Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

BMW SERIJA 1

Napisal/-a TUNING_BOY Če avg 27, 2009 9:13 am

Lep pozdrav! Mene pa zanimajo mnenja, izkušnje in vse ostalo o BMW 1, gre se za letnik okoli 2005/06 118d (se pravi 2.0 diesel motor če se ne motim). So bili kakšni problemi s temi avti, je treba kaj pazit pri nakupu tega avtomobila in pa vse ostalo...

Hvala in lep pozdrav ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Pe avg 28, 2009 11:40 am

Osebno ga nimam, ima ga pa stric. Dizel.
Avto je super, masina pri bmw je itaq v samem vrhu....notranjost tudi-sicer je pa to odvisno od posameznika.
Moje mnenje pa je, da je avto predrag. serija 3 ni veliko drazja-ce sploh je-gorovim za 3leta stare naprimer, ki se prodajajo. Osebno bi raje kupil serijo 3.
Je bil pa razlog nakupa pri stricu serije 1 ta, da ga vozi zenska in je malo bolj pregleden, manjsi....
Odlocitev je tvoja.

Lp
:)

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Pe avg 28, 2009 12:53 pm

Meni je avto na zunaj precej všeč, nekoliko me moti manjša izbira solidnih bencinskih motorjev (med rabljenimi), dokaj visoka cena (v primerjavi z nekaterimi drugimi konkurenčnimi avtomobili "manj uglednih znamk") in plastična, cenena notranjost, ki je nebi pričakoval od BMW in enega izmed najbolj prestižnih modelov v svojem rangu.

Naj še dodam, da so ga imeli v prijateljevi družini dve leti, pa ni bilo nobenih tehničnih težav, je pa bil 118d.

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY So avg 29, 2009 9:13 am

FLINK sej odločitev za to serijo je tudi iz moje strani da ga bo vozla ženska. Hvala vseeno obema.
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So avg 29, 2009 10:56 am

A nista pod oznako 118d dva različna motorja, en je 123, drugi pa 143 konjski?

Vsekakor so to najboljši motorji glede zmogljivosti in tudi porabe. Vsi jih le hvalijo - tudi sam jih poznam nekaj, ki so imeli bmw-ja, sicer serijo 3. Edino nevem kako je z vzdržljivostjo...
Antiznačkar po prepričanju

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne avg 30, 2009 10:59 pm

2005/06 je imel oznako 18d 123 konjski motor.
143 konjev je dobil kasneje.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po avg 31, 2009 2:27 am

Moje mnjenje je, da je enka obupno utesnjena za svoj razred, ne nudi dovolj za svojo ceno. Nabavi raje trojko s parking senzorji, da bo tud baba znala parkirat :lol:
Aja, pa teli dizli so sicer odlični, a so dolgčas brez primere. Avto vleče tako prekleto enakomerno, da bi si človek notri žile rezal, samo, da se nekaj dogaja. Torej, ne zaspat za volanom.
Pa še nekaj: BMW ni BMW, če nima športnih sedežev. Tiste serijske klopce so polom.

Če povzamemo: trojka (enka premala/predraga in nenazadnje pregay), športni sedeži (ker so res mus), PDC (senzorji za parkirat) za babo, pa optimizacija elektronike aka chiptuning na enih 150hp, da tebi ne bo dolgčas.
No, pa maš dober avto, ti si zadovoljen, tvoja pa tudi. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po avg 31, 2009 5:12 am

jaz sem včeraj prišel z "testiranja" bmw-ja res pa je, da je bil 3.0 diesel motor z 205 hp-ji in kot je predhodnik povedal, zelo dobro vleče in to enakomerno brez lag-ov ;)

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po avg 31, 2009 7:12 pm

S tem avtom praktično ne boš imel nobenih težav, vendar je obupno precenjen glede na to kar nudi... enko kupiš zgolj, če ti je ta model tako zelo všeč, drugače je v vseh pogledih boljša 3-jka, če mora biti BMW. Sam sem sprobal kar nekaj 118d letnik 2005/2006 pa sem se na koncu raje odločil za novo Astro GTC 1.9TDCI 120KM... res da ritka ne pleše a imam vsaj garancijo in nov avto za približno enak znesek.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po avg 31, 2009 7:44 pm

Lahko ti reces kar hoces samo vidimo mi po slikici da ti je se vedno tezko pri srcu ker nisi vzel bmw-ja. :D :D
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
m_z
Novinec

Napisal/-a m_z Po avg 31, 2009 8:49 pm

prijatelj vozi 118d že 2 leti in zaenkrat BP. Mlinček res ne nudi nekih hudih užitkov, vendar se izkaže za več kot hvaležen stroj na daljših relacijah...
50.000/letno + poraba 5l = :)
Tudi prostornost je ravno pravšnja za "samske", zadnja klop je pa bolj sado-mazo...
...:::Cavallino Rampante:::...

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po avg 31, 2009 9:02 pm

kot povedano, sploh nimaš občutka da avto kam vleče, čeprov nisi nikol med počasnejšimi.

je pa zelo zanimiv, mogoče mal nepregleden nazaj, tako da park senzorji pridejo prav, kar se pa notranjosti tiče, men zelo ustreza, pač bavarska natančnost, kar se izdelave tiče, precej kvalitetni materiali (ustrezna cena) in vse na svojem mestu, poleg vsega pa še zelo privlačno za oko :)

je pa res da sem vozil M paket, kar še doda svoje

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Po avg 31, 2009 9:34 pm

C4V4L13R je napisal/-a:kot povedano, sploh nimaš občutka da avto kam vleče, čeprov nisi nikol med počasnejšimi.

je pa zelo zanimiv, mogoče mal nepregleden nazaj, tako da park senzorji pridejo prav, kar se pa notranjosti tiče, men zelo ustreza, pač bavarska natančnost, kar se izdelave tiče, precej kvalitetni materiali (ustrezna cena) in vse na svojem mestu, poleg vsega pa še zelo privlačno za oko :)

je pa res da sem vozil M paket, kar še doda svoje

sej ni mogu povlečt če si ga vozu v avto šoli :lol:
Slika

cashy
Novinec

Re: BMW SERIJA 1

Napisal/-a cashy So avg 24, 2013 2:46 pm

pri nas mama tudi razmišlja o nakupu rabljenega BMW1 serije, dizelske, in sprašuje, kako se obnese na sneženih/poledenelih cestah, tudi navkreber...doma smo skoraj v rovtah, a avto ji je res všeč.
Hvala za mnenja ;)
ne praš me nič, ker nič ne vem

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So avg 24, 2013 2:53 pm

Iz prve roke povem, da se tudi v takšnih razmerah pelje prav fino. Seveda pa se fizikalnih zakonov ne da zaobiti.

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy So avg 24, 2013 3:12 pm

kako pa je s samim udobjem? v drugih temah slišim, da je avto zelo nizek in trd, tudi sedeži niso najbolj udobni?
Da se v zimskih razmerah na slabih cestah pelje dobro, je potrebno imeti odlične (beri:drage) gume in precej izkušenj z vožnjo RWD avtomobila?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So avg 24, 2013 3:27 pm

cashy je napisal/-a:kako pa je s samim udobjem? v drugih temah slišim, da je avto zelo nizek in trd, tudi sedeži niso najbolj udobni?
Da se v zimskih razmerah na slabih cestah pelje dobro, je potrebno imeti odlične (beri:drage) gume in precej izkušenj z vožnjo RWD avtomobila?

Dobre gume moraš imeti pri vsakem avtu če se hočeš po snegu kam peljati, tudi pri 4x4 konec koncev. Je pa avto trd in nizek, ni pojem udobja, mu niti ni namen da bi bil potovalna ladja.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy So avg 24, 2013 3:58 pm

hvala za odgovore ;)

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Napisal/-a LinuxFuter So avg 24, 2013 5:06 pm

cashy je napisal/-a:Da se v zimskih razmerah na slabih cestah pelje dobro, je potrebno imeti odlične (beri:drage) gume in precej izkušenj z vožnjo RWD avtomobila?

1. Tisto v odebeljenem tekstu je skoraj prav. Vzameš tiste ki imajo pa ADAC in podobnih testih najboljšo oceno na snegu (pa ne glej zraven porabe, glasnosti, obrabe itd., če te je res strah snega).
2. Če je kriza, znižaš pritisk v zadnjih gumah (na 1.7 bara, lahko tudi nižje ob ekstremih) In to je to ;)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed So avg 24, 2013 6:33 pm

Kar se udobja tiče je stvar taka - sedeži so čvrsti ampak udobni, tako da čez njih res nimam nobene pripombe.
Vzmetenje je športno trdo, ampak diskrerno. Kot se za BMW spodobi. Sicer čutiš vsako neravnino, ampak nekako nemoteče. Pohvalit moram tiho delovanje podvozja. Ob vožnji čez neravnine nič ne poka, škripa, črička, tako da imaš vedno občutek solidnosti.
Avto je dobro zvočno izoliran, si upam rečt da je glede tega med top 3 v b segmentu, še posebej pri višjih hitrostih. Končna izdelava v notranjosti je zelo dobra, nič ne črička, vse deluje zelo čvrsto, bi pa ponekod lahko bila malo bolj premium plastika.
Volan, sklopka, menjalnik in vse ostale komande so prijetno športno trde. Moja mama recimo rabi obe roki, da premakne šalthebel v rikverc :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov