunil, pa za moje takratne potrebe je bil več kot dovolj.
gusti85 je napisal/-a:Nevem zakaj se avtomatično predvideva, da se bo voznik začetnik vozil po mestu ali pa samo krajše ture. Jaz sem prvo leto z avtom naredil 20k km, večinoma samo v šolo in nazaj. Imel sem pa Vectro karavana. Naslednje leto ko sem šel na faks in ko se je nas 5 natlačlo noter z vsemi potovalkami je bila še skoraj premajhna. Zato pa še enkrat poudarjam, da je treba kupit avto za potrebe ki jih imaš in ne podlegat stereotipu prvega avta.
Rauchmann je napisal/-a:meni se je zdelo manjši avto na začetku bolj smiselno imeti zaradi stroškov registracije in zavarovanja, nekaterim je tudi to pomembno
cruiser1 je napisal/-a:Ne pa nekaj modrovati, da mora biti ne glede na vse, prvi avto obvezno majhen pa kaj jaz vem kaj še vse.
Rauchmann je napisal/-a:[ ampak če so vam pa golfi, astre, focusi premajhni, pol pa tud res ne vem več no.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov