Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 21, 2008 9:24 pm

H-FReAK je napisal/-a: Moja mazda 3 in opel Astra imata oba 1.6 16V izvedbo s 77kW. Opel je nekje 50kg težji, vendar jaz z sopotnikom iz križiča še vedno "letim" mimo opla kdaj mam čas. Tudi končna je mnogo višja, pa še moj motor vleče praktično iz nule in ne kiha v nizkih obratih. Na papirju pa so zmogljivosti identične. To sem

joj, sam ne o Mazdi(večjega japonskega "j***a" skoraj ni)......Opel gre mim tebe, da se teb zdi, da stojiš........

mazda: Največja hitrost: 182 km/h
Pospešek: 11.2 s do 100km/h

opel:Največja hitrost: 191 km/h
Pospešek: 10.6 s do 100km/h

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr okt 22, 2008 7:26 am

sašo5 je napisal/-a:joj, sam ne o Mazdi(večjega japonskega "j***a" skoraj ni)......

Hahaha, komik... :lol: :lol:

Upam, da nisi mislil res (da je bil hec ali sarkazem), ker sicer si tako v temo brcnil, da bolj ne bi mogel!
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Sr okt 22, 2008 8:18 am

Ah polo78 za sašo5 so itak usa vozila j***a sam tist kar ma on je pa najbolš. Brez veze sploh komentirat, ker je zemraj isto. :P

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Sr okt 22, 2008 12:14 pm

cliopower je napisal/-a:Ah polo78 za sašo5 so itak usa vozila j***a sam tist kar ma on je pa najbolš. Brez veze sploh komentirat, ker je zemraj isto. :P

...ma kdo to pravi...... :?: :roll: v konkretnem primeru, mazda ni do kolen opelu.(vsaj kar se tiče performans, kar pokažejo tudi številke na papirju.......(sem napisal, v resnici pa še huje zgleda......)

P.S daj probaj mazdo 1.4, potem pa primerjaj s Kio 1.4 boš videl, da je Kia avion naspram mazdi.....mazdini motorji (poglej novo 6 in njenega dizla 140ps)že na papirju nula, v praksi pa dejanski pogreb od pogreba .....najslabše od vseh primerljivih motorjev povrhu pa še najpožrešnejši.......

CLIOPOWER: kaj je najboljše je relativna stvar in se tudi ne da točkovat ali kake lestvice delat: izhajam iz stališča, da kar je novo je definitivno bolje kot pa nekaj 10 let staro: In če bi imel "samo" 13 jurjov na razpolago, bi definitvno gledal za Hyundaijem(tako kot sem že 1990 imel ponya in kasneje lantro)ali pa za Kio in nikoli ne bi kupil 10 let starega audija ali pa bmw-ja ali kake druge "premium" znamke z 300.000 km prevoženimi......

NI sicer tema o mazdi, ampak kar se tiče njihovih motorjev za navadne uporabnike, ostajam pri zgoraj napisanem: avto kot celota je recimo nekomu všečen ali pa tudi ne, ergonomija zopet nekomu ustreza nekomu ne, tako kot motorizacija, nekdo jo hvali, nekdo kot jaz graja....

Kar se pa tiče teme Škoda ali Kia, se pa uporabnik glede na dokaj različna vozila mora odločit sam; prednost je ta, da škodo dobiš za cel dan brez problema, pri Kii (vsaj v našem koncu (Krška Vas) pa rečejo; lahko gremo en krog(do Brežic in nazaj 8km recimo.......)ne posplošujem, tako je pač v našem koncu: osebno vsak avto rad probam, ki je neka noviteta in v današnjem času bi to moralo biti omogočeno več ali manj po predhodnem dogovoru od vseh znamk........
(resda sem tudi i30 dobil za samo eno uro........res pa da vsaj prodajalec ni sedel zraven... :roll: )

še enkrat:CLIOPOWER, ne mi nekaj v usta dajat kar nisem rekel(da je vse j***a, razen tega kar jaz imam) osebne občutke po vožnji z omenjenim vozilo in po 1.000.000 prevoženih kilometrih, v osemindvajsetih letih vozniškega staža z raznoraznimi vozili vseeno lahko izrazim, ali mogoče ne?(pa še hudičevo malokrat se motim...)

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Sr okt 22, 2008 12:43 pm

Lej sašo5 nisem mislil čisto nič slabega da nebo zamere sam pač tko si se izrazil j**c? Za vsakega je njegov avto vreden največ pa četudi je sam 50€ vreden materialno. Glede ostalih znamk pa nebom govoru ker tako kot si reku v nekem srednjem radngu vozil,ki se vozi pri nas v slo se pravi nova vozila okoli 15k€ so korejci in njim podobni najboljši v svojem rangu. Dobr dost off. Tema je o škodi in kii. Avtorju te teme pa svetujem da kupi tisto v katerem se bo bolj počutil ker z nobenim nebo usekal v prazno!

