Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

lovecar
Nov uporabnik

Re: novi avto

Napisal/-a lovecar Če avg 29, 2013 3:24 pm

Kaj pravite na mazdo 5?

lovecar
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecar Če avg 29, 2013 3:42 pm

Ve kdo kaj o mazdi 5?

lovecar
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecar Če avg 29, 2013 4:28 pm

Altea XL je v igri kaj več podatkov?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 29, 2013 5:00 pm

Pa daj nehaj tukaj pisat kot kura brez glave, menda si si sam sposoben prebrat/ogledat kak test, preden postavljaš takšna blesava splošna "vprašanja", na katera je nemogoče odgovorit, ker se sploh ne ve, kaj bi rad vedel! A pogledaš samo sliko in naziv avtomobila in potem pričakuješ, da ti bo kdo pisal povzetke cenikov, opreme, testov ipd.? :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Kraj: Gonjače/Goriška brda

Napisal/-a mbseat Če avg 29, 2013 5:14 pm

Evo ti dodajam podatke o Altei.
Se pa strinjam s Tomyem da se malo hecaš z nami.
V glavi si ustvari kaj približno bi rad vozil in koliko je zadnji znesek ki bi ga dal za avto in nam to zaupaj nato pa ti bomo pomagali izbrati in svetovati.
http://www.seat.si/altea-xl
LP Mitja
www.seat-team.si When emotions come together

lovecar
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecar Če avg 29, 2013 6:56 pm

Saj sem si pogledav samo zanimajo me vozne lastnosti. Če bo nekdo reko da ni so vredu ga nebom kupo dvesto testov pa tut ne morem nardit??? To me zanim pa kaj če piše da ma 2000 l pritljažnik če pa je kratek pa visok. Pa če maš 1.90 vlkega sina mora tut met sovolj prostora. In cele dneve zijam avte pa ne piše osnovnih podatkov. Samo hyundai jih ma pa še kaka izjema.

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Kraj: Gonjače/Goriška brda

Napisal/-a mbseat Če avg 29, 2013 7:05 pm

Kar se tiče Altee ti lahko povem da je tako Altea XL kot tudi krajša izvedba Altee zelo v redu avto za družinske potrebe.
Avto ima zelo dobro lego na cesti pa tudi vožnja v njem je udobna in tudi na dolge proge ni utrujajoča.
Pa tudi poraba je solidna, sicer ti lahko iz lastnih izkušenj podam podatke za motor 1.9 TDi s 105 KM ki znaša 6.5-7,00 l/100km to je za mešan način vožnje (mestna vožnja in regionalne ceste) če pa se malo potrudim na daljše proge pade poraba tui na 5.5l/100km.
Kot sem ti že napisal ti svetujem motor 1.6 TDI
LP Mitja
www.seat-team.si When emotions come together

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če avg 29, 2013 7:43 pm

kako ne piše podatkov? pojdi na internet, vpiši slovenske strani proizvajalcev, klikni na dotičen model in poišči tehnične podatke... na koncu imaš vse izmerjeno in dimenzije podane...
potem ponovno obiščeš googla, pa pogooglaš kakšen tuj test, kjer pogosto prav visoki ljudje testirajo avtomobile...

tistih 190cm ni tak problem, ker jih imam jaz še malo več, pa v vsakem avtu normalno(kolikor toliko) sedim...

res pa je, da želiš imeti vse na pladnju...žal, nea bo šlo ajga... :D
prvo se osredotiči na točno določeno obliko avtomobila (hothatch, karavan, suv...) in potem bomo že bližje skupni odločitvi...

na podlagi tega, če kar en napiše: ta avto je za en k... ne greš pogledat avtomobila in slepo zaupaš je pa bedarija...oprosti...
za kaj ga boš imel, kje se boš vozil, kaj pričakuješ od motorja, opreme, prostornosti, kakšne športe imaš, potovanja... vse to je odvisno in še marsikaj več...
prvo sam pri sebi razčisti, potem pa povprašaj tu na forumu...

LP :D
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

lovecar
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecar Če avg 29, 2013 9:44 pm

Zadnja izbira c-max, focus karavan, golf karavan, hyundai i40 karavan, c 4 picasso in peugeot 508. Nardil bom teste jih primerjal in izbral najbolj prepričljivega. Kaka opozorila bi mi prišla prav.
Hvala.
Osnavne stvari že vem samo veliko stvari ne piše prav kot opažam.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če avg 29, 2013 11:20 pm

Ma, veliko je odvisno tudi od tega koliko si razgledan glede avtomobila, in koliko znaš med vrsticami brati in poslušati.
Veliko pasti je ko kupuješ avto.
Še najbolj te lahko zbegajo z opremo, ceno, financiranjem, slinasto prijaznostjo, praznim obljubam ...previden moraš biti in dobro pretehtati preden se odločiš?

Obljube prodajalcev zahtevaj na pismeno, in šele potem zaaraj in naroči.
Pred aro zahtevaj tudi da se pri banki konkretno preveri tvoja plačilna sposobnost. Prodajalec te lahko na hitro prepriča, da bo šlo skozi ....potem pa ko je treba dejansko to izpeljat, boš mogu iskat poroka, ali se odreči ari.

Zahtevaj ponudbe, izračunaj, primerjaj, preizkusi, preveri, pretehtaj .....in si vzemi časa za končno odločitev.
Vse tele informacije tukaj moraš jemati z rezervo in se na koncu sam odločiti.

lovecar
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecar Pe avg 30, 2013 11:16 am

Ja to je res.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe avg 30, 2013 1:07 pm

lovecar je napisal/-a:Zadnja izbira c-max, focus karavan, golf karavan, hyundai i40 karavan, c 4 picasso in peugeot 508. Nardil bom teste jih primerjal in izbral najbolj prepričljivega. Kaka opozorila bi mi prišla prav.
Hvala.
Osnavne stvari že vem samo veliko stvari ne piše prav kot opažam.

Sicer bom ustvaril manjšo zmedo, pa vendarle - sam bi v ožji izbor dodal še novo karavansko Toyoto Auris TS (http://www.toyota.si/cars/coming_soon/a ... index.tmex ; http://www.avtomobilizem.com/predstavit ... 0-08-2013/), ki se prične prodajati naslednji teden.

Gre za karavana nižjega srednjega razreda, z dokaj prostornim in lepo obdelanim prtljažnikom. Vozne lastnosti dokaj uravnotežene, vzmetenje, ki je bolj nagnjeno k udobju pa dobro požira neravnine, volanski mehanizem komunikativnejši od korejske konkurence (kljub temu, da se pri Hyundaju in Kiji hvalijo s tristopenjsko nastavitvijo trdote, ki pa žal ni v nobeni stopnji prepričljiva). Sam sem pri Aurisu toplo pozdravljal prečiščeno in enostavno armaturno ploščo, kjer je vse na svojem mestu (brez falange gumbov, kot npr. pri Fordu, Oplu). Trenutno se ceni 2.0 D-4D s 124 konji pod pokrovom ter opremo Style na 21.150 €, vendar bo najverjetneje, podobno kot pri petvratni različici, ponujen dodaten popust v višini slabih 2 tisočakov.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

lovecar
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecar Pe avg 30, 2013 2:40 pm

Saj sem si ga ogledal pa pogledal kaj pišejo o avrisu ST pa mi ni všeč niti njena zunanjost.

lovecar
Nov uporabnik

ford c-max VS. ford focus caravan

Napisal/-a lovecar Pe avg 30, 2013 4:37 pm

Ostala sta para C.Max/Focus karavan in C4P/Peugeot 508 karavan. Ne vem, kaj izbrat. Pa kakšen nasvet o teh dveh parih je tudi še dobrodošel.

Edit mod: ostani v prvotni temi, ki si jo že odprl in ne odpiraj novih!

lovecar
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecar Pe avg 30, 2013 9:43 pm

Cena je praktično ista, tudi velikost in vse res se ne morem odločit med c-maxsom in focusom caravanom. Oba sta odlična prosim pomoč.
Hvala!

lovecar
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecar So avg 31, 2013 9:01 pm

In še cruz od chervoleta polna oprema carski je samo peljat ga moram pa bomo vidli.

Bimmer 5
Nov uporabnik

Napisal/-a Bimmer 5 Če sep 05, 2013 3:08 pm

lovecar je napisal/-a:Cena je praktično ista, tudi velikost in vse res se ne morem odločit med c-maxsom in focusom caravanom. Oba sta odlična prosim pomoč.
Hvala!

Kot vidim :D ,

do sedaj nisi upošteval eventuelno prodajno vrednost avta glede na znamko..
Moje mnjenje, če se odločiš za nakup NOVE Škode Octavie combi ali Golfa Variant najmanj
izgubiš pri postprodajni vrednosti...
Ni sicer off topic, edina prava kalkulacija je da poskušaš
opredeliti kateri avto pri nakupu bo najbolj ohranil vrednost..
Pozabi francoze...Slo mentaliteta je Nemški vozni park..

Pa srečno karkoli kupiš...

p.s.Imel že štiri octavie, 2 Passata...
BMW, Italiane, Francoze, Japonce...

Bimmer 5 8)

lovecar
Nov uporabnik

Napisal/-a lovecar Če sep 05, 2013 9:55 pm

Hvala vendar sem že kupil cruza sw

Bimmer 5
Nov uporabnik

Napisal/-a Bimmer 5 Pe sep 06, 2013 1:17 pm

mropc je napisal/-a:
Bimmer 5 je napisal/-a:
lovecar je napisal/-a:Cena je praktično ista, tudi velikost in vse res se ne morem odločit med c-maxsom in focusom caravanom. Oba sta odlična prosim pomoč.
Hvala!

Kot vidim :D ,

do sedaj nisi upošteval eventuelno prodajno vrednost avta glede na znamko..
Moje mnjenje, če se odločiš za nakup NOVE Škode Octavie combi ali Golfa Variant najmanj
izgubiš pri postprodajni vrednosti...
Ni sicer off topic, edina prava kalkulacija je da poskušaš
opredeliti kateri avto pri nakupu bo najbolj ohranil vrednost..
Pozabi francoze...Slo mentaliteta je Nemški vozni park..

Pa srečno karkoli kupiš...

p.s.Imel že štiri octavie, 2 Passata...
BMW, Italiane, Francoze, Japonce...

Bimmer 5 8)

daj ne trosi neumnosti. je.bala vas nemška kakovost. avtor teme dela 50.000km letno in kupuje nov avto. kar pomeni da ga bo imal 5 let kar pomeni 250.000km ali še več. kakovost( pojdi pogledat kakšnega vw ja starega 10let boš videl kaj so to smeti in kaj je šrot potem se usedi v francoza in japonca iz istega ranga in poglej notranjost (jaz se nebi čudil da je najslabša ravno v vw ju :roll: )

Spoštovani,

vaš način pisanja in komuniciranja z udeležencem foruma, pove veliko o vas...
Najbrž ne more biti drugačen, tako kot v življenju, tako na forumu....

Bimmer 5

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Pe sep 06, 2013 2:29 pm

lovecar je napisal/-a:Hvala vendar sem že kupil cruza sw

Cena, model, predstavitev, kake fotke?
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika