Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

golfko di zlodko
Nov uporabnik

Re: nakup citroen c3

Napisal/-a golfko di zlodko Če dec 26, 2013 6:36 pm

thunderbolt je napisal/-a:
golfko di zlodko je napisal/-a:Materiali, ki so uporabljeni v notranjosti, niso preveč kvalitetni. Plastika je kar precej cenena.

Kaj to pomeni - plastika škripa, poka, se lušči?

Od kolegice sestra ima tudi takega C3, hdi, pa je zelo zadovoljna.

Pozdravljen.

Plastika sicer ne škripa, niti ne poka in se zaenkrat ne lušči. Moti me to, da je vse skupaj izredno krhko narejeno. Levo od volana, spodaj, je vse tako čudno pričvrščeno, kot da se bo vsak trenutek odpelo in odpadlo. Poleg tega ima avto delno t. i. "klavier lack", kar pomeni izredno občutljivost za prstne odtise. Malo nerodno. Saj ne pljuvam po avtu, da ne bo pomote, govorim samo tisto, kar me je zmotilo. Ima pa avto seveda tudi dobre strani. Je izredno udoben, vožnja med cestnimi grbinami je zelo mehkobna. Podvozje je bistveno drugačno kot pri npr. opel corsi, katero omenjaš. Sam imaš model corse D. Če jo primerjaš s citroenom C3, bi težko kaj pridobil z menjavo. Kvečjemu bi izgubil kakšen evro. Na prostoru praktično ne pridobiš ničesar, na moči prav tako ne. Morda dobiš nekoliko drugačen tip podvozja (corsa je namreč bolj trda). Za moj okus so materiali v corsi za odtenek boljši in avto ima posledično bolj kompaktno notranjost. Od tebe pa je odvisno, čemu daješ prednost. Če bi se sam trenutno odločal med citroenom C3 in corso D, bi se težko odločil za katerega koli izmed njiju. Morda se splača skočiti še h konkurenci (npr. clio, polo, fiesta, punto ...) in malo preveriti na testnih vožnjah. Vsak izmed njih pa ima tako pluse kot tudi minuse. Kot že povedano - odvisno je od človeka, čemu daje prioriteto.
Upam, da sem vsaj malo pomagal s svojim mnenjem.
PS: tudi corso D poznam, saj sem jo tudi že uporabljal. Corso C pa sem si včasih celo lastil.

Lp!

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Če dec 26, 2013 7:28 pm

OLJA!

Naj še jaz pristavim. Žena ima C 3 1.4 (75 PS) od leta 2010. Kupila sva novega. Sedaj ima 35.000 in dela brez težav. Ker ima verigo, ni težav z vzdrževanjem. Redni servis stane 120 € na uradnem, če si pod garancijo. Do sedaj sva imela naslednje težave: vsakoletno zavarovanje; tankanje, ko se izprazni tank, pa dvakrat letno menjavanje gum. Torej brez napak. Ni čričkov, še vedno diši po novem, porabo ima realnih 6,5 litrov Agipove 100 (AC in mestna). Avto je mehak, okreten, udoben in primeren tako da dolge in kratke relacije.

Priporočam

P.S: Ko je treba tankat se lahko celo peljem. Hehe
Nikoli ni prepozno.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Če dec 26, 2013 11:21 pm

golfko di zlodko je napisal/-a:
thunderbolt je napisal/-a:
golfko di zlodko je napisal/-a:Materiali, ki so uporabljeni v notranjosti, niso preveč kvalitetni. Plastika je kar precej cenena.

Kaj to pomeni - plastika škripa, poka, se lušči?

Od kolegice sestra ima tudi takega C3, hdi, pa je zelo zadovoljna.

Pozdravljen.

Plastika sicer ne škripa, niti ne poka in se zaenkrat ne lušči. Moti me to, da je vse skupaj izredno krhko narejeno. Levo od volana, spodaj, je vse tako čudno pričvrščeno, kot da se bo vsak trenutek odpelo in odpadlo. Poleg tega ima avto delno t. i. "klavier lack", kar pomeni izredno občutljivost za prstne odtise. Malo nerodno. Saj ne pljuvam po avtu, da ne bo pomote, govorim samo tisto, kar me je zmotilo. Ima pa avto seveda tudi dobre strani. Je izredno udoben, vožnja med cestnimi grbinami je zelo mehkobna. Podvozje je bistveno drugačno kot pri npr. opel corsi, katero omenjaš. Sam imaš model corse D. Če jo primerjaš s citroenom C3, bi težko kaj pridobil z menjavo. Kvečjemu bi izgubil kakšen evro. Na prostoru praktično ne pridobiš ničesar, na moči prav tako ne. Morda dobiš nekoliko drugačen tip podvozja (corsa je namreč bolj trda). Za moj okus so materiali v corsi za odtenek boljši in avto ima posledično bolj kompaktno notranjost. Od tebe pa je odvisno, čemu daješ prednost. Če bi se sam trenutno odločal med citroenom C3 in corso D, bi se težko odločil za katerega koli izmed njiju. Morda se splača skočiti še h konkurenci (npr. clio, polo, fiesta, punto ...) in malo preveriti na testnih vožnjah. Vsak izmed njih pa ima tako pluse kot tudi minuse. Kot že povedano - odvisno je od človeka, čemu daje prioriteto.
Upam, da sem vsaj malo pomagal s svojim mnenjem.
PS: tudi corso D poznam, saj sem jo tudi že uporabljal. Corso C pa sem si včasih celo lastil.

Lp!

zelo dobro napisano... no ko sem pred dvema mesecema kupoval avto je takoj odpadel polo, saj ne dobiš popolnoma ničesar za ta denar, armatura je pa tako iz pantiveka.. cliota nisem niti primerjal s corso D, ker se mi ne zdi primerljiva, fiesta je ok, medtem ko punto odpade, mogoče evo ja, grande pa je proti corsi zopet zastarel...

devilkin
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a devilkin Pe dec 27, 2013 7:55 pm

Če je to dobri stari (arhaični) 1.4 8V motor s 74 KM, potem nima ketne ampak jermen (kar sicer ne pomeni da je to slabo) je pa dezinformacija

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Pe dec 27, 2013 11:44 pm

devilkin je napisal/-a:Če je to dobri stari (arhaični) 1.4 8V motor s 74 KM, potem nima ketne ampak jermen (kar sicer ne pomeni da je to slabo) je pa dezinformacija

mislim, da zagotovo tole ni arhaični 1.4.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 28, 2013 12:12 am

Seveda so ga posodobili, a v osnovi je še vedno "arhaični" in to z jermenom, ki se ga menja na precej km (160-200?). Zakaj bi izumljali nov motor, če se je ta izkazal skozi desetletja, s posodobitvami je še vedno enakovreden primerljivim konkurenčnim in morda bolj zanesljiv.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So dec 28, 2013 10:42 am

potem je pa bolje dodat 2-3jurje pa dobiš novega cliota kot pa takšnega c3 http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=756 ... 0Dynamique

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So dec 28, 2013 11:33 am

off: a ma tale clio že zjeban brisalc al se dejansko ustavi tako na sredini (ko nima več kontakta)?
Slika

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So dec 28, 2013 11:34 am

Jah, nekje se je potrebno cenovno omejiti. Če si pa že na območju 12k €, potem je pa že bolj smiselno pogledat kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=745 ... ss%20Edi...

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So dec 28, 2013 12:01 pm

thunderbolt je napisal/-a:Jah, nekje se je potrebno cenovno omejiti. Če si pa že na območju 12k €, potem je pa že bolj smiselno pogledat kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=745 ... ss%20Edi...

se strinjam ja... hvala za link.. drugače pa audija, bmw in ostalih kao premium izdelkov se sploh ne splača gledati.. vem, da dobiš audija a6 tdi že za 10k ampak to je popolna bedarija, ki jo občutiš ob prvi opozorilni lučki ko greš na servis :D :D

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar So dec 28, 2013 1:27 pm

Samo Cliota 1.2 NEE! Tole ni za nikamor motor je ostal stari, avto pa zrastel do te mere, da se počutis da bi bil peški hitrejši. Edini motor ki ugaja cliotom je DCI, vse ostalo je polovičarsko. No če odmislis veliko turbo lukno in veliko porabo gre tud z 0,9TCE.

Sam se ogromno prevozim s temi malimi malčki. Plastični so vsi od prvega do zadnjega! Najslapši med njimi je Corsa D (precej zastarela osnova)!

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo So dec 28, 2013 11:31 pm

NoF3ar je napisal/-a:Samo Cliota 1.2 NEE! Tole ni za nikamor motor je ostal stari, avto pa zrastel do te mere, da se počutis da bi bil peški hitrejši. Edini motor ki ugaja cliotom je DCI, vse ostalo je polovičarsko. No če odmislis veliko turbo lukno in veliko porabo gre tud z 0,9TCE.

Sam se ogromno prevozim s temi malimi malčki. Plastični so vsi od prvega do zadnjega! Najslapši med njimi je Corsa D (precej zastarela osnova)!

No, 1.2 je namenjen nezahtevnim uporabnikom (nisem peljal, ampak bi rekel da je za nezahtevne, od 74KM na 1toni sigurno ne gre pričakovat F1 bolida). Zakaj bi menjali stari motor (ki btw, je verjetno eden izmed zaneslivejših motorjev) za nekaj novega nepreverjenega?! Totalni nesmisel, raje staro tehniko "upgrade-aš" na euro 5 in to je to.

0.9TCe bom pa rekel takole: motor kar malce skriva konje (za 90KM ne gre ravno dobro, čeprav ne gre tudi slabo), ni mi jasno kje si našel veliko turbo luknjo - nekaj zelo veliko luknje ni, avto je dokaj neživahen od 1000-5000 obratov. Poraba je zelo zmerna - jaz sem imel na testu 6,1, ko sem ga imel kot nadomestno vozilo je bila poraba 5,1 pri punci doma ga imajo starši in sta imela poleti porabo 4.8, ko sta šla na morje (polno naložen avto za kampiranje AC 110km/h tempomat) - če ti je to veliko...
Vsi malčki so plastični, ker ni njihov namen, da imajo armaturo oblečeno v usnje in šivano, ampak nizki stroški (nakupa, zavarovanja, porabe itn itn) za vožnjo po mestu. Njihov namen je biti ugoden in praktičen.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So dec 28, 2013 11:40 pm

NoF3ar je napisal/-a:Samo Cliota 1.2 NEE! Tole ni za nikamor motor je ostal stari, avto pa zrastel do te mere, da se počutis da bi bil peški hitrejši. Edini motor ki ugaja cliotom je DCI, vse ostalo je polovičarsko. No če odmislis veliko turbo lukno in veliko porabo gre tud z 0,9TCE.

najslabša je corsa D? sedaj pa res dvomim, da si se peljal v kakšni cosmo opremi, ker drugače bi vedel, da je od teh malčkov prav corsa D v vrhu v tem razredu!

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne dec 29, 2013 12:19 am

Heh, sicer je to stvar osebne percepcije ampak trenutno je v tem razredu na vrhu pug 208. Clio na žalost izgubi precej na račun plastičnosti v notranjosti in pa da v osnovni opremi ne izgleda za nikamor.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Ne dec 29, 2013 10:28 am

tale avto se mi zdi pa top za ta denar... ali je mogoče poanta v elek. strehi, ki je draga za popravilo? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=798 ... ow=1&avto=
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov