thunderbolt je napisal/-a:golfko di zlodko je napisal/-a:Materiali, ki so uporabljeni v notranjosti, niso preveč kvalitetni. Plastika je kar precej cenena.
Kaj to pomeni - plastika škripa, poka, se lušči?
Od kolegice sestra ima tudi takega C3, hdi, pa je zelo zadovoljna.
Pozdravljen.
Plastika sicer ne škripa, niti ne poka in se zaenkrat ne lušči. Moti me to, da je vse skupaj izredno krhko narejeno. Levo od volana, spodaj, je vse tako čudno pričvrščeno, kot da se bo vsak trenutek odpelo in odpadlo. Poleg tega ima avto delno t. i. "klavier lack", kar pomeni izredno občutljivost za prstne odtise. Malo nerodno. Saj ne pljuvam po avtu, da ne bo pomote, govorim samo tisto, kar me je zmotilo. Ima pa avto seveda tudi dobre strani. Je izredno udoben, vožnja med cestnimi grbinami je zelo mehkobna. Podvozje je bistveno drugačno kot pri npr. opel corsi, katero omenjaš. Sam imaš model corse D. Če jo primerjaš s citroenom C3, bi težko kaj pridobil z menjavo. Kvečjemu bi izgubil kakšen evro. Na prostoru praktično ne pridobiš ničesar, na moči prav tako ne. Morda dobiš nekoliko drugačen tip podvozja (corsa je namreč bolj trda). Za moj okus so materiali v corsi za odtenek boljši in avto ima posledično bolj kompaktno notranjost. Od tebe pa je odvisno, čemu daješ prednost. Če bi se sam trenutno odločal med citroenom C3 in corso D, bi se težko odločil za katerega koli izmed njiju. Morda se splača skočiti še h konkurenci (npr. clio, polo, fiesta, punto ...) in malo preveriti na testnih vožnjah. Vsak izmed njih pa ima tako pluse kot tudi minuse. Kot že povedano - odvisno je od človeka, čemu daje prioriteto.
Upam, da sem vsaj malo pomagal s svojim mnenjem.
PS: tudi corso D poznam, saj sem jo tudi že uporabljal. Corso C pa sem si včasih celo lastil.
Lp!