Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

opelcar
Nov uporabnik

Nakup japonca

Napisal/-a opelcar Če dec 19, 2013 12:04 am

Moj kolega namerava po praznikih zamenjat avtomobil in sicer za japonca. Gleda honda accord, nissan primero, mazda 6 in toyota avensis. Vem, da so to čisto različni avtomobili, vendar me zanima na kaj treba posebno preverit. Kupuje se dizel in od 1.lastnika. Za nissan primero jaz že vem hibe, ker jo vozim že slabih 11mesecev, druge avtomobile pa ne poznam.

hvala za pomoč

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Re: Nakup japonca

Napisal/-a zgagaxxl Če dec 19, 2013 7:16 am

Avensisa delajo angledži.

Ko smo kupovali družinskega, sem imel v igri Avensis, Mazda6 in Mondeo.
Na koncu smo izbrali Octavio. Danes pa se spogledujem s Superbom...
*** Hoy do I print my voice mail? ***

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Če dec 19, 2013 12:06 pm

Kaj bo izbral med japonci :bow
za hondo accord 2,2 , 270 000 km , stara 4 leta, brez problema redni servis, tankaj in vozi.
sam naj gleda da ima čim manj km ,redno servis.
l.p.
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Če dec 19, 2013 12:59 pm

Zdaj v kratem nameravava pogledati eno mazdo 6 2.0diesel, letnik 2009 z 110.000km. Za mazdo sem ugotovil, da ima elektronsko servisno knjižico. Tako, da se da ugotovit kaj so delali z avtomobilom.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če dec 19, 2013 1:08 pm

Toyota ima tudi elektronsko servisno, samo pridobiti jo je pa drugi problem, ker servisi načeloma nočejo izdajat "osebnih podatkov"

Je pa tako, da zanesljiv japonc je bencinar =P dizel je samo evropska posebnost

Nekaj mojih subjektivnih iztočnic:
Accord - verjetno najboljša izbira, samo poraba je malo višja od konkurence
Avensis - če te čudna oblika ne moti tudi OK
Mazda 6 - kup problemov z DPF regeneracijo, če je veliko kratkih voženj
Primera = Renault
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Če dec 19, 2013 3:34 pm

Nisi nič napisal kateri letniki te zanimajo, tako da bom kar malo na splošno...
Toyota Avensis letnik 03-06 imajo 116 KM motor z jermenom, veliki servis na 105.000 km, največji problem so bile xenon luči. Mislim, da se spogleduješ z novejšimi letniki, od leta 2006 so vgrajevali 127 KM motorje, kateri imajo verigo in 6.prestavo. Ti motorji so res odlični, tudi primerki preko 200k in več nimajo težav. Je zelo vzdržljiv avto, jaz sem bil zelo zadovoljen z njo, všeč mi je ker ni crknala nobena "bedarija" kot je to čisto normalno pri raznih evropskih znamkah, je pa vzdrževanje dražje kot pri konkurenci. Na kratko, popravljal ne bo veliko, kar pa bo, bo pa (večinoma) drago. Toyote imajo od leta 2007 elektronsko servisno knjigo.
Mazda 6 prvi letniki do 2006 so precej rjaveli, to je tudi ena večjih napak, ki ji jo kupci zamerijo. Ne glede na letnik se pojavljajo težave z injektorji in DPF ga rad heca, če je vožena na kratke ture. Določeni jamrajo tudi zaradi okvar dvomasnega vztrajnika, vendar osebno bi rekel, da je veliko odvisno od načina vožnje in števila realnih km.
Nissan mi je osebno najmanj všečna kombinacija, odličen japonski avto z najslabšim možnim evropskim dizlom pač ni nekaj kar bi bil zame smiseln nakup. Drugače pa udoben avto, krasen za vozit, ampak prepožrešni bencinarji in slabi dizli.
Hondo najmanj poznam, je pa na 1. mestu v večini statistik glede na kvaliteto in zadovoljstvo kupcev. Dobili tudi nagrado za naboljši motor....vsi motorji imajo verigo in "baje" so to najtišji dizli. Z vseh strani letijo samo pohvale tako, da je za razmislit. Več o vzdrževanju, okvarah in ostalem bodo povedali lastniki.

P.S Aja, še to. Avensis je izmed vseh najbolj poslovno družinsko naravnan avto. Čeprav odlično potegne, se dobro drži ceste, tudi hitrost blizu 200 kmh ji ni noben problem, vendar ji športna vožnja ne leži. Je super avtocestna križarka (tega razreda seveda),odlično pospešuje med 120-180 kmh, zelo tiha pri tej hitrosti ampak čez ovinke pa avto razočara, nobenega športnega občutka, in prav jasno ti je, da priganjanje čez ovinke ne sede . Če bi tvoj kolega rad kaj športnejšega, potem definitivno Honda ali Mazda.
Uspešen nakup
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Če dec 19, 2013 4:15 pm

bom samo dopisal , ker večino je že GIGI...

- mazde so imele tudi probleme z motorji, sploh 136 hp različica, po upgradu na 143 hp naj bi se napake večinoma odpravile + novejši letniki od 2008 naprej imajo v primerjavi s toyoto zelo zatikajoč in trd menjalnik
- avensis, sploh novi model od 2009 naprej, tudi oblika ok, nobenih problemov, pri starejših so bili problemi z dpfjem, ampak so bili menjani v garancijah, govorim za d-cat motorje, trenutno vozim 2.2 180 hp d-cat avensisa 2008 letnik in že 2 leti nisem imel nikakršnih problemov, glede servisov je pa tako, da če redno servisiraš dobiš popust na starost avta tudi do 40%, tako so redni servisi na 15000 okoli 150€+ , popldanci so pa še cenejši,vsi dizli imajo verigo,razen 116km katerega pa nima smisla kupiti, deli niso dragi; kot so napisali avto je bolj cruiser, mazda in honda sta veliko trši, stvar komu kaj odgovarja...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov