izotop je napisal/-a:ker sem pred nakupom (vmes je tudi golf VII z opcijo 4x4) te mogoče lahko malo dodatno informiram:
ko je govora o 4x4, je fajn da vaš kakšen sistem diferenciala imaš notri. novi golf ima haldex 5. generacije (v te kvazi suv-e ipd več ali manj dajejo to notri), verjetno qq podobno, le mogoče 4. generacijo, ki pa naj bi bila mogoče malenkost bolj dovršena, ker so pri 5. generaciji šparali oz poenostavili sklopko. čeprav to je zadeva za pikolovce, malo poguglaj je nekaj debate na netu na zadevu (prevsem kako hitro reagira vklop zadnjih dve koles ipd).
če pa hočeš en avto, ki ima verjetno boljše terenske sposobnosti od vseh teh sportnih terencov, kakor jih imenujejo, poglej recimo za kakšen subaru xv. vešji odmik od tal od kakšnega yetija ipd, boljši stalni simetrični 4-kolesni pogon, zaščita pragov ipd (mi je bil zelo zanimiv, ko je prišel ven, vendar mi sena ni najbolj dišala). jih pa kaj dosti ni pri nas, imam občutek, niti rabljenih ne..
če rabiš plac, imaš na voljo tudi varianta/octavio combi, recimo v izvedbi 4x4 in 2.0 tdi (jst za 4x4 nebi gledal za manj).
MiKoz je napisal/-a:Glede gum. Zdej smo že na tem da vsako leto menjamo po dve gumi (sprednje se po letu uporabe preselijo zadaj), žena ima UG8, jaz Cont T850. V nobenem primeru ne pridemo do doma.
Lahko podate tudi predlog katere bi bile lahko bolj ustrezne za moje potrebe (da če bi ženi vsako leto kupil najboljše zimske gume, da bi prišla po vsakem klancu). Sosed z pogonom 4motion v enakih razmerah, z gumami meni nepoznanega proizvajalca z lahkoto.
MiKoz je napisal/-a:Ne vem pa kako je z stroški vzdrževanja (servisi, poraba,....), zanesljivost motorja/pogona, izguba vrednosti, kaj je lažje prodati. Delamo približno 10K km do 15K km na leto.
MiKoz je napisal/-a:Še vprašanje pol pa zaključim:
Kako se obnese sistem START/STOP pri dizlih (včasih je bilo govora da dizel bolj zdrži na relacije)?
Kako se obnese rekuperator energije (a je to potrebno kej posebej vzdževati)?
To imajo namreč zmontirane vse variante pa nimam izkušenj
Sem pa pogledal predlagane gume a4 in vidim da imajo zelo podoben profil kot ts850, a so kej v sorodu?
izotop je napisal/-a:bom tukaj vprašal, ko je ravno debata nanesla:
ali je možno gumb za izklop start/stop sistema naštimat tako, da je nonstop aktiven, ko enkrat zaženeš motor (ali po domače podaven, da nekako izklopiš start/stop v celoti)? mene tudi grozno moti to in sem mnenja, da za motor to ne more bit najbolje, sploh na turbodizlih (pokvarjen oz nepravilno delujoč motor pa je najbrž ekološko najslabša varianta).
MiKoz je napisal/-a:Pozdravljeni
Zanima me mnenje kaj bi izbrali, GolfVII 1,6tdi. 105KM oz. Qashqai 1,6dci 130KM, oba sta 4x4 in podobnega cenovnega razreda.
Nekaj mojih vtisov:
Golf
+ nov model
+ boljši materiali ??upam (ne vem kako bosta zgledala čez 5 let)
+ boljši menjalnik
+ boljše vozne lastnosti
- nižji
- manjši prtljažnik
QQ ima kontra kot Golf.
Ne vem pa kako je z stroški vzdrževanja (servisi, poraba,....), zanesljivost motorja/pogona, izguba vrednosti, kaj je lažje prodati. Delamo približno 10K km do 15K km na leto.
Hvala za mnenja.
chan je napisal/-a:A vendarle je težava pri Freetracku, da je izjemno občutljiv na "vsak drek", kolesa morajo biti centrirana "v nulo", pa še vedno ni 100% zanesljiv, da se ne bi občutilo tresenje na volanu (AC hitrosti, okrog 130 km/h).
Jerch_ je napisal/-a:off: eno nevmesno vprašanje..
esem je napisal/-a:Res je neumestno vprašanje - manj časa bi porabil, da bi našel to temo, kot si pisal post. Je pa za naše trgovce dovolj indikativna, tudi za španske proizvajalce, malo manj pa za VAG.
RedBaron je napisal/-a:Zdaj je precej manj živčna pozimi, čeprav včasih pojamra, da je 110 KM premalo, saj gre lepo, tudi AC ni problem - komot se pelješ 160, brez muke, ampak pri prehitevanju bi pa prav prišel 140 KM TDI![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov