Kael je napisal/-a:
Kar se tiče pa dizla: vsak ima svoje izkušnje, sam kar sem videl, tukaj prebral in sprobal na lastni koži - ne hvala lepa, pa še dražji je kakorkoli obrnem številke.
kesneberg je napisal/-a:Kael je napisal/-a:
Kar se tiče pa dizla: vsak ima svoje izkušnje, sam kar sem videl, tukaj prebral in sprobal na lastni koži - ne hvala lepa, pa še dražji je kakorkoli obrnem številke.
Se strinjam, vsak ima svoje izkušnje.
Mene je poleg cene bencin+plin cca = dizel, odvrnilo še: manjši prtlažni prostor, oz izguba rezervne gume, pa povečan interval obiskov bencinkega servisa -omejitev plinskega rezervoarja. Saj veš vsakič ko si na pumpi, je poleg goriva še kaj.
Ja na žalost je tako da so dizli glede na ceno goriva in porabo spet iskana roba, tako da trgovci to izkoriščajo. Je pa še druga plat, cena predelave je s povpraševanjem tudi narasla. Ko sem spomladi povpraševal je bila za avanta cena 1500€ danes pa 1800€. Tako da pohiti.
J.McLane je napisal/-a:@kesneberg, pa ne moreš vzet kar enega bencinarja (2.0 A4) pa pričakovat čudeže na plinu, oz. da bo strošek nižji kot v P308 1.6 HDI. Za začetek bi moral izbrati varčnega bencinarja, porabe kot jih navajaš 7 l za A4 nikoli ne bi videl na bencinu, pod 8 l težko. Isto se lahko nategneš pri dizlarju in izbereš (starejšega) močnejšega 2.0 dizla, ki pač ne bo imel porabe pod 6 l pa če se na glavo postaviš.
Kael je napisal/-a:
In ko je ženi uspelo ukapirat sistem sama vidi, da si lahko še marsikaj drugega kupi...
enaguma je napisal/-a:kaj pa pri nakupu novega vozila,
za kaj bi se odločili, za serijisko predelanega na plin, ali za dizla, ob predpostavi da je cena za oba vozila identična.
recimo 30k km na leto, pa če bi bila benciska varianta bi bil to motor brez turbine.
hahehihoh je napisal/-a:enaguma je napisal/-a:kaj pa pri nakupu novega vozila,
za kaj bi se odločili, za serijisko predelanega na plin, ali za dizla, ob predpostavi da je cena za oba vozila identična.
recimo 30k km na leto, pa če bi bila benciska varianta bi bil to motor brez turbine.
Dizel.
hondas89 je napisal/-a:aha. hvala ti. Tile PRINS- katera firma je to? avto na plin.si? mi lahko kaj več poveš o tej predelavah na avtoplin. Mogoče če bi mi lahko kako izračunal letno in mesecno porabo pri 3500 km na mesec?
ter tudi kaj koristnega glede motorov in pa drugih stvari? cenovnih ugodnosti ter še ostalega? lahko mi zaupaš tudi tvojo tel št. ali pa mi daš link če mogoče si na Facebooku mi lahko daš tvoje ime. ali pa karkoli, da bi se lahko bolje pogovorila?
lp Boštjan
hondas89 je napisal/-a:............
Pomembno!!! ---> Preden objavite debato uporabite kvadratek IŠČI na levi strani, da vidite če o tem že mogoče teče debata - se posebno, če ste novi na forumu!
hondas89 je napisal/-a:Mogoče če bi mi lahko kako izračunal letno in mesecno porabo pri 3500 km na mesec?
lp Boštjan
hondas89 je napisal/-a:No hvala ti. In katerega predelovalca v sloveniji si ti imel do sedaj? oziroma ga še imaš? da nisi z njim zadovoljen. Veš mogoče kaj zakaj nebi bil PLINEKS VREDU?
lp boštjan
Po forumu brska: burek66 in 6 gostov