Kar se pa tiče teme Škoda ali Kia, se pa uporabnik glede na dokaj različna vozila mora odločit sam; prednost je ta, da škodo dobiš za cel dan brez problema, pri Kii (vsaj v našem koncu (Krška Vas) pa rečejo; lahko gremo en krog(do Brežic in nazaj 8km recimo.......)ne posplošujem, tako je pač v našem koncu:

Greš pa do drugega dilerja pa vrjemi da dobiš tudi kiio ali karkoli drugega na test tako kot omenjeno škodo.
Bil si pa pri Ac Tomše Krška vas.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Sr okt 22, 2008 3:05 pm

cliopower je napisal/-a:Lej sašo5 nisem mislil čisto nič slabega da nebo zamere sam pač tko si se izrazil j**c?
Bil si pa pri Ac Tomše Krška vas.

....ni nobene zamere, samo obregnil sem se na ta tekst(preberi ga pa povej če je to normalno... :roll: )

ja, Tomše je bil (in kolegica se je vseeno odločila za Procheda pri njemu kupljenega - črn lep 1.6......)
H-FReAK je napisal/-a: Kar se pa tiče moči na papirju pa to ne pomeni čisto nič. Moja mazda 3 in opel Astra imata oba 1.6 16V izvedbo s 77kW. Opel je nekje 50kg težji, vendar jaz z sopotnikom iz križiča še vedno "letim" mimo opla kdaj mam čas. Tudi končna je mnogo višja, pa še moj motor vleče praktično iz nule in ne kiha v nizkih obratih. Na papirju pa so zmogljivosti identične. To sem podal samo kot primer iz mojih izkušenj, tako da brez napadanja prosim. Papirus prenese vse.

...on leti......pa s kom leti j.....

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Pe okt 24, 2008 1:24 am

Berem temo o octaviji in ceedu, ki je zelo na mestu... Potem pa od nekje Mazde in Opli. Ma vi ste utrgani.

Conqui, si se ze kaj odlocil?
Slika

Conqui
Nov uporabnik

Napisal/-a Conqui Pe okt 24, 2008 8:02 pm

Takole bom povedal. Zahvaljujem se vsem za relativno konstruktivno debato. Glede na vse povedano, se nagibam k Škodi Octavii (combi, 1,4 TSI motor), vendar sem razočaran nad nekaterimi mikrodejavniki. Nove Octavie (II) po mojih željah ni mogoče več dobiti, ker je na voljo samo zaloga s karakteristikami, ki me ne zanimajo.

Po drugi strani sem včeraj poklical na Avtomerkur, kjer so mi povedali, da bo cenik face-lift-ane Škoda Octavia dosegljiv šele v decembru. Sogovornik mi je tudi potrdil, da bo tako cena višja za cca. 3000 evrov (po novem letu naj bi se večina avtov podražila; mi lahko to kdo pojasni vzrok?).

3000 evrov več bi nekako prenesel, verjamem pa, da se zavedajo nevarne igre s podražitvami tudi pri Škodi. V svetu namreč zaradi pričakovane recesije pada število prodanih avtomobilov, na to pa bodo trgovci vsaj kratkoročno morali odgovoriti z višjimi popusti. Tudi pri Octavii, ki za ta denar ponuje relativno veliko. Tako da tiste, ki razmišljate o novem vozilu pozivam, naj z nakupom še malo odlašajte, kajti resnični "sell-off" šele prihaja.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Pe okt 24, 2008 9:46 pm

Conqui je napisal/-a:Sogovornik mi je tudi potrdil, da bo tako cena višja za cca. 3000 evrov (po novem letu naj bi se večina avtov podražila; mi lahko to kdo pojasni vzrok?).

Glede cen in dobav prihajajočih modelov ni ravno vsega za verjeti trgovcem...večina trgovcev ti bo naložil marsikaj, samo da bo že ta trenutek prodala avto (po možnosti iz zaloge :P )! ;) Z novim leto se večina avtomobilov podraži za standardnih 1 - 2 % to je pa tudi vse...prenovljena Octavia bo res dražja od predhodnice, vendar 3000 € se mi vseeno zdi precej (pre)visoka cifra in malo za lase privlečena! :roll:

Conqui je napisal/-a:Tako da tiste, ki razmišljate o novem vozilu pozivam, naj z nakupom še malo odlašajte, kajti resnični "sell-off" šele prihaja.

Jaz se nabi kaj preveč zanašal na to, da bo navkljub krizi prišlo do nekih hudih "sell-off" ponudb...avtomobili vseeno niso tâko potrošno blago, da bodo cene kar tako nihale oziroma padale kot se to zadnje čase dogaja npr. z nafto! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe okt 24, 2008 10:09 pm

Tattoo- je napisal/-a:Jaz se nabi kaj preveč zanašal na to, da bo navkljub krizi prišlo do nekih hudih "sell-off" ponudb...avtomobili vseeno niso tâko potrošno blago, da bodo cene kar tako nihale oziroma padale kot se to zadnje čase dogaja npr. z nafto! ;)

Ravno obratno - nafto bodo vedno prodali, je za vse porabnike nujna, z avtomobili pa ljudje lahko malo počakajo na menjavo. Prodaja v Eu je že padla za 10% in bo še bolj, v ZDA še več. Če bo kdo hotel avto prodati, bo nujno moral popuščati, verjetno kar precej.

Hkrati se bližata dva nova vala krize - kreditne kartice ((Visa itd), kjer marsikdo ni vračal denarja, pač pa je z novo kartico kril dolg na stari - podobno kot hipotekarni krediti in tudi podobno preprodajanje teh dolgov med bankami - kot neke vrste princip piramide in podobnih finančnih igric/malverzacij) ter avtomobilski krediti. Oboje se kot vedno začenja v ZDA, a zaradi prekupčevanja teh kreditov med bankami bo nastradal cel svet.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So okt 25, 2008 9:39 am

Conqui je napisal/-a:Takole bom povedal. Zahvaljujem se vsem za relativno konstruktivno debato. Glede na vse povedano, se nagibam k Škodi Octavii (combi, 1,4 TSI motor), vendar sem razočaran nad nekaterimi mikrodejavniki. Nove Octavie (II) po mojih željah ni mogoče več dobiti, ker je na voljo samo zaloga s karakteristikami, ki me ne zanimajo.

---

Tako da tiste, ki razmišljate o novem vozilu pozivam, naj z nakupom še malo odlašajte, kajti resnični "sell-off" šele prihaja.

Za kakšno konfiguracijo oz karakteristike gre (tvoje želje) ?

p.s. lahko sporočiš tudi na "privat".

LP

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Škoda Octavia ali Kia Cee'd

Napisal/-a Daedalus Če okt 24, 2013 3:25 pm

Eno vprašanje, da ne odpiram ove teme:

Bi pralni stroj (povprečne velikosti) lahko spravil v prejšnji model Kio Cee'd hatchback - 5 vratno? Če ja, kako? :D Obstaja kakšna možnosti, da se potem trije peljejo v avtu (voznik+2) - en na zadnjem sedežu?
Zadnjič spremenil Daedalus, dne Če okt 24, 2013 3:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Če okt 24, 2013 3:27 pm

Daedalus je napisal/-a:Eno vprašanje, da ne odpiram ove teme:

Bi pralni stroj (povprečne velikosti) lahko spravil v prejšnji model Kio Cee'd hatchback - 5 vratno? Če ja, kako? :D

odpreš prtljažna vrata, podreš sedeže, daš notri stroj, zapreš vrata :mrgreen:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če okt 24, 2013 3:28 pm

eentox je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Eno vprašanje, da ne odpiram ove teme:

Bi pralni stroj (povprečne velikosti) lahko spravil v prejšnji model Kio Cee'd hatchback - 5 vratno? Če ja, kako? :D

odpreš prtljažna vrata, podreš sedeže, daš notri stroj, zapreš vrata :mrgreen:

Hm, si že kdaj probal? :mrgreen: Na Cee'd-u mislim. Ker nekaj gledam slike na netu kako ima narejeno, in imam dvome, če bi bilo podiranje sedežev dovolj zaradi zgornje pregrade.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če okt 24, 2013 8:23 pm

Rešitev:

Slika

:mrgreen: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če okt 24, 2013 9:57 pm

Ah, jebela... :mrgreen: :lol:

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe okt 25, 2013 7:11 pm

OK, če bo koga zanimalo za naprej: stroj je šel cel v prtljažnik, če ne bi šel, bi pa BP s podrtimi sedeži dosegli enak učinek (nevem zakaj sem iz slik na google-u sklepal, da ima prtljažnik pregrado na višini sedežev - in da bi lahko potem bla problem višina). Ni pa bil ravno največji stroj...

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne okt 27, 2013 7:40 am

Daedalus je napisal/-a:OK, če bo koga zanimalo za naprej: stroj je šel cel v prtljažnik, če ne bi šel, bi pa BP s podrtimi sedeži dosegli enak učinek (nevem zakaj sem iz slik na google-u sklepal, da ima prtljažnik pregrado na višini sedežev - in da bi lahko potem bla problem višina). Ni pa bil ravno največji stroj...

Dedalus, če si kupoval pralni stroj si verjetno opazil, da so vsi stroji približno istih dimenzij, tloris 60x60 cm in višina 85cm. Če ga nisi ravno naročil preko neta, stojijo v skoraj vseh prodajalnah po nekaj kosov na kupu in so vsi enakih dimenzij - razlika je le pri zapakriranem za kak cm, odvisno koliko dajo okrog stiropora in kartona.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov