Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Leon ali Golf

Napisal/-a .com Sr okt 16, 2013 2:28 pm

hippo, ne zdej mešat štren... med leonom in golfom se odloča... vsi vemo, da je alternativ kar nekaj...

novi seat je zelo lep- a le v ''bogatejši'' inačici opreme...
če misliš nalovdat avto z opremo, potem vzami golfa... če ti je pa za ''strupen'' izgled in LED žaromete, potem vzami leona FR
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 Sr okt 16, 2013 2:37 pm

ne me tepst sam golf je avto za ate, take tradicionalne :DDD

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr okt 16, 2013 3:34 pm

Po mojem mnenju: Leon.
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr okt 16, 2013 3:49 pm

Če denar ni ovira oz ti ni škoda dati toliko denarja za avto potem raje audija (na konfiguratorju za a3 sem prišel na okrog 30k eur da je opremljen kolikor toliko), drugače leona. Osebno sem se trenutno odločil za leona z fr opremo ki ga bom po vsej verjetnosti v kratkem tudi naročil če ne bo kakšna boljša varjanta
Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 16, 2013 4:06 pm

Sem bolj za golfa, čeprav sta oba avta tle-tle. Sem mnenja, da je pod karoserijo ipak golf na višjem nivoju kot leon. Hierarhija v koncernu mora bit, čeprav je včasih kaj očem skrito. Kot pravjo, hudič se skriva v detajlih :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr okt 16, 2013 4:20 pm

Dirigent je napisal/-a:Sicer pa ena stvar, ki me "moti", je ta da ima Leon v celoti LED luči in bi znalo bit popravilo v primeru da crkne dražje kot pa pri ksenonu Golfa, glede na to da ksenonke lahko dobim zastonj. Sicer mi je prodajalec rekel "Te LED bi morale delati celo obdobje kar ga boš imel v lasti oz. 10.000 ur"... zdaj pa ne vem. Mnenje?

Mene tudi te full led mal motijo oz sem skeptičen glede tega pa čeprav je tudi meni prodajalc rekel da ni bojazni, smo recimo če bodo slučajno crknle in garancije bo potekla pol bo zanimivo. Pa še to prodajalec mi je rekel da te led dosti bolše svetijo ponoči kot ksenon, ki ga ima v touregu kar je po eni strani tudi zanimivo plus da so led veliko bolje odzivajo.

ps.:v naših koncih, ko vidiš golfa in pogledaš kdo vozi je vedno penzionist oz starejša oseba, kolikor je pa nekaj v spojlerjih je pa mulo not tako, da golfa no go z moje strani
Lp

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr okt 16, 2013 5:05 pm

.com je napisal/-a:hippo, ne zdej mešat štren... med leonom in golfom se odloča... vsi vemo, da je alternativ kar nekaj...

Oprosti, malo me je zaneslo oz. nisem se mogel zadržati... :lol:

Dirigent
Nov uporabnik

Napisal/-a Dirigent Sr okt 16, 2013 6:12 pm

A4 primeren letnik in pod 50.000 KM z kakšnim delnim usnjem, ksenon itd. itd. stane kar dosti več... tako da to trenutno ne gledam.

Malo sem naredil pregled in kalkulacije in kot kaže Leon izgublja procentualno na vrednosti bolj kot Golf skozi leta.

Sicer mi je v uč padla tudi nova Octavia, ki je neprimerno večja od Golfa in Leona, a tudi ne vem, kako kaj izgublja vrednost napram slednjima? :?:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr okt 16, 2013 7:10 pm

Ti pa vidim da zelo gledaš koliko bo avto čez leta izgubil. Men pa sploh ni to bistvo raje vidim da izgubi 1 ali 2k eur več pa kupim avto ki je meni všeč. Osebno avto vedno kopujem zase oz za svojo dušo.

ps.:če toliko gledaš koliko boš čez leta izgubil na ceni novega avta potem ga enostavno ne kupi oz kupi rablenga in boš izgubil najmanj ;)
Lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr okt 16, 2013 7:14 pm

Ti novi bolje opremljeni Golfi s xenonom so na cesti bistveno bolj prepričljivi kot "navadni", tako da vizualno se mi zdi Leon mogoče v prednosti zgolj pri nižjih zneskih. Gledat predvsem na to, kakšna je izguba cene, je malce mimo, v tem primeru se ti najbolj splača vzet 1.6 TDI-ja z neko zmerno opremo, ker edino tako boš relativno malo izgubil.

Najbolj pametno se je zapeljat na testno vožnjo, malo "pretipat" oba, pozanimat se za končno ceno in na koncu izbrat tistega, ki ti je enostavno bolj všeč kot celota. Golf je recimo dražji, ampak ob podrobnem pregledu (serijske) opreme, notranjih materialov ipd., ti je hitro jasno zakaj.

Če pa hočeš med temi tremi "največ avta za svoj denar", je absolutna zmagovalka Octavia...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr okt 16, 2013 8:00 pm

pskoda je napisal/-a:Mene tudi te full led mal motijo oz sem skeptičen glede tega pa čeprav je tudi meni prodajalc rekel da ni bojazni, smo recimo če bodo slučajno crknle in garancije bo potekla pol bo zanimivo.

Zato pa obstaja pri kasku J-kombinacija :mrgreen: :mrgreen:
Slika

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Če okt 17, 2013 9:26 am

Jaz sem se odločal med Golfom in Leonom. Motorizacija 1.6TDI 105KM. (moja tema : viewtopic.php?f=18&t=97474&view=all)
Sicer je golf znotraj malo večji in mogoče malo boljši materijali, vendar je bil s dokaj primerljivo opremo za 3000€ dražji.
Vozil sem leona točno takega (motor) kot ga kupujem in sicer 1.6TDI Style z dodatnimi parkirnimi senzorji, boljšim radiom, temnimi šipami, edino kar mu je manjkalo so bile LED luči.

No na koncu sem se po testnih vožnjah odločil za Leona. Pa "prišparal" vsaj 3500€, kar tudi ni zanemarljivo.

Oblikovno mi golf na zunaj ne deluje preveč lep, pač nek povprečnež, nakar je z oblika Leona svetovna. Leon ima serijsko 205/55r16gume, prostoročno telefoniranje, dodatno sem(bom) vzel LED luči, notranje LED luči, tehnični paket, design paket ( park senzorji spredaj, zadaj, temnejše šipe, boljši in večji radio) kar me je prišlo po predračumnu 19.800e z 5%popustom. Glede cene se še nisem hotel cankat, dokler ne bom tik pred naročilom (naročilo čaka, tako da bo avto prišel po 15.3.2014 - moja zahteva). edino kar me zaenkrat moti pri seatu sta rdeči ambientalni lučki na stropu.
Motorizacija 1.6TDI 105KM je za mene povsem zadosti, pri mojih 45.000km na leto od tega cca 85% na AC.

Če te še kaj zanima vprašaj.

lp

timos
Nov uporabnik

Napisal/-a timos Po okt 21, 2013 7:46 am

na tvojem mesto ne bi kupil golf ker bos imel poplave v avtu :D

http://www.autoportal.hr/index.php/novostic/7560

matej_
Novinec

Kraj: velenje

Napisal/-a matej_ Po okt 21, 2013 8:54 am

Isto se (je) dogaja tudi v leonu in A3.
Vsi ki imajo platformo MQB (al kk se že reče) so imeli ali imajo to napako.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov