Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bluesman
Novinec

Nakup Renault Megane GT DCI EDC

Napisal/-a bluesman Pe sep 06, 2013 8:23 am

Lep pozdrav,

odlocam se za nakup R Megana grand tour 1.5 dci z edc sklopko. Od opreme bo imel med drugim tudi navigacijo tomtom

Zanima me ali ga je kdo vozil in ali je ta kombinacija zadovoljiva v praksi. Voznja bo vec ali manj druzinska, torej nobenega divjanja po ovinkih po ac 130 - 140. Druga stvar, ki me zanima je ali je ta navigacija dobra in ali se da karte posodabljati tako enostavno kot pri vw.

Za odgovore se zahvaljujem. Ce obstaja ze ta tema se opravicujem, bom vessel preusmeritve.

boogle
Nov uporabnik

Re: Nakup Renault Megane GT DCI EDC

Napisal/-a boogle Sr dec 25, 2013 7:36 pm

bump

tudi mene zanimajo kake izkušnje s em menjalnikom

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr dec 25, 2013 11:21 pm

Kar se tiče motorja, je motor popolnoma dovolj (peljal v Scenicu sicer ročni menjalnik), presenetljivo prožen glede na prostornino, poraba smešna do 125km/h. Za 130-140 ne bi vedel, bi pa znal 1.6dCi v tem primeru biti boljša izbira - tudi nasplošno mi je ta motor precej bolj všeč :)

TomTom v Traficu (ne vem če sta ista) je superduper smotan za uporabljat - nastavlja se ga preko daljinca, pri naslovih ne pozna črke (recimo ljubljanska 1a), kalkulacijo dela 550let, nima kategorij pri hitrem iskanju (npr. pri Garminu izbereš kategorije in potem iščeš tam nakupovanje, tranzit, prenočišča, tomtom pa tega nima, no saj jaz nisem našel - našel sem POI, ki pa mi ni bil ravno enostavno za uporabljat) - na koncu je navigacija svetla, na levi v kotu je bil pa dobri stari Garmin za 220eur. Mene je tomtom (v traficu) razočaral. Sam prikaz katre pa mi je bil osebno boljši (bolj natančen) kot pri Garminu. Karte so tudi bolje posodobljene.

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan Pe jan 03, 2014 12:20 am

Sam sem testno peljal dva Megane Grandtour 1.5dCi z EDC menjalnikom. Prvi je imel prevoženih 140kkm. Občutek v vožnji je bil ok. Vse normalno in ne čuti se podhranjenost. Je ok za družinsko vožnjo. Tudi parkiranje zaradi avtomatike ni težavno. Edino pri speljevanju je potrebno malce bolj stopiti na plin, kot pa pri ročnem menjalniku. Pri prvem Meganu sem samo opazil, da je dvakrat menjalnik rahlo cuknil pri speljevanju. Imel sem občutek, da zato ker nisem dovolj odločno pritisnil na plin. Peljal sem se tudi po klancu navzdol in nisem zaznal kakšnih težav.
Drugi Megane, ki sem ga peljal pa je imel 75kkmin pri tem avtu ni bilo cukanja. Vse je bilo ok.
Sam se nisem odločil za nakup ker me malce skrbi zanesljivost menjanika. Rad bi Megana za dolgo časa:) Menajlnik sicer izdeluje nemški Getrag, ki je eden največjih proizvajalcev menjalnikov. Renault pa naj bi poskrbel za elektroniko (te informacije sem nabral na netu). Se pa dobi rabljene megane s takim menjalnikom celo ceneje kot tiste s klasičnim, čeprav je doplačilo ob nakupu novega preko 1000eur:)

lp
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov