Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dirigent
Nov uporabnik

Primerjava nekaj modelov - pomoč za odločitev

Napisal/-a Dirigent Po sep 30, 2013 5:30 pm

Pozdravljeni! :hi

Nagibam se k zamenjavi avtomobila in pogledujem proti modelom letnik 2010 do 2012 s cca. 15-50000 prevoženih KM, v rangu 12-15.000 EUR. V vsakem primeru me zanimajo dizli, glede na to, da na leto naredim 25000 KM.

V ožji zbor sem zbral 4 modele (tudi glede na izgled):

Citroen C4 - 1.6 HDi, 82 kW
Golf 6- 1.6 TDi 77 kW
Ford Focus - 1.6 TDCi 85 kW
Renault Megane - 1.5 DCi 81 kW

Sam kot laik nisem bil nikoli "fan" francozov. Pri Golfu pa za to ceno se mi zdi da dobiš najmanj (opreme). Mogoče ti motorji niso najbolj primerni za 25 tisoč na leto in bi mogoče moral gledati zadeve 2.0, ampak vozim zmerno, hkrati pa dan danes tudi vsak hoče znižati svoje stroške.

Prosim poznavalce za mnenje o motorjih, materialih ipd. o posameznem modelu.

Hvala, lep pozdrav! :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Primerjava nekaj modelov - pomoč za odločitev

Napisal/-a maniaxxx Po sep 30, 2013 6:03 pm

Kaj pa pričakuješ od avta? Citroen in focus imata enak motor, renault je najverjetneje najbolj varčen, golf nekako v sredini po vsem. Če iščeš dinamiko kupi focusa, če iščeš udobje katerega od francozov...

Da pa ti motorji ne bi bili dovolj za 25kkm na leto se pa ZELO motiš...več kot primerni so.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent Po sep 30, 2013 7:04 pm

Me veseli, če se motim v zvezi s KM... (sicer jih delam večinoma po AC)

Vsekakor iščem nekaj z nekaj opreme... ne čisto prazno stvarco. Kaj pa naj pričakujem od takšnega avtomobila (glede na to da trenutno vozim A4 Sline 125kW) pa je dobro vprašanje...

Ima kateri od teh modelov znane napake, okvare?

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po sep 30, 2013 7:11 pm

Sam bi vzel golfa 6 2.0 tdi 110KM, to pa zato, ker se ga da čipat na cca 180KM :D

Pol pa maš nasmeh do ušes :P (verjetno no, nisem še sprobal)

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent Po sep 30, 2013 7:44 pm

Trenutno imam 2.0 TDI 170 KM in je res super... vendar sva s punco začela razmišljati o ostalih stvareh zatorej je tudi zamenjava avta za nekaj bol "umirjenega" in stroškovno všečnega v tej smeri... :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po sep 30, 2013 7:53 pm

Če imaš audija, se boš najbolj domače počutil ravno v golfu...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent Po sep 30, 2013 8:36 pm

Najraje bi res imel Golfa 6... vendar HLine ali Rline z nekaj opreme takoj nanese 16 tisočakov... medtem ko Megane GT line okoli 12-13 in C4 s polno opremo nekaj podobnega. Res da nekdo na opremo kaj dosti ne da, vendar mene osnova čisto odvrača.

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Po sep 30, 2013 8:59 pm

Za tak denar dobiš polno opremljenega Megana GT-line. Sedeži so mi v tem avtu res vrhunski, vredni svojega dnarja :) Udobni, bočna opora, ... Za 15k€ bi moral verjetno že 2011/2012 dobiti (nisem pa 100% kakšne so cene :) )

srčnik, vse se da čipirat na tolk KM. Samo vprašanje kolk časa jih bo mel, predn bo kej šlo po gobe ;) Tako pri Golfu kot ostalih avtih.
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po sep 30, 2013 10:08 pm

Tu je govora o varnemu čipiranju in ker je avto v osnovi zadušen 140KM agregat, je 180KM dokaj ziher zadeva. Če pa misliš, da je čipanje 1.5 dci (ali 1.6 tdi, tdci...) enako zanesljivo na tako konjenico, pol pa kr probajte :D

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Po sep 30, 2013 10:12 pm

Dirigent je napisal/-a:Trenutno imam 2.0 TDI 170 KM in je res super... vendar sva s punco začela razmišljati o ostalih stvareh zatorej je tudi zamenjava avta za nekaj bol "umirjenega" in stroškovno všečnega v tej smeri... :)

Js sm to napako naredu :( Verjemi, da ne boš dolgo zdržal :D

Moj predlog je bil najboljše iz obeh svetov, nižja registracija, zaradi malo konjev in spodobna oz. zelo dobra moč po čipanju. In mene ravno zaradi tega mika ta golf.

Treba znat kompromise delat :D

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent To okt 01, 2013 6:17 am

Registracija ni nizja ker se obracuna po ccm. Verjetno si mislil zavarovanje (osnovno)? :) Sicer pa ce bo sel na taksno zadevo pa tako nisem nic naredil razwn da imam 2 leti novejsi avto.

Megane GT line mi je zanimiv vendar mora biti 5 vratni, izbira pa je majhna in tezko da je vse OK.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov