Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: PRvi avto

Napisal/-a Blinder Če avg 01, 2013 8:49 am

leta 2002-2003 si ti kupil favoritko, ki je avto iz konca 80-ih let, sej nič čudnega, če je stala samo 1000€.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Če avg 01, 2013 9:51 am

ojnica je napisal/-a:Pred 10 leti prvi reg.avto škoda favorit
Takrat, ko sem ga kupil je bil star 9 let in cena okoli 1000 evrov
Kaj danes dobiš za 1000 evrov in 9 let star avto...cene avtov so šle nedvomno dobr gor. Oprema pa še danes se prodajajo avti s servo, klima, abs, airbag, el.pomik stekel, cz in to je to za nižjo vrednost pa še vedno stane avto 2500 evrov.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7430697&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7534864&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7516780&show=1

Če upoštevaš še inflacijo v 10ih letih (1300€) se pa najde še kaj boljšega.

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Če avg 01, 2013 1:33 pm

gusti85 je napisal/-a:
Rauchmann je napisal/-a:Po mojem skromnem mnenju bi prvi avto moral biti manjši (a ne premajhen), torej kašen subkompakt-kompakt, pa z kako 1.2-1.4 mašino od (od 60 do 90 konjev, odvisno od okusa in števila ventilov :D). Pa išči avto vsaj z čelnima airbagoma in ABS-om, ker se še vedno nažalost veliko nesreč dogaja med vozniki začetniki. Moj prvi avto je bil Citroen Saxo 1.1i SX. Francoski mlinček, ki se rado vrti, s 60 konji ob masi 820 kg sem se lahko spodobno premikal, opreme nisem pogrešal (jebeš fitnes, volan brez serva je za dedce :D). Bi ga še imel, vendar so pri meni doma še razmišljali po tisti zaostali maksimi:"prvi avto je za to da se znuca".

Ni sploh problem če je avto malo močnejši, le to te zna morda malo več počiti po žepu ker si mlad voznik. Drugače je tole kar si navedel (Peugeot 206) krasna izbira, sploh pa z DePalmovim predlogom (1.4, 75 konjev).

Praviš, da je med začetniki veliko nesreč. Zdaj mi pa povej v katerem avtu bi raje sedel, če že slučajno pride do nesreče, v saxoju ali npr. passatu? Ker tvoje trditve zakaj predlagaš manjši avto so si rahlo nasprotujoče.

Priznam, zapletel sem se v lasten paradoks. Ampak poglej, napisal sem subkompakt/kompakt - s tem torej mislim tudi na vozila golf klase, kar pa spet ni več tako majhen avto. Za nekoga, ki ga bo imel samo za mestno/primestno rabo, bo tak avto še najbolj primeren, ne bo premajhen in ne prevelik.

Pa verjemi mi da ne bi želel sedeti v saxoju v primeru nesreče, ker bi od mene več ostalo kot od avta. Vendar mi je bil avto podarjen, tako da se nisem kaj preveč bunil, pa za moje takratne potrebe je bil več kot dovolj.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Če avg 01, 2013 8:32 pm

Ah 1000 evrov me ni stala škoda se mi zdi da kakšnih 180.000 SIT

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe avg 02, 2013 6:13 am

moja prva kantica je bila R5. Za njo sem odstel (od prve lastnice 250.000 sit). Avto 45.000 prevozenih, campus. dobr sluzla namenu, nic ni crknalo. Po nekaj letih prodau, in se zdej veselo laufa lastniku.
Slika

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Pe avg 02, 2013 9:07 am

Rauchmann je napisal/-a:
gusti85 je napisal/-a:
Rauchmann je napisal/-a:Po mojem skromnem mnenju bi prvi avto moral biti manjši (a ne premajhen), torej kašen subkompakt-kompakt, pa z kako 1.2-1.4 mašino od (od 60 do 90 konjev, odvisno od okusa in števila ventilov :D). Pa išči avto vsaj z čelnima airbagoma in ABS-om, ker se še vedno nažalost veliko nesreč dogaja med vozniki začetniki. Moj prvi avto je bil Citroen Saxo 1.1i SX. Francoski mlinček, ki se rado vrti, s 60 konji ob masi 820 kg sem se lahko spodobno premikal, opreme nisem pogrešal (jebeš fitnes, volan brez serva je za dedce :D). Bi ga še imel, vendar so pri meni doma še razmišljali po tisti zaostali maksimi:"prvi avto je za to da se znuca".

