Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
montana5
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Mazda Premacy ali Kia carens 2 ?

Napisal/-a montana5 Ne sep 29, 2013 5:09 pm

Pozdravljeni,

kupujem družinski avto bencinarja, ker se vozim 20 do 30 km na dan in ne bi kupoval dizla. Sedaj imam Mercedesa A 170cdi, katerega bom prodal, kupil bi: Mazdo premacy 1.8i ali 2.0i po (možnost tudi avtomatika z malo km) letnik 2001-2003 ali pa Kia Carens2 1.8i 16v (l.2004)katera ima tudi veliko prostora samo oblika je tko-tko.
Zanima me predvsem zanesljivost teh dveh vozil in katere so serijske napake teh vozil, predvsem motor, menjalnik. Kateri so cenejši rezervni deli itd.
Zaželene so izkušje od lastnikov teh dveh znamk. Hvala, lp.
>> AMG power <<

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Re: Mazda Premacy ali Kia carens 2 ?

Napisal/-a fare Ne sep 29, 2013 6:52 pm

A slučajno tega A prodajaš: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7678810&show=1
namreč, imam kolegico ki išče nekaj takega pa bi se lahko kaj mogoče dogovorila.
lp.

Uporabniški avatar
montana5
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a montana5 Ne sep 29, 2013 7:20 pm

fare je napisal/-a:A slučajno tega A prodajaš: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7678810&show=1
namreč, imam kolegico ki išče nekaj takega pa bi se lahko kaj mogoče dogovorila.
lp.

Ne moj A-jek je na slikci levo ,samo da ima sedaj druge alu platišča 15 namesto 17.
Ga pa mislim dati v menjavo z doplačilom,ker se meni kdaj pa kdaj ne zaprejo zadnja leva vrata in to moram povedati kupcu ker sem raje pošten in ne skrivam napak na vozilu.
Na avtonet ga ne mislim dajati. Lp
>> AMG power <<

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Ne sep 29, 2013 7:46 pm

Pozdravljen. Kje si bil pred pol leta, ko sem prodajal svojo Carens, letnik 2006 in to dizla z realnimi kilometri in znano zgodovino. Tri jurčke bi dal in bi bil tvoj.
Glede avta pa takole: deli so dragi, težje se jih dobi in le original, ker je malo teh avtov. Bencinarja ti ne priporočam, saj je povprečna poraba z klimo 10 litrov (meni je dizel porabil 7 l - mešani cikel). Drugače pa ob rednem servisu, ki stane do 150€ na vsakih 15.000 km, ni večjih težav. Če povem za dizla je res poskočen in igriv. Oprema je zavidljiva in je je veliko. Res pa je v avtu več plastike, ki pa se enostavno čisti. Meni je bilo posebno všeč dvojno dno, ki je na poti na morje skrilo veliko materiala (hrane). Baje imajo bencinarji težave z elektriko. Jaz tega nisem imel nikoli in je vse delovalo B.P. Pa še to. Zaradi zadovoljstva sem ostal na KII.

Veliko sreče pri iskanju in če boš kupil bencinarja, toplo priporočam predelavo na plin, saj ima avto normalno rezervo in lahko montiraš velik rezervoar.

LP
Nikoli ni prepozno.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne sep 29, 2013 7:56 pm

Tukaj je ena lepa Premcy. 1.8i motor je zelo ne problematičen in avto nasploh. Avtomatika kar raje pozabi! Ročni menjalnik je nekoliko po francosko. Dizelke imajo boljšega. Poraba težko pod 8l. Servis je poceni.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7666427&show=1

Uporabniški avatar
miapan
Novinec

Kraj: Podlehnik

Napisal/-a miapan Pe okt 25, 2013 11:23 am

Lp Cris

Za vse vaše ideje www.gabioni.si
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: burek66 in 6 gostov