Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Nakup avta 4x4

Napisal/-a Daedalus Sr sep 04, 2013 7:23 am

Kar se tiče 4-kolesnega pogona sem jaz vedno bral same pohvale o Subaruju in tudi razni testi so vedno pokazali, da je Subaru korak naprej.

Je pa vprašanje, če OP RES potrebuje tako dober 4x4. To naj sam presodi, ali se mu splača dati malo več € pa imeti Subaruja. Sam se npr. tudi ne bi branil Škode Yeti, ki se mi zdi super avto, ampak vseeno je mogoče preveč terenski za tvoje potrebe, če bi bil pripravljen tudi Legacy-ja s tistega linka kupit (ki, kar se tiče oddaljenosti od tal, sodi med športne karavane).

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 04, 2013 7:45 am

joshy, si mogoče pogledal tudi za kakim Daihatsu Teriosom?

Slika

Tudi zelo zanesljiv avto, kvaliteten, dober 4x4 pogon in brez problemov (celo clarcson na topgearu ga je pohvalil). Cena novega je pa 22 jurčkov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr sep 04, 2013 7:48 am

Meni so najbolj všeč tile trije, ki so tudi cenovno in po vzdrževanju konkurenčni modeli:
- Qashqai: najbolj udoben (sedeži, podvozje, tišina v kabini).
- Sportage: najbolj prostoren (kabina, prtljažnik)
- Yeti: najboljši za vozit (super gre skozi ovinke, zelo lahkoten in pregleden) in najbolj praktičen (prilagodljiva zadnja klop)

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Sr sep 04, 2013 8:39 am

Sosed se že nekaj časa vozi s takim strojem:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7530731&show=1

Je zadovoljen. Ima kar nekaj ceste v strm klanec do svoje hiše.
Prej, da mu splužijo, sneg že skoraj skopni.
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Sr sep 04, 2013 8:53 am

Odvisno od zahtevnosti terena in zahtev avtorja, bi se najbrž sam tudi odločil oz. predlagal subaruja... ker stalni 4kolesni pogon je le stalni 4kolesni pogon... ne pa haldex sklopka v 4motion...
pa še sosedu lahko greš drva z gmajne ven vozit :D :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr sep 04, 2013 12:41 pm

Če je težava v nespluženi cesti, potem zna imet legacy z relativno nizkim trebuhom težave. Je pa res, da tudi ostali SUV-ji niso kaj dosti višji. Je pa po mojem mnenju subaru za v sneg top - kolegov 15 let star legacy je pozimi plezal v take klance, da noben ni verjel, da je to možno - rezultat tega je bil, da smo bili kolegu stalno dolžni pive :mrgreen:

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr sep 04, 2013 1:52 pm

nebivedu je napisal/-a:
RedBaron je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Poglej za čem takim. Tole je odlično za na makadam in v sneg.

forester
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7324489&show=1

legacy
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7522317&show=1

Na svetu je več avtomobilskih proizvajalcev, ni samo subaru :D

Obstajajo navadni avtomobili in njihovi proizvajalci in obstaja Subaru, če se pogovarjamo o 4x4 pogonu.
In tukaj vsi ostali večinoma samo capljajo zadaj. In to kar daleč zadaj. Pogon je pač ultimativen in je nad vsemi 4x4 pogoni iz VAG grupe in ostalih. Po zmogljivosti, kvaliteti in trpežnosti tega pogona komot rečem, da je Subaru v tem najboljši.

Drugače pa je moje mnenje tako, da subaru ni lep avto, daleč od nekih linij alf, notranjosti so daleč zadaj po izgledu in otipu, so pa ti avtomobili med najbolj zanesljivimi, trpežnimi in kvalitetno narejenimi avtomobili - pač je to delovni stroj, ki zdrži tudi ogromno napak lastnikov (ki jih ne servisirajo zaradi "pogovorne" trpežnosti.

Zadnjič sem vozil od sodelavca legacya, 4×4, pa moram rečt da je fajn za vozit, tak kompakten avto, vredu občutek med vožnjo. Motor je 1.8 ali 2.0 bencinar (nisem 100%), vem samo da ima 125 KM. Gre lepo, ne ponuja sicer nekih presežkov zmogljivosti, ampak je dovolj. Zmotili sta me 2 stvari, prva je to, da se sedi zelo zelo nizko, druga pa je to, da je motor kar precej žejen. 10 l in več. -> kliče po predelavi na LPG.

Pogona nisem preizkušal, verjamem da je dober, ampak tudi razni pogoni z haldex sklopko niso ravno slabi...zmorejo več, kot večina lastnikov takih avtov kdajkoli rabi...
Bi ga pa z veseljem preizkusil enkrat pozimi, da vidim kako pa kaj, čeprav sem malo skeptičen, zaradi dokaj majhne oddaljenosti vozila od tal, ker ko enkrat nasedeš, ti noben pogon ne pomaga več...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr sep 04, 2013 1:59 pm

125KM ima 2.0 od letnika 1999 naprej.

Avto je res nizek in sediš skoraj na tleh. Sem tudi sam mislil, da bom z njim kje obstal (imel sem letnik 2000 legacy-ja 2.0 s 125KM), pa se je izkazalo, da ves sneg na cestah ni bil nikakršen problem, tudi kaki zameti niso bili problematični. Edini problem je bil ko sem zapeljal v cevca na travnik (da sem se umaknil kretenu, ki mu ni zneslo skozi ovinek pripeljat), tam je bil pa jarek in je avto z dvema kolesoma zapeljal notri in nasedel s trebuhom. Drugače pa za navadno vožnjo po makadamu, snegu in nespluženih cestah (tam do 15 ali 20cm svežezapadlega snega) ni nobenega problema z legacy-jem vozit. Za kaj več je pa forester.

Poraba je pa odvisna zelo veliko od desne noge. Sam sem ga spravil enkrat v vsem času kar sem ga imel pod 7 litrov na res dolgi relaciji (1002km), drugače pa je poraba tam od 8 navzgor. Je pa tako, da nad 11 litrov pa težko prideš, tudi če noriš.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Sr sep 04, 2013 9:53 pm

mu nimam kaj govoriti, sunkovito ne vozi, ne vozi pa tudi 110km/h uro. Pod 140kmh/h na dolgo vožnjo nikoli ne vozi, to govorim za porabo za na morje. Ko ima pa porabo 6.9 ali 7l/100km se pa v službo vozi do 100km/h po regionalni cesti vendar tudi prehiteva.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 04, 2013 11:17 pm

Resno ne razumem, zakaj bi nekdo moral zaradi kvecjemu 1/12 leta imet najboljsi 4x4 pogon. Ce je voznik vsaj priblizno sposoben, mu bo za taksne pogoje dovolj vsak 4x4 SUV in ne vidim razloga, da bi na racun boljsega pogona "trpel" ostalih 11/12 leta. Izberes pac kar ti bolj odgovarja, pogon nikakor ni prvotnega pomena.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če sep 05, 2013 6:51 am

~toMmy~ je napisal/-a:Resno ne razumem, zakaj bi nekdo moral zaradi kvecjemu 1/12 leta imet najboljsi 4x4 pogon. Ce je voznik vsaj priblizno sposoben, mu bo za taksne pogoje dovolj vsak 4x4 SUV in ne vidim razloga, da bi na racun boljsega pogona "trpel" ostalih 11/12 leta. Izberes pac kar ti bolj odgovarja, pogon nikakor ni prvotnega pomena.

Koliko pa je sposobnih voznikov vidimo po nesrečah v sloveniji, ko ti vsak dan za 350km avtocest po par minut našteva kje vse so nesreče in zastoji. Seveda bo vsak zase trdil, da je zelo sposoben in najboljši, vidimo pa da ni tako. Zame je vedno bolje preventiva kot kurativa. Samo tega večina še ni dojela in ljudje še vedno kupujejo gajbice zato, ker so poceni, varnosti pa ni prav nobene.

Sicer pa zakaj bi trpel? Zato ker subaru ni dober avto? Meni se recimo smilijo ljudje, ki trpijo v golfih, ker tisto je res kolm kišta, plačaš pa kot da si avto kupil.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če sep 05, 2013 11:18 am

Če se ne motim je v pravilniku prepovedano pljuvati po drugih znamkah in žaliti drugače misleče.
Sam za moderatorje zgleda pravila ne veljajo...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če sep 05, 2013 6:57 pm

peroRS je napisal/-a:Če se ne motim je v pravilniku prepovedano pljuvati po drugih znamkah in žaliti drugače misleče.
Sam za moderatorje zgleda pravila ne veljajo...

Se strinjam....

lp

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če sep 05, 2013 10:39 pm

Izjava, da bi trpel v Subaruju je REALNO gledano čisto enakovredna izjavi, da je Golf "kolm kišta"...

Uporabniški avatar
joshy
Nov uporabnik

Napisal/-a joshy Pe sep 06, 2013 6:13 am

Prosim da se tema zaklene.
Ker sem kupil avto

lp Roman
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov