Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

meganer
Uporabnik

kombi

Napisal/-a meganer Pe avg 23, 2013 4:09 pm

Lep pozdrav, zanima me kako se smatra registracija pri multivanu, trefic passinger, viano??
Pogoj je da se mu zadaj klop podre v posteljo, da je kdaj za zaspat na silo kak vikend v kampu.
Ali je to kombi, specijalno vozilo al kaj??
Kateri trafic ali viano mora biti da se podre?? ali mogoče še kak drug kombi/enoprostorc??

Hvala

Badzo
Stalni uporabnik

Re: kombi

Napisal/-a Badzo Ne avg 25, 2013 9:48 am

Šteje se pod osebni avto, nobenih "specijalnih" razredov/oznak.
V Traficu se klop podere dvakrat in sicer najprej naslon nato še sedalni del, vendar vodila ostanejo - tudi če jo podreš naprej, ne pridobiš nič prostora, ker te bodo trikotna vodila ovirala.
Če boš hotel spat v Traficu boš moral dat zadnjo klop ven - ful enostavno pritrjena, največ dela imaš ker je težka, pa vseeno v petih minutah jo imaš zunaj. Ko jo daš ven, gre notri brez problema napihljiva blazina za spat.
Katerega gledaš je vseeno, če vas je več potem raje podaljšano verzijo, če sta pa sama pa je kratka verzija vr glave.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Ne avg 25, 2013 2:39 pm

Mel bi ga vikend kamperja, zana pa en mulc bi bila spodaj, jaz in drug mulc pa na strehi (bi kupil šotor autohome) ali nekaj podobnega.
Zadaj bi naredil da sam not postaviš škatlo neki taga, pa na streho nataknem šotor in gas v 10 minutah. Rabil bi samo hladilnik in nosilce za kolesa. Sej sem razmišljal o AD vendar je registracija ene 500+ ter vinjeta drugo leto 220 pa kak servis pa smo na jurja prec. Če bi mel pa taga kombija bi ga imel namesto osebnega avta, za drva domov pripeljat, pa za kak vikend. Sam razmišljam.

iced
Nov uporabnik

Napisal/-a iced To avg 27, 2013 4:42 pm

Živjo, no tole je moj prvi post tukaj gor.
Tudi jaz že nekaj časa gledam za transporterjem in kot ti, bi ga imel namesto osebnega avtomobila, pa čeprav mi skoraj vsi bluzijo: "pa kaj ti pa bo, kombi...?!" Pa mi prov dol visi za njih.
Zdej, ko pričakujemo naraščaj in je moral motor od hiše, sem šel prejšni teden zaarat Krpana.
Tudi jaz imam namen prespati notri in mogoče vgraditi dvižno streho, pa položiti mal izolacijo itd...
Kar pa se raznih razredov tiče, pa mislim da ni neke panike napram osebnemu avtomobilu.
Le tehnični je vsako leto, ker se smatra kot tovorno.... Pa mogoče bo vinjeta mal dražja. Ampak za 30Kkm letno se prav nič ne sekiram.

tako da če te vleče "GO FOR IT"

LP

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To avg 27, 2013 5:27 pm

To niti niso slabe ideje. Kamperji so zakon, in tile Transporterji niso nič dražji od Highline Golfov. Edini pomislek (poleg nekaj deci/liter višje porabe in že omenjene vinjete) napram avtu bi bilo udobje pri veliko kilometrih, ampak pomoje tudi to ne bo problem, ker nenazadnje se s kombiji itak velikokrat dela precej več kot 30k km leto.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer To avg 27, 2013 8:42 pm

V sluzbi imamo Trefica in avto se pelje fenomenalno (samo da nebo kdo primerjal z E-klaso). Poraba 2.0dci je od 8 do 9L poštenih, kar se mi ne zdi veliko. Taga kombija bi dobil za ene 12 jurjev pa šotor za na streho nov z 2 jurja, pa mam kombi, mini kamper,........ Edino kar me baše je recmo marec, april na morju bo pomoje hladno zgoraj v sotoru prespat. Pa kam bi šel z tistim šotorom na fuš??? j*** ga tud tukaj mal sfali :)
Ampak ko greš po jadranki kur 8 mogoče še kak deci man, pa se loh vstaviš v kateremkoli kampu k tud "tavelki ne pridejo zraven" :DDD

Zadaj sem pa mislil naredit kr tako kišto za not postavt, zvečer pa samo odpreš pa da grata postelja.

Boli te k.... če so nas včasih pelal z fičkom pa plenice pa ...... pa da nebi mogu tuki not prespat :) pa tud mal več k 120 gre

Mogoče nas bo pa drugo leto veliko kao kamperistov.Še nekaj malo za šalo malo zares k si omenil da si imel motor

Kdo je motorist, tisti z 20 let starim pa letno 20000km, al un z novim k1200 pa 600km letno??

Samo malo za premislek, kar je veliko ni tudi najboljše.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To avg 27, 2013 8:43 pm

iced je napisal/-a:Živjo, no tole je moj prvi post tukaj gor.
Tudi jaz že nekaj časa gledam za transporterjem in kot ti, bi ga imel namesto osebnega avtomobila, pa čeprav mi skoraj vsi bluzijo: "pa kaj ti pa bo, kombi...?!" Pa mi prov dol visi za njih.
Zdej, ko pričakujemo naraščaj in je moral motor od hiše, sem šel prejšni teden zaarat Krpana.
Tudi jaz imam namen prespati notri in mogoče vgraditi dvižno streho, pa položiti mal izolacijo itd...
Kar pa se raznih razredov tiče, pa mislim da ni neke panike napram osebnemu avtomobilu.
Le tehnični je vsako leto, ker se smatra kot tovorno.... Pa mogoče bo vinjeta mal dražja. Ampak za 30Kkm letno se prav nič ne sekiram.

tako da če te vleče "GO FOR IT"

LP

POTNIŠKI kombi se šteje kot osebno vozilo!! In to ni nobeno tovorno vozilo. Ga imam doma sedaj mu teče četrto leto in še ni opravil tehničnega, prvi tehnični bo drugo leto šele - enako kot osebni avto. Za vinjeto sem odštel 95eur. "Malo dražje" vinjete ni. Ali si do 3,5T ali pa čez 3,5T.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To avg 27, 2013 8:47 pm

Meganer, poraba do 120 je zelo kulturna, pod 8l. Letos od Lj do Poreča sem ga spravil na okrogli 6/100. Lagana vožnja 110 AC in 90 po Mirni. Je pa 2.0 115KM ta star motor brez DPFja. Ta novi EU5 grejo do Dunaja in nazaj z 7-7,2 porabe. Poraba pri Traficu je smešna glede na težo, pa tudi preformance proti kakšnem Boxerju s 3.0 in 180KM je presenetljivo dober - ni isto, samo kaj dosti pa tudi ne zaostaja.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer To avg 27, 2013 9:01 pm

Za vinjeto je bilo govora, da bojo drugo leto za avtodome, ter kombije 220eur, sem mislil da tukaj not pade tud če ima sedeže.

Ali pozna kdo še kako firmo razen autohome.si da prodaja strešne spalnike?

iced
Nov uporabnik

Napisal/-a iced To avg 27, 2013 9:07 pm

Bazdo,
Transporter Krpan spada pod tovorna vozila in ima vsako leto tehničnega. Za vinjeto se pa govori, da bo malo dražja. Trenutno pa ni, ja.
Bomo vidl...

Meganer,
imel 650ccm in 1200ccm. V 5 letih bil v Ukrajini, Južni Italiji, Balkanu, Normandiji itd....
Če ne bi pričakovali naraščaja, bi 1200ccm sigurno ostal doma;)

LP

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To avg 27, 2013 9:14 pm

"Potniški mali kombiji" se smatrajo kot osebni avti. Njihov problem je relativno velika poraba napram osebnim avtom, cena gum in pomanjkanje opreme (razen pri kakem pregrešno dragem Multivanu ipd.), sicer so pa za nekoga, ki mu ni do "dirkanja", lahko zelo dobra izbira. Prostora je ogromno, preglednost je bistveno boljša kot pri osebnih, manevriranje po ozkem je včasih še bolj enostavno kot s kakšnim karavanom (škatlasta oblika + preglednost. Pri slednjem je sicer Traffic (bil?) izjema zaradi "nenormalnega" obračalnega kroga v primerjavi tudi z večjimi kombiji.

Kar se udobja tiče, zna bit problem predvsem zadaj pri osnovnih verzijah, ki imajo rade "tovorno" podvozje, recimo vozniku se pa načeloma godi več kot dobro na daljših relacijah.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo To avg 27, 2013 9:48 pm

~toMmy~ je napisal/-a:"Potniški mali kombiji" se smatrajo kot osebni avti. Njihov problem je relativno velika poraba napram osebnim avtom, cena gum in pomanjkanje opreme (razen pri kakem pregrešno dragem Multivanu ipd.), sicer so pa za nekoga, ki mu ni do "dirkanja", lahko zelo dobra izbira. Prostora je ogromno, preglednost je bistveno boljša kot pri osebnih, manevriranje po ozkem je včasih še bolj enostavno kot s kakšnim karavanom (škatlasta oblika + preglednost. Pri slednjem je sicer Traffic (bil?) izjema zaradi "nenormalnega" obračalnega kroga v primerjavi tudi z večjimi kombiji.

Kar se udobja tiče, zna bit problem predvsem zadaj pri osnovnih verzijah, ki imajo rade "tovorno" podvozje, recimo vozniku se pa načeloma godi več kot dobro na daljših relacijah.

Gume pridejo Michelin 550eur z montažo (205/65/16C) kar je blizu karavanov z dimenzijo 205/55/16 - ni isto, ni pa tako zelo dražje. Opremljenost pri kakšnem BlackEdition-u sploh ni slaba. Seveda gledam tu razmerje med ceno in opremo - BlacEdition pride polno založen 26k eur ali pa še manj, Multivana lahko naloadaš gladko čez 40k eur (s popustom). Za Trafica vem da je udobje na zadnji klopi enako kot spredaj, za Boxerja pa vem da ljudje sprašujejo če so amortizerji fuč :mrgreen: Obračalni krog pri traficu je bil in ostaja še vedno katastrofa. Se pa zato oddolži z položajom, porabo, nizkimi stroški vzdrževanja itd..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: mišek in 5 gostov