cliopower je napisal/-a:Ah polo78 za sašo5 so itak usa vozila j***a sam tist kar ma on je pa najbolš. Brez veze sploh komentirat, ker je zemraj isto. :P
...ma kdo to pravi......

v konkretnem primeru, mazda ni do kolen opelu.(vsaj kar se tiče performans, kar pokažejo tudi številke na papirju.......(sem napisal, v resnici pa še huje zgleda......)
P.S daj probaj mazdo 1.4, potem pa primerjaj s Kio 1.4 boš videl, da je Kia avion naspram mazdi.....mazdini motorji (poglej novo 6 in njenega dizla 140ps)že na papirju nula, v praksi pa dejanski pogreb od pogreba .....najslabše od vseh primerljivih motorjev povrhu pa še najpožrešnejši.......
CLIOPOWER: kaj je najboljše je relativna stvar in se tudi ne da točkovat ali kake lestvice delat: izhajam iz stališča, da kar je novo je definitivno bolje kot pa nekaj 10 let staro: In če bi imel "samo" 13 jurjov na razpolago, bi definitvno gledal za Hyundaijem(tako kot sem že 1990 imel ponya in kasneje lantro)ali pa za Kio in nikoli ne bi kupil 10 let starega audija ali pa bmw-ja ali kake druge "premium" znamke z 300.000 km prevoženimi......
NI sicer tema o mazdi, ampak kar se tiče njihovih motorjev za navadne uporabnike, ostajam pri zgoraj napisanem: avto kot celota je recimo nekomu všečen ali pa tudi ne, ergonomija zopet nekomu ustreza nekomu ne, tako kot motorizacija, nekdo jo hvali, nekdo kot jaz graja....
Kar se pa tiče teme Škoda ali Kia, se pa uporabnik glede na dokaj različna vozila mora odločit sam; prednost je ta, da škodo dobiš za cel dan brez problema, pri Kii (vsaj v našem koncu (Krška Vas) pa rečejo; lahko gremo en krog(do Brežic in nazaj 8km recimo.......)ne posplošujem, tako je pač v našem koncu: osebno vsak avto rad probam, ki je neka noviteta in v današnjem času bi to moralo biti omogočeno več ali manj po predhodnem dogovoru od vseh znamk........
(resda sem tudi i30 dobil za samo eno uro........res pa da vsaj prodajalec ni sedel zraven...

)
še enkrat:CLIOPOWER, ne mi nekaj v usta dajat kar nisem rekel(da je vse j***a, razen tega kar jaz imam) osebne občutke po vožnji z omenjenim vozilo in po 1.000.000 prevoženih kilometrih, v osemindvajsetih letih vozniškega staža z raznoraznimi vozili vseeno lahko izrazim, ali mogoče ne?(pa še hudičevo malokrat se motim...)