Ni sploh problem če je avto malo močnejši, le to te zna morda malo več počiti po žepu ker si mlad voznik. Drugače je tole kar si navedel (Peugeot 206) krasna izbira, sploh pa z DePalmovim predlogom (1.4, 75 konjev).

Praviš, da je med začetniki veliko nesreč. Zdaj mi pa povej v katerem avtu bi raje sedel, če že slučajno pride do nesreče, v saxoju ali npr. passatu? Ker tvoje trditve zakaj predlagaš manjši avto so si rahlo nasprotujoče.

Priznam, zapletel sem se v lasten paradoks. Ampak poglej, napisal sem subkompakt/kompakt - s tem torej mislim tudi na vozila golf klase, kar pa spet ni več tako majhen avto. Za nekoga, ki ga bo imel samo za mestno/primestno rabo, bo tak avto še najbolj primeren, ne bo premajhen in ne prevelik.

Pa verjemi mi da ne bi želel sedeti v saxoju v primeru nesreče, ker bi od mene več ostalo kot od avta. Vendar mi je bil avto podarjen, tako da se nisem kaj preveč bunil, pa za moje takratne potrebe je bil več kot dovolj.

Nevem zakaj se avtomatično predvideva, da se bo voznik začetnik vozil po mestu ali pa samo krajše ture. Jaz sem prvo leto z avtom naredil 20k km, večinoma samo v šolo in nazaj. Imel sem pa Vectro karavana. Naslednje leto ko sem šel na faks in ko se je nas 5 natlačlo noter z vsemi potovalkami je bila še skoraj premajhna. Zato pa še enkrat poudarjam, da je treba kupit avto za potrebe ki jih imaš in ne podlegat stereotipu prvega avta.

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Pe avg 02, 2013 10:29 am

gusti85 je napisal/-a:Nevem zakaj se avtomatično predvideva, da se bo voznik začetnik vozil po mestu ali pa samo krajše ture. Jaz sem prvo leto z avtom naredil 20k km, večinoma samo v šolo in nazaj. Imel sem pa Vectro karavana. Naslednje leto ko sem šel na faks in ko se je nas 5 natlačlo noter z vsemi potovalkami je bila še skoraj premajhna. Zato pa še enkrat poudarjam, da je treba kupit avto za potrebe ki jih imaš in ne podlegat stereotipu prvega avta.

Mogoče sem malo preveč gledal iz lastnega zornega kota. Jaz sem dobil avto v četrtem letniku, in sem ga uporabljal za vsak dan na relacija šola-dom (7 km). Najdlje, kamor sem se peljal, je bilo od doma pa do Roginske Gorce pri Podčetrtku. Ko je še nekaj sošolcev in kolegov naredilo izpit, so sledili mojemu zgledu: prvi je imel R5, drugi Clia II, tretji P106, dva sta se kdaj pripeljala z Yugom ali Astro G caravan, eden pa kar z MB W115 220D. Pač odvisno od potreb posameznika, meni se je zdelo manjši avto na začetku bolj smiselno imeti zaradi stroškov registracije in zavarovanja, nekaterim je tudi to pomembno (mene je prvič na upravni enoti skoraj kap :D). Strinjam se da začetniku ne privoščil res majhnega vozilo kot je kak matiz ali pa seicento, časi takšnega asketstva v začetniškem avtu so minili, napredek je šel po svoje.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe avg 02, 2013 10:41 am

Rauchmann je napisal/-a:meni se je zdelo manjši avto na začetku bolj smiselno imeti zaradi stroškov registracije in zavarovanja, nekaterim je tudi to pomembno

Saj zato sem pa že na začetku debate napisal. da naj si vsak zbere avto, ki si ga lahko privošči in to velja tako za prvi avto, kot za vsa naslednja. Ne pa nekaj modrovati, da mora biti ne glede na vse, prvi avto obvezno majhen pa kaj jaz vem kaj še vse. Avto je avto in nima veze ali je prvi ali zadnji važno, da si ga lahko privoščiš in ti kar se da najbolj odgovarja.

Uporabniški avatar
Rauchmann
Novinec

Napisal/-a Rauchmann Pe avg 02, 2013 12:20 pm

cruiser1 je napisal/-a:Ne pa nekaj modrovati, da mora biti ne glede na vse, prvi avto obvezno majhen pa kaj jaz vem kaj še vse.

Pa a znate brat? Napisal sem manjši (a ne premajhen), torej kakšen subkompakt/kompakt (za subkompakt sem mogoče res pihnil mimo), ampak če so vam pa golfi, astre, focusi premajhni, pol pa tud res ne vem več no.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe avg 02, 2013 2:02 pm

Rauchmann je napisal/-a:[ ampak če so vam pa golfi, astre, focusi premajhni, pol pa tud res ne vem več no.

V bistvu ja, meni so premajhni ;) ampak to zdaj nima veze in nisem o tem govoril. Verjetno vsi tukaj znamo brati le z razumevanjem imate nekateri problem ;) Vse s čim si ti kasneje zakompliciral v tej temi je napisano že v mojem prvem postu, pa lep pozdrav ;)

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Pe avg 02, 2013 3:25 pm

Saxo (ali 106, sta ista) je res krsta, a da povem moje izkušnje s 206-ko:
- s prvo me je odneslo iz ovinka pri cca 110 km/h in sem pristal na strehi (baje sem naredil salto), prišel ven brez praske, avto čist uničen,
- z drugo me je ena teta izsilila na poti v službo, avto stolčen po levem (ker sem se umikal in ker me je še ona dodatno porinila s ceste) in desnem boku (to me je teta nasadila), meni in mami nič
- s tretjo sem priletel kombiju, ki mi je prečkal cesto, pravokotno v njegov sprednji desni konec s cca 60 km/h, spredaj avto zmečkan, jaz stopil ven brez poškodb

Kdo pravi da majhen avto ni varen? Je pa res, da osebno ne priporočam saxo/106 za prvi avto, to je kanta oz. za na dirkališče, 206 je pa čisto dober. Če pa komu paše večji avto, ga pa ne odsvetujem. Pač meni je bil bolj všeč manjši avto, da sem se ga navadil, sedaj imam pa 406 kupeja in ne grem več na majhne avte.

Sem pa že v svoji prvi objavi napisal da je to čisto odvisno od posameznika kaj si bo kupil.

golf driver
Nov uporabnik

Napisal/-a golf driver Pe avg 02, 2013 9:04 pm

Jaz mam izpit pol leta in moj prvi avto je golf 3 1.9 DCL. Avto ima zelo dobre vozne lastnosi, se drži ceste ( z dobrimi gumami sveda) zanesljiv dokaj varčen, majhni stroški vzdrževanja. ampak udobja pa razen servo volana in el. Tudi pospeški na avtocesti so trajajo celo večnost pomik stekel ni. V teh dneh zelo pogrešam klimo ampak bo treba potrpet še kako leto ali 2 ;)

Uporabniški avatar
Bostyan87
Nov uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Bostyan87 So avg 10, 2013 1:42 pm

Pod 1.6 in 105KM ne niti gledat ker je blajna! prva dva avta sem imel 1.8 in 1.9 105KM in je lih ok samo potem počasi pride premalo :D tako, da trenutno imam BMW E46 323i 2.5 170KM.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov