Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Insignia vs BMW

Napisal/-a tristan01 Po sep 09, 2013 8:45 pm

Renault Co je napisal/-a:Vse je odvisno od stopnje opreme tako pri bmw kot pri inzigiji . Z veliko opreme lahko inzignija komot konkurira bmw itd.

V tem pogledu imaš sicer prav, vendar se pri Insigniji seznam dodatne opreme konča kjer se pri BMW šele dobro začne. Res pa je tudi da je ponudba dobro opremlejnih Insignij precej večja kot pa konkretno založenih BMW-jev. Se je pač treba zavedati da ni veliko kupcev ki so pripravljeni za avtomobil tega razreda plačati dvakratnik osnovnega modela.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Po sep 09, 2013 9:19 pm

Če hočeš vsaj malo založenega BMWja moraš nujno v nemčijo. Pri nas skoraj ni avta, ki bi imel full leather športne zice + velik Idrive. Običajni BMWjevi zici so ko klopce, po drugi strani pa velja, da so BMWjevi športni sedeži med najbolšimi, če ne celo najbolši, tako po udobju, kot tudi bočnem oprijemu.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po sep 09, 2013 9:24 pm

Od decemra lanskega leta vozim bmw-je, trojko in enko. Pa ti bom najprej napisal mojo izkušnjo z insignio. Vozil sem ga s kolegom, ki ga je dobil v najem oz. kot nadomestno vozilo zaradi dolgega popravila njegovega avta. Šla sva za eno noč v beograd. Avto je imel praktično vso opremo. Najbolj me je fascinirala panorama po celi dolžini, sedeži in smerna stabilnost pri zelo visokih hitrostih. Avto je udoben, toda le na AC. Teža se konkretno čuti, kar je spet prijetno na AC, kjer se sploh ne čuti raznih turbolenc itd. Avto je imel po mojih merilih zelo ugodno porabo za 2.0 dizel s 160konji. Avtomatski menjalnik zgledno prestavlja. Zataknilo se je na lokalni cesti. Zakaj? Zaradi ogromnih koles naenkrat ni bil več udoben, teža je pokazala svoje zobe z odnašanjem nosa, menjalnik je ratal počasen in poraba je ob priganjanju narasla nad pričakovanji. Poleg tega mi volanski mehanizem ni dajal dovolj povratnih informacij in ob pretiravanju jst osebno nisem užival. O bmw-ju ti ne bom pisal, ker bo pristransko. Verjamem pa, da nekaterim bmw pričara nasmeh na usta, drugim pa je napor v mokrem, snegu itd.. Kljub elektronskim pomagalom in težnji da po 2005 rine nos v ovinkih rad vn je za voznike, ki si ne želijo zabave pač naporen.
2.0d 177km 2007-2009 je imel probleme s ketno. zakaj in kako nobeden natančno ne ve. poznam ljudi ki so naklepali 250.000km in druge ki delajo na 15.000km servise in jim je brez znakov vtrgalo ketno sredi ac pri 50.000...
PS: če že boš zašel v bmw vode se zavedaj da v osnovni verziji (enka in trojka ima enake sedeže) so sedeži neudobne klopce, so osnovni volani za se zjokat, ozvočenje razen v najvišji stopnji (harmann-k) porazno, navigacija business brezveze itd..

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po sep 09, 2013 10:31 pm

A bmw v vseh teh letih še vedno ni porihtal akustike? :D

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla To sep 10, 2013 10:05 am

gasolinedream je napisal/-a:A bmw v vseh teh letih še vedno ni porihtal akustike? :D

Je porihtal, samo doplačat ga morš. Osnovna verzija je pač samo osnovna.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To sep 10, 2013 10:30 am

Bat_zajla je napisal/-a:
gasolinedream je napisal/-a:A bmw v vseh teh letih še vedno ni porihtal akustike? :D

Saj to je tisto... Če hočeš da je BMW nekaj več kot ostala prevozna sredstva se to krepko plača... Dobro ozvočenje, proffesional navi, full leather in športni sedeži, pa še nekaj dodatnih bonbončkov ki pridejo s takšnim avtomobilom pa je za 10.000 EUR doplačila za opremo (pri novem avtomobilu), pa še Individaul programa sploh nismo omenili - kar pomeni da z Insignijo nista več v istem cenovnem razredu.

Za povprečnega kupca je Insignia sigurno boljša izbira - saj je price/perforamnce razmerje precej bolj ugodno (vsaj ob nakupu). Zasnova avtomobilov pa je preveč različna, da bi lahko sodili kaj je boljše (tipičen preden pogon v dokaj težki karoseriji proti zadnjemu pogonu in precej bolj dinamično zasnovanem vozilu) - je lahko le dobra tema za prepir kaj je boljše.

Če bi izbiral rabljenega, bi se ozrl po obeh, z vsakim naredil testno vožnjo (da vidim če mi ustrezata) na koncu pa čakal na pravi avtomobil (cena, poreklo, oprema...).

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To sep 10, 2013 10:46 am

Znanec je kupil Insignio (uvožena iz Nemčije), dizla, kake 3 leta rabljen in je dokaj zadovoljen oz ni imel nekaj ekstra izrenih stroškov (sedaj jo ima dobro leto). Kar se udobja tiče - kaj pa vem, meni se zdi avto mal trd.. Potem pa še pogledaš temo od danes (Insignia - vztrajnik pri manj kot 100k km).. Ampak ok, to se ti lahko zgodi tudi pri kakem drugem avtomobilu.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To sep 10, 2013 8:59 pm

tristan01 je napisal/-a:
Bat_zajla je napisal/-a:

Saj to je tisto... Če hočeš da je BMW nekaj več kot ostala prevozna sredstva se to krepko plača... Dobro ozvočenje, proffesional navi, full leather in športni sedeži, pa še nekaj dodatnih bonbončkov ki pridejo s takšnim avtomobilom pa je za 10.000 EUR doplačila za opremo (pri novem avtomobilu), pa še Individaul programa sploh nismo omenili - kar pomeni da z Insignijo nista več v istem cenovnem razredu.

Za povprečnega kupca je Insignia sigurno boljša izbira - saj je price/perforamnce razmerje precej bolj ugodno (vsaj ob nakupu). Zasnova avtomobilov pa je preveč različna, da bi lahko sodili kaj je boljše (tipičen preden pogon v dokaj težki karoseriji proti zadnjemu pogonu in precej bolj dinamično zasnovanem vozilu) - je lahko le dobra tema za prepir kaj je boljše.

Če bi izbiral rabljenega, bi se ozrl po obeh, z vsakim naredil testno vožnjo (da vidim če mi ustrezata) na koncu pa čakal na pravi avtomobil (cena, poreklo, oprema...).

LP Tristan01

Ja žal je tako. Zato pa ljudje rečejo da jim je enka grda. seveda, komu pa je všeč sedeti na klopcah, poslušati business radio s štirimi zvočniki z 10cm premera in le enim wooferjem 16cm pod voznikovim sedežem, imeti navadne žaromete in čutiti neko dinamiko na 195/55-R16. Tako je z večino 116i pri nas. Avtorju sem opisal kaj je po mojem nujno imeti v trojki in kaj je pač po mojem skromnem mnenju pač šminka oziroma odločitev ki ni povezana z užitkom pri vožnji.. Sam bi v primeru, da finančno nebi zmogel več kot zgoraj opisujem rajše gledal konkurenco. Konkurenca ponuja precej in žal osnovno opremljen bmw z osnovno motorizacijo za mene ni nič bolj dinamičen kot za ta denar že zelo športno nastrojena in z opremo napolnjena konkurenca.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe sep 13, 2013 8:06 pm

strittko, sem ti poslal PM

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe sep 13, 2013 10:14 pm

Jaz osebno bi pogledal se kam drugam, drugace pa raje BMW, ce dobis dobro opremljenega. Pri Insignii ce se le da preveri, ce so bile kaksne reklamacije glede elektronike (oz. so se vedno tezave), v tem primeru se je raje izogni, ker to nima konca pri Oplu.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck Pe sep 13, 2013 10:17 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Jaz osebno bi pogledal se kam drugam, drugace pa raje BMW, ce dobis dobro opremljenega. Pri Insignii ce se le da preveri, ce so bile kaksne reklamacije glede elektronike (oz. so se vedno tezave), v tem primeru se je raje izogni, ker to nima konca pri Oplu.

TI si pa prav tečen z temi tvojimi težavami z Oplom. Sploh nevem kako se vozijo še ljudje z opli :lol:

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy So sep 14, 2013 8:58 am

Toliko enega pametovanja..
Avta sta si še bolj različna kot slovenska opozicija in koalicija. Torej, če ti novejši avto z relativno dosti opreme za relativno majhen denar odgovarja in ob tem ne zahtevaš veliko več kot zanesljivo in udobno vožnjo - Insignia.
Če si bolj petrol-head, imaš rad dinamičen avto, te ne moti kompromis pri uporabnosti ter visoka cena za odlično opremljen avto - Trojka.
Enostavno kot pasulj..osebno bi se odločil za Audija, hah :lol:

strittko
Nov uporabnik

Napisal/-a strittko Po sep 16, 2013 4:22 pm

Cash je napisal/-a:strittko, sem ti poslal PM

Cash - PM nazaj ;)) sory za zamudo ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po sep 16, 2013 7:08 pm

h4ck je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Jaz osebno bi pogledal se kam drugam, drugace pa raje BMW, ce dobis dobro opremljenega. Pri Insignii ce se le da preveri, ce so bile kaksne reklamacije glede elektronike (oz. so se vedno tezave), v tem primeru se je raje izogni, ker to nima konca pri Oplu.

TI si pa prav tečen z temi tvojimi težavami z Oplom. Sploh nevem kako se vozijo še ljudje z opli :lol:

Nikjer nisem napisal, da so kar z vsemi po vrsti težave, je pa problem v tem, da se pojavljajo pri različnih letnikih, modelih in motorjih "pestre" težave, ki jih ponavadi v garancijskem roku le začasno odpravljajo, noben (tudi izven pooblaščencev) jih pa ne uspe trajno rešit, pa to govorim o novih avtih kupljenih v Sloveniji, ne o uvoženih z magičnimi kilometri. Vem za toliko lastnikov, ki so na tak način izgubili živce (in kup denarja), da mirne duše vsakega opozorim na potencialne težave. Gre preprosto za to, da se ob potencialnem nakupu Insignie izogne takšnim, ki so imele ponavljajoče se reklamacije oz. je zdaj kakšna napaka, pa je "treba samo ta pa ta senzor zamenjat" ipd. Vem tudi za dve Insignii s posivelimi lastniki, eden jo je že prodal, za drugo pa ne vem, poleg seveda tega, kar se da prebrat po forumih.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To sep 17, 2013 12:14 pm

2 leti nazaj, ko sem kupoval avto, sem se dodobra seznanil z Insignio. Napram Mazdi 6, za katero sem se odločil kasneje, se mi je subjektivno zdela Insignia slabša na praktično vseh področjih. Edino pri opremi je napram Mazdi imela določene "bonbončke", ki pa meni niso bili bistveni.

Za težave glede elektronike pri Insignii pa lahko tudi sam potrdim, ker jo ima bivši sodelavec. Sicer problemi niso take narave, da bi zaradi njih ostal na cesti, ti pa vseeno parajo živce, ko se npr. klimatski napravi dobesedno zmeša ipd. bedarije. In potem se takole večkrat vozakaš na servis, kjer ti očitno neuspešno odpravljajo napake... Medtem pa pri Mazdi po skoraj 2 letih in nekaj manj kot 50.000 prevoženih ni crknila niti ena sama žarnica in sem super zadovoljen. :D Pa nočem sedaj vsiljevat te znamke, ki je ni na spisku avtorja, samo povem pač svojo izkušnjo.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla To sep 17, 2013 1:13 pm

Polo78 je napisal/-a:2 leti nazaj, ko sem kupoval avto, sem se dodobra seznanil z Insignio. Napram Mazdi 6, za katero sem se odločil kasneje, se mi je subjektivno zdela Insignia slabša na praktično vseh področjih. Edino pri opremi je napram Mazdi imela določene "bonbončke", ki pa meni niso bili bistveni.

Za težave glede elektronike pri Insignii pa lahko tudi sam potrdim, ker jo ima bivši sodelavec. Sicer problemi niso take narave, da bi zaradi njih ostal na cesti, ti pa vseeno parajo živce, ko se npr. klimatski napravi dobesedno zmeša ipd. bedarije. In potem se takole večkrat vozakaš na servis, kjer ti očitno neuspešno odpravljajo napake... Medtem pa pri Mazdi po skoraj 2 letih in nekaj manj kot 50.000 prevoženih ni crknila niti ena sama žarnica in sem super zadovoljen. :D Pa nočem sedaj vsiljevat te znamke, ki je ni na spisku avtorja, samo povem pač svojo izkušnjo.

Jaz pa za opla nimam izkušenj. Imam pa tri znance, ki so imeli z mazdo 6 težave in to ne majhne. Enmu je šla mašina, pa težave s sklopko (ležaj), drugmu turbina, tretjemu pa tud ta ležaj. Vsi pa so imeli težave z elektronko.

Hočem povedat, da bo vsak poznal nekoga, ki ima s kakim avtom težave.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To sep 17, 2013 6:34 pm

Bat_zajla je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:2 leti nazaj, ko sem kupoval avto, sem se dodobra seznanil z Insignio. Napram Mazdi 6, za katero sem se odločil kasneje, se mi je subjektivno zdela Insignia slabša na praktično vseh področjih. Edino pri opremi je napram Mazdi imela določene "bonbončke", ki pa meni niso bili bistveni.

Jaz pa za opla nimam izkušenj. Imam pa tri znance, ki so imeli z mazdo 6 težave in to ne majhne. Enmu je šla mašina, pa težave s sklopko (ležaj), drugmu turbina, tretjemu pa tud ta ležaj. Vsi pa so imeli težave z elektronko.

No evo, si prav povedal.
Če smo že pri temu, jaz imam tri znance, ki imajo težave z "nepokvarljivo" toyoto.
Tako, da probaj oba pa boš videl kaj ti bolj odgovarja.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To sep 17, 2013 7:15 pm

emozul je napisal/-a:
Bat_zajla je napisal/-a:

No evo, si prav povedal.
Če smo že pri temu, jaz imam tri znance, ki imajo težave z "nepokvarljivo" toyoto.
Tako, da probaj oba pa boš videl kaj ti bolj odgovarja.

Tako je.
Eni v tej temi pač malo pretiravajo ko se gre o določeni znamki.

Potem lahko jaz rečem, da ne vzet opla (lastne izkušnje), mazde in vw-ja, ker je samo sranje glede na primer ali dva znancev.
Vzami tisto kar ti je všeč in kjer dobiš več za svoj denar.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr sep 18, 2013 1:27 pm

Res je, vsaka znamka ima svoje hibe. Ampak vseeno je treba mal bolj podrobno pogledat kateri modeli/letniki/motorji/... so problematični in ne kar vse posplošit.

Pri Mazdah so bile problematične stare "šestice", največkrat uvožene iz Italije z magičnimi 90.000 km (na 200.000+ podlage), z vprašljivo zgodovino rednih servisov (največkrat brez el. servisne knjižice, ki bi to dokazovala) itd. In tu so bili primeri, ko so ribali motorji (2.0 dizel), crkovale turbine ipd. Pogosti problemi so bili tudi z DPF filtri, zopet na starejših faceliftanih "šesticah" (2006-07). Z novejšimi (2.2 dizel) naštetih problemov ni več oz. vsaj ne meni znanih pa dosti spremljam sceno pri Mazdi ter poznam nekaj serviserjev. Sicer se pa tu itak pogovarjamo o 2-3 leta starih avtih, torej ne vem zakaj bi sploh omenjali probleme 10 let in več stare modele? Ker potem se bo lahko kdo našel in rekel, da Opli rjavijo - za kar prav tako vemo, da že dolgo ne več. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr sep 18, 2013 7:34 pm

Polo78 je napisal/-a:Ker potem se bo lahko kdo našel in rekel, da Opli rjavijo - za kar prav tako vemo, da že dolgo ne več. ;)

No ja... :D Sicer je rja nenavadno pogost pojav pri novih avtih, pri Oplu jim jo pa rata spregledat tudi pri kakšnem v salonu razstavljenem avtu :D
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov