Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

vw=maloparadostavoza
Nov uporabnik

Audi A6 2.7 TDI, 2004 -

Napisal/-a vw=maloparadostavoza Sr sep 04, 2013 11:46 pm

Pozdravljeni,
Ker kupujem "nov" avto za naso druzino bi zelel se kaksno izmed vasih mnenj. Vsi se strinjamo s tem da kupujemo izkljucno audi A6 avant letnik od 2004 pa do 2010. Ker pa denarnica zal vsega ne dopusca vse kar je quattro (zaradi porabe) in avtomatik (tudi zaradi porabe, drazjega vzdrzevanja in straha pred morebitnimi okvarami - multitronic) odpade. Tako sem se zapodil v iskanje za nas najcenejse razlicice z 2.0 TDI motorejm. Vendar nemudoma ugotovil da ima ta motor tudi nekaj slabih lastnosti. Ena izmed teh bi naj bile stevilne okvare diz, potem pa lahko recem da se mi zdi malenkost "podhranjen" glede na kilograme avtomobila in glede na to da bo avto dosti na avtocesti. Ugotovil sem se eno slabost, ki me je pa najbolj motila. Da je velika vecina 2.0 TDI izvedb golih kar se tice opreme. In se mi zdi resnicno brezveze kupovat avtomobil takega razreda, ki še (govorim za nekatere) ne premore multifunkcijskega volana ali pa tempomata, velike navigacije, bi-xenona itd. Zato sem se podal tudi med 2.7 TDI primerke ki so po vecini bolje opremljeni in nimajo astronomske cene. Vsec mi je tudi to, da imajo ketno za razliko od manjsega dizla. Slabost pa je da bo registracija drazja (porabo se nekako sprejmem). Aja pa za avto naceloma nisem pripravljen odstet vec kot 10k €.
Sedaj pa me zanima vase mnenje za vse 3 izmed naslednjih linkov.
Jasno mi je da so vsi izmed teh avtov iz uvoza, vseeno pa bi rad nekaj kar se bo dalo se nekaj casa vozit brez da mi crkne vse zivo. Aja pa pred nakupom se imam seveda namen avto priklopit na diagnostik (kar sicer ni nujno da pomaga, ker se da danes prekrit svasta, je pa zagotovo bolje kot pa nic).
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7588469&show=1 Tale je trenutno moj favorit, ce bo pa tako ostalo bomo videli po ogledu, ki bo v kratkem me pa zanimajo vase izkusnje z AVTO CESAR...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7569019&show=1 Tega sem si ze ogledal, avto ima ogromno opreme kar mi je zelo vsec, ima pa mocno dotrajano notranjost (izmucen leder, predprazniki, stikala in druge znake obrabe in visoke kilometrine na materialih), vizualno je avto tut poklofan kje hoces, treba ga je dati ponekod licarju da ga porihta, popravit jamice, robniki so pojedli robe feltn.. Itd. :P ima pa servisno knjigo z vsemi servisi (kar tudi vem da sploh ni nujno da je verodostojno). Vse kar me skrbi pri tem avtu pa je ohranjenost in kilometrina.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7522420&show=1. Tega pa si grem ogledat se v kratkem in nimam pojma kaksen je XD

Ze v naprej se zahvaljujem za vasa mnenja in odgovore, aja pa ce misli kdo moralo zbijat ali biti nesramen, ga prosim, da to objavo zgolj prebere in ne komentira.

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Re: Audi A6 2.7 TDI, 2004 -

Napisal/-a Tilen18 Če sep 05, 2013 7:21 am

hmmmm, sploh nebi kupoval 6ke brez 3.0tdi in quattro pogona, vse ostalo je bzv. za 10k nemoreš dobit bogve kaj od avta, potem bolše da sploh ne kupuješ avta in kupi nekaj kar si boš lahko "privoščil". bognedaj da te trofi kak izredni skriti servis na takšnem avtu, ker boš že v začetku vse zapravil za avto. ob pravilnem vzdrževanju, mora motor in menjalnik delat brez problema pri 3.0 quattro. zato kupi raje vw passat od 2007 gor, ko so že popravli okvare z dizami!.

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če sep 05, 2013 9:15 am

jaz bi tudi, če bi kupoval audija, vzel izključno v6 quattro, drugače res nima smisla...ti motorji so drugače dobri, sploh če je predhodnik zamenjal injektorje,razen če so boschovi, katere delajo brez problemov, lahko te doleti popravilo luput ( sta 2) cca. 500 € kos in pa preventivno se menja napenjalec verige...to je pa to...z menjalniki , sploh z tiptronicom ni težav, poraba ja pa okrog 8-9...da ne govorim o vseh prednostih pozimi :D
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 05, 2013 10:36 am

tak luksuzn voz mora met avtomatski menjalnik.prou MORA GA IMETI.
quattro je pa super če ga maš zravn boš zadovoln pozim.
quattro se pr teh avtih sploh ne kvari,ker se nima kj pokvart.
avtomatiki so pa tud znani po tem da so trpežni,če pa že kj crkne boš pa odštel 1000€ za obnovo pa boš mel mir.
Ni vse res kar napišem

vw=maloparadostavoza
Nov uporabnik

Napisal/-a vw=maloparadostavoza Če sep 05, 2013 2:19 pm

Hvala vsem za dosedanja mnenja.
Zadeva je taksna da bi si tudi jaz zelel 3.0 razlicico z odlicnim quattro pogonom (ga ima znanec in je res dober avto), vendar se danes gleda na vsak liter pri porabi ter registraciji in resnicno ne potrebujemo takega avtomobila. Glede quattra pa takole. Svaka cast audiju da je razvil tak pogon, vendar naj objasnim moje razmislanje. Leto ima 12 mesecev in recimo da so od tega 3je res pravi zimski meseci s prisotnostjo snega na cestiscu in poledic (kar je res ze veliko in to ni ravno vsako zimo), kar pomeni da bo meni prekleto prav koristil pogon le 3 mesece, to je 1/4 leta! Ostale 3/4 leta pa bo zadnii diferincial letel za brezveze, ker bi se prav tako normalno vozil s sprednjim pogonom in to s kaksnim litrom ali celo manj porabe. + tega je tukaj se drazje zavarovanje zaradi moci 3.0 motorja. In na taksen nacin sem dojel da za razliko, ki jo bi z rocnim menjalnikom, sprednjim pogonom, in zavarovanjem na leto prihlanim, raje peljem druzino na kaksen dopustek ali izlet
Glede passata pa takole. Je super avto ni kaj. Sicer malo manjsi in manj udoben kot A6. Tudi motor je dovolj mocan in poraba je dobra. Vendar se zopet pojavi to, da so slabse opremljeni kot A6 (ampak to se ni toliko zivljenskega pomena), kot to da ga ima (pa brez zamere, ne zelim nikogar uzaliti) ze vsak "kmet". Od taksistov pa do pleskarjev. In si sedaj res zelimo A6 in ne passata, hkrati pa ne potrebujem vrh od ponudbe A6 v solveniji, temvec le cimbolj poceni varjanto glede vzdrzevanja s solidno mero opreme (tempomat - ker ga resnicno rabim, barvna navigacija ter bi-xenon. Ce so pa zraven se kaksni nastavljivi kolenski deli sedezev ali elektricno nastavljivi sedezi, kaksno stresno okno, parkirni senzorji ali se kaj drugega pa tudi nic ne skodi)
Se vedno pa nisem dobil odgovora glede vasih izkusenj z Avto Cesar?
Lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če sep 05, 2013 2:33 pm

Imamo kar nekaj na to temo:

viewtopic.php?f=18&t=56411
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Če sep 05, 2013 2:44 pm

ja ampak ti oglasi kaj si jih navedel, kar kličejo po servisih :) morda pa te kakšna škoda superb prepriča ;)
drugače pa quattro je zelo uporaben tudi na mokrih cestiščih ;)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če sep 05, 2013 3:19 pm

Meni je pa to malo čudno, da kupuješ rabljen A6 za 10 jurjev, in potem gledaš na vsak deci porabe in te tistih 150€ cestnega nadomestila več tako moti. Če so dohodki dovolj nizki, da te skrbi za te stroške, si ne kupuj takšnega voza - pri takšnem rabljenem avtu te lahko zelo hitro udari po žepu za jurja in več. Vem, beden predlog, ampak meni takšno ravnanje ni niti malo logično. Avte bi moral folk VEDNO kupovati s konkretno rezervo, tako v nakupni ceni kot v stroških vzdrževanja. Ne pa da se potem sekira kje za gume vzet (in potem vidiš takšne avte na Sava S3, poleti!), pa kam na izlet da ne bo preveč dizla skurlo. Pa registracije na 12 obrokov, ker drugače ne bo za kruh.

Pardon na moraliziranju, ampak si ne morem pomagat. :)

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če sep 05, 2013 3:28 pm

Tilen18 je napisal/-a:morda pa te kakšna škoda superb prepriča ;)

+1

Pusti ti sosede, ki ti bodo zavidali zaradi 4ih krogov in se raje stegni za rabljenim 140KM CR Superbom Combi, ki bo za malo več denarja:
- verjetno manj zgonjen
- primerljivo prostoren
- bolj ekonomičen glede vzdrževanja (poraba, servisi, gume)
- mlajši
- glede na težo a6 primerljivo zmogljiv
- približno enako opramljen (brez navi verjetno)
- (verjetno bo imel še kdo kaj za dodati)

mimogrede... INFINITI bo zgleda zamenjal svojega za TT-ja :P
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Tilen18
Novinec

Napisal/-a Tilen18 Če sep 05, 2013 3:38 pm

Daedalus je napisal/-a:Meni je pa to malo čudno, da kupuješ rabljen A6 za 10 jurjev, in potem gledaš na vsak deci porabe in te tistih 150€ cestnega nadomestila več tako moti. Če so dohodki dovolj nizki, da te skrbi za te stroške, si ne kupuj takšnega voza - pri takšnem rabljenem avtu te lahko zelo hitro udari po žepu za jurja in več. Vem, beden predlog, ampak meni takšno ravnanje ni niti malo logično. Avte bi moral folk VEDNO kupovati s konkretno rezervo, tako v nakupni ceni kot v stroških vzdrževanja. Ne pa da se potem sekira kje za gume vzet (in potem vidiš takšne avte na Sava S3, poleti!), pa kam na izlet da ne bo preveč dizla skurlo. Pa registracije na 12 obrokov, ker drugače ne bo za kruh.

Pardon na moraliziranju, ampak si ne morem pomagat. :)

Gyga je napisal/-a:Pusti ti sosede, ki ti bodo zavidali zaradi 4ih krogov in se raje stegni za rabljenim 140KM CR Superbom Combi, ki bo za malo več denarja:
- verjetno manj zgonjen
- primerljivo prostoren
- bolj ekonomičen glede vzdrževanja (poraba, servisi, gume)
- mlajši
- glede na težo a6 primerljivo zmogljiv
- približno enako opramljen (brez navi verjetno)
- (verjetno bo imel še kdo kaj za dodati)

tako! ;)

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Če sep 05, 2013 4:49 pm

Daedalus je napisal/-a:Ne pa da se potem sekira kje za gume vzet (in potem vidiš takšne avte na Sava S3, poleti!), pa kam na izlet da ne bo preveč dizla skurlo. Pa registracije na 12 obrokov, ker drugače ne bo za kruh.

To si dobro izpostavil. Je nemalo takšnih primerov.
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 Če sep 05, 2013 8:02 pm

Gyga je napisal/-a:mimogrede... INFINITI bo zgleda zamenjal svojega za TT-ja :P

Samo cena njegovega verjento ni 10k €... ;) Pa se Audi ne bo ;) Pa kmet izpades s Škodo :twisted: :lol:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 05, 2013 10:14 pm

vw=maloparadostavoza je napisal/-a:Hvala vsem za dosedanja mnenja.
Zadeva je taksna da bi si tudi jaz zelel 3.0 razlicico z odlicnim quattro pogonom (ga ima znanec in je res dober avto), vendar se danes gleda na vsak liter pri porabi ter registraciji in resnicno ne potrebujemo takega avtomobila. Glede quattra pa takole. Svaka cast audiju da je razvil tak pogon, vendar naj objasnim moje razmislanje. Leto ima 12 mesecev in recimo da so od tega 3je res pravi zimski meseci s prisotnostjo snega na cestiscu in poledic (kar je res ze veliko in to ni ravno vsako zimo), kar pomeni da bo meni prekleto prav koristil pogon le 3 mesece, to je 1/4 leta! Ostale 3/4 leta pa bo zadnii diferincial letel za brezveze, ker bi se prav tako normalno vozil s sprednjim pogonom in to s kaksnim litrom ali celo manj porabe. + tega je tukaj se drazje zavarovanje zaradi moci 3.0 motorja. In na taksen nacin sem dojel da za razliko, ki jo bi z rocnim menjalnikom, sprednjim pogonom, in zavarovanjem na leto prihlanim, raje peljem druzino na kaksen dopustek ali izlet
Glede passata pa takole. Je super avto ni kaj. Sicer malo manjsi in manj udoben kot A6. Tudi motor je dovolj mocan in poraba je dobra. Vendar se zopet pojavi to, da so slabse opremljeni kot A6 (ampak to se ni toliko zivljenskega pomena), kot to da ga ima (pa brez zamere, ne zelim nikogar uzaliti) ze vsak "kmet". Od taksistov pa do pleskarjev. In si sedaj res zelimo A6 in ne passata, hkrati pa ne potrebujem vrh od ponudbe A6 v solveniji, temvec le cimbolj poceni varjanto glede vzdrzevanja s solidno mero opreme (tempomat - ker ga resnicno rabim, barvna navigacija ter bi-xenon. Ce so pa zraven se kaksni nastavljivi kolenski deli sedezev ali elektricno nastavljivi sedezi, kaksno stresno okno, parkirni senzorji ali se kaj drugega pa tudi nic ne skodi)
Se vedno pa nisem dobil odgovora glede vasih izkusenj z Avto Cesar?
Lp

pa sj quattro ni sam za po snegu.nevem zakaj to vsi mislite vedno. vsi pa pozabljate na dež,pa recmo v jeseni listje na robu cestišča,pa pesek na cesti......
itak sam najbolj veš kaj potrebuje in kaj ne.oz. kolko se lahko raztegneš in je prou da razmišljaš kot razmišljaš...vsak zase najbolj ve.
sam osebno lahko povem da je zivljenje lepše z avtomatikom v vozilu tega ranga.
če boš pa najdu avto ki bo imel bi-xenon in barvo navigacijo bo pa mel itak že skor vso opremo...
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov