Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: nakup astra

Napisal/-a _furby_ Ne dec 15, 2013 6:13 pm

Pol zgleda je z naso astro nekaj narobe, ker pije premalo =P
turbo inside

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Ne dec 15, 2013 9:39 pm

na naši regionalki je poraba corse 1.2 5,4 l :)

acad
Novinec

Napisal/-a acad Ne dec 15, 2013 10:51 pm

Badzo je napisal/-a:
acad je napisal/-a:glede prvega avtomobila ki si objavi - opel astre 1.6 z atmosferskim bencinskim motorjem, samo prste vstran
Avto je pretežki za tako majhno atmosfersko moč in če želiš normalno pospeševat, saj moč šele dobi na višjih obratih (sploh po mestu od semaforja do semaforja) ti poraba tako naraste, da te peče glava in tukaj govorim o 9litrih plus... (govorim ti iz prve roke)

Madonca, tole pa si odkril toplo vodo in Ameriko skupaj, a!? :roll:

1. Avto ni nič pretežkI za tako majhno atmosfersko moč - za nezahtevnega uporabnika je več kot dovolj. Verjetno pa starša nista ravno zahtevna, če gledata tako motorizacijo...
2. Čisto normalno se jo vozi, ne rabiš je terat do blokade, da slediš toku prometa (ki je, btw tako počasen, da je še 40KM preveč...)
3. Popolnoma vsak avto, v mestu pije veliko - 9-10l/100 je popolnoma normalna poraba za mestno vožnjo... Avto, ki bo pil 5l/100 po mestu ne obstaja..

Nevem čemu sedaj tak "zasmehujoč" komentar?
Spominjaš me na pokojnega strica ki je vedno govoril: Kaj ti bo avto ki ma na števcu 250, če se lahko samo 50 voziš. vse kar je pa več pa je škoda itak bencina. zaradi takega razmišljanja je potem jajcanje na avtocesti z 80km/h..

Avto ima moja mati, Astra letnik 2010, 25.000 prevoženih kilometrov, 16/17 palčne alu pnevmatike (205-215mm), avtomatik, 115KM, povprečna poraba avtomobila je 9,7 litra. Če bi se vozila samo po mestu bi blo 11+.
Da ne omenjam da je avtomatski menjalnik tako slabo narejen, da je boljše ročno prestavljat, pa da niti ne omenjam, da avto tako slabo pospešuje, da te vsak clio 1.0 lahko piči mimo, če hočeš prehitevat po regionalki (iz 60 na 100km/h, ga moreš terat do blokade, edino če hočeš, da si en piknik pavzo vmes narediš). Imel sem 70KM avto, majhen avto, ampak bil je raketa proti temu. Sedaj imam 1.4 turbo bencinarja, čeprav sem se jih vedno izogibal na čimbolj velik krog, do sedaj. Porabo imaš sedaj takšno, kakšno sam želiš, lahko 6 litrov lahko pa tudi 16. Žal tega pri tej naši astri ni.

ŽAL tako je. Jamram jaz, jamra mama, jamramo vsi, ampak avto ostaja pri bajti, ker si ga je mami sama kupla in se ji pač ne da dopovedati nič, njena povprečna poraba je pa še kaki liter večja.
Avto je prevelik, pretežki, ne pravim da mora zdaj biti not 200KM motor, ampak nedvomno atmosferni motor not ne spada, to je za avte tipe polo-corsa-clio, ki so majhni in hitro dosežejo potovano hitrost.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne dec 15, 2013 11:01 pm

Avto ima moja mati, Astra letnik 2010, 25.000 prevoženih kilometrov, 16/17 palčne alu pnevmatike (205-215mm), avtomatik, 115KM, povprečna poraba avtomobila je 9,7 litra. Če bi se vozila samo po mestu bi blo 11+.

Preden sem prišel do številk sem si rekel če ne bo toliko, laže! In točno tako si napisal kot je logično.
Bravo!!! :bow Takšne stvari je treba napisat, čeprav je to doma in mogoče ne najboljši nakup ....jebiga :?

Tudi jaz sem probal 1.4 Avtomatika ....katastrofa!
Če se prav spomnim sem v Domžalah to preizkusil. En star ata je avto vrnil nazaj prodajalcu da proda. Kar sem razbral med vrsticam, je star ata znorel, ker je prej imel Golfa, in da to ni avto!!! :mrgreen:
V glavnem ...katastrofa. pritisneš bremzo in če imaš nogo malo bolj v desno, pritisneš še pedal plina. Meni dvakrat ni bilo jasno kaj dogaja z motorjem ...šele kasneje sem skužil da ima pedal zavore preveč hoda (mehka) dokler ne zagrabi. :roll: :roll: :roll:

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Ne dec 29, 2013 12:40 pm

kaj pa pravite na tole: zgleda res top, edino elek. streha vzbuja skrb... je že kdo imel v lasti takšen avto? http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=798 ... ow=1&avto=

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Ne dec 29, 2013 12:59 pm

sem že vozil, streha škripa, ekran je kot da bi bil v 1990, poraba je katastrofa (pospeški ok), premalo prostora v kabini. zaključek: beži stran

EDIT: nekateri res ne poznate razlike pri vožnji avtomobila s 1500kg in tistim s 1000kg. astre so katastrofa + nepreglednost. žal je 80% odločitve zunanja oblika ki je pa pri astri zelo privlačna.

17" gume ? adijo pamet

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr jan 01, 2014 1:04 pm

a4 je napisal/-a:sem že vozil, streha škripa, ekran je kot da bi bil v 1990, poraba je katastrofa (pospeški ok), premalo prostora v kabini. zaključek: beži stran

EDIT: nekateri res ne poznate razlike pri vožnji avtomobila s 1500kg in tistim s 1000kg. astre so katastrofa + nepreglednost. žal je 80% odločitve zunanja oblika ki je pa pri astri zelo privlačna.

17" gume ? adijo pamet

lepo povedano.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 14 gostov