meganer je napisal/-a:Sej se meni tudi zdi da je "golf" dost velik, samo prtljažnik rabim k grem domov pa mami vedno da pa stvari -tolk da bi bil golf hitr poln. Pa tud kej za pofušat lah notr daš. Zato kak enoprostorec, najbol se nagibam k grand senik 110km, samo realna poraba me zanima.jes pričakujem pri strogi mestni 6-6.5 skupaj pa kak deci pod 6. Vsaj mislim tako naj me pa kdo popravi če se motim.
Če ti kaj pomaga: Scenica sem imel 1.5dCi 110KM. Poraba je bila pri relaciji med 5 in 5.5l/100. Do Benetk in nazaj 5.2 124km/h tempomat. Lj - Munchen - Lj tempomat 120, gor grede prazen, nazaj grede 4je v avtu + prtljaga treh potnikov, ki so bili na trekkingu 3 tedne, se pravi so imeli ta velike svinje (vreča cca. 35kg).
Poraba na koncu 4.8/100.
Po centru med 6.5 in 7.5 odvisno od tega koliko kratke vožnje sem delal (ogretost motorja). Grand bo moral bit par deci več kot navaden. Je pa motor zelo prijeten za vozit, navora je dovolj, motor je glede na moč in majhnost lepo odziven tudi v nižjih obratih, čeprav je bolj lenoben kot njegov brat 1.6 s 131KM.
Če imaš opcijo raje vzame 1.6 131KM (poraba bo ista mogoče celo manjša na relaciji, po mestu višja), če pa te možnosti ni, pa bo tudi 1.5 dovolj, seveda pa dirkač ne boš, kar pa mislim da se zavedaš, ker če ne ne bi gledal 1.5