iced je napisal/-a:Živjo, no tole je moj prvi post tukaj gor.
Tudi jaz že nekaj časa gledam za transporterjem in kot ti, bi ga imel namesto osebnega avtomobila, pa čeprav mi skoraj vsi bluzijo: "pa kaj ti pa bo, kombi...?!" Pa mi prov dol visi za njih.
Zdej, ko pričakujemo naraščaj in je moral motor od hiše, sem šel prejšni teden zaarat Krpana.
Tudi jaz imam namen prespati notri in mogoče vgraditi dvižno streho, pa položiti mal izolacijo itd...
Kar pa se raznih razredov tiče, pa mislim da ni neke panike napram osebnemu avtomobilu.
Le tehnični je vsako leto, ker se smatra kot tovorno.... Pa mogoče bo vinjeta mal dražja. Ampak za 30Kkm letno se prav nič ne sekiram.
tako da če te vleče "GO FOR IT"
LP
~toMmy~ je napisal/-a:"Potniški mali kombiji" se smatrajo kot osebni avti. Njihov problem je relativno velika poraba napram osebnim avtom, cena gum in pomanjkanje opreme (razen pri kakem pregrešno dragem Multivanu ipd.), sicer so pa za nekoga, ki mu ni do "dirkanja", lahko zelo dobra izbira. Prostora je ogromno, preglednost je bistveno boljša kot pri osebnih, manevriranje po ozkem je včasih še bolj enostavno kot s kakšnim karavanom (škatlasta oblika + preglednost. Pri slednjem je sicer Traffic (bil?) izjema zaradi "nenormalnega" obračalnega kroga v primerjavi tudi z večjimi kombiji.
Kar se udobja tiče, zna bit problem predvsem zadaj pri osnovnih verzijah, ki imajo rade "tovorno" podvozje, recimo vozniku se pa načeloma godi več kot dobro na daljših relacijah.
Po forumu brska: mišek in 5 gostov