Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

d4mj4n
Nov uporabnik

Nakup Volvo V50 2.0 D Momentum (mnenja, priporocila)

Napisal/-a d4mj4n Po jan 06, 2014 2:01 pm

Pozdravljeni!

Med prebiranjem nasvetov (prek spleta) glede izkusenj z avtomobilom V50, je prišel v moj ožji izbor tudi Volvo V50 2.0 D Momentum (136 KM). Teh avtov v Slo sicer ni veliko, kar pa so, so uvozeni.

Prosim za nasvete, komentarje, priporocila glede nakupa. Vem da je avto strosek in vem, da bo potrebno kaj v njega vlozit. Avto bom vozil vecinoma relacijsko (letno cca 20-25.000 km) ( Ce-Lj-Ce).

Zanima me tudi kako je z avtom, ce npr stoji en eden (je to precej slabo za avto?).

V oglasih sem zasledil dva, ki bi mi bila po okusu, vendar me pri enem, kot drugem skrbijo realni kilometri. Tisti z vec je iz Italije. VIM stevilka je sledeca: Yv1mw755192481263

Oglas:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=800 ... %20JAMSTVO

Tole je drugi, z precej nerealnimi kilometri, vsaj na oko. V zivo ga se nisem videl.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=779 ... 20Momentum

Glede DPF filtra OZ PROBLEMOM povezanim z njim, je verjetnost, da se bo na zgornjih 2 avtomobilih pokazala kaj kmal, dosti verjetna? Kljucno je, ce sem prav razumel, da se doda na 100.000 km aditiv (cena okoli 100€), ki kuri saje. Zavorne ploscice naj bi se menjale na 100k km.. Kako je z ostalim (sobe, egr ventil, dvomasni vztrajnik, sklopka.. - verjetno na okvaro, oz zamenjavo le-teh vpliva kar nekaj dejavnikov.. Kaksen voznik ga je vozil, kaksno voznjo je delal... Kratke, dolge relacije..redni servisi..

Kako realen je spet vpogled po VIM stevilki na uradnem servisu, al se tudi to lahko po faka? Servisne, potrjene verjetno niso pravi - verodostojen podatek...ali pac?

Kako je s tem jamstvom, motiv service... Neka dodatna sigurnost je le tukaj...

Naslednje:
Npr. Za zgornji avto, sasija 481263, sem razbral, da naj bi imel ta avto vpoklic, zaradi naslednje tezave:
12/05/2010 Težava s krmiljenjem motorja, ki lahko privede do nenadzorovanega delovanja motorja.
(velja za avte od 177491 do 509783)

Kaj to dejansko sploh pomeni?

Vir: http://www.avtonasveti.com/volvo-s40v50 ... -vpoklici/

Hvala za nasvete. Upam, da se odlocim za Volva in da bom pri nakupu imel tudi sreco ter da bom lahko po letu dni napisal, kot ze nekdo pred mano: "Ko enkrat vozis Volva, vozis Volva, drugi avtomobili ne obstajajo..."

Srecno v novem letu, predvsem pa trdnega zdravja in cim bolj tekoce delovanje avtov

d4mj4n

rnisan
Novinec

Re: Nakup Volvo V50 2.0 D Momentum (mnenja, priporocila)

Napisal/-a rnisan Po jan 06, 2014 2:54 pm

Pozdravljen

glede dotične mašine in modela ti bom težko kaj veliko povedal. Sam imam S60 D5 letnik 2003 in zaenkrat super zadovoljen, trkam na les. Meni ustreza zaradi udobnosti in zavedam se, da sem v njem najbolj varen napram drugim vozilom v tem razredu in za to ceno. Je pa tudi res, da je D5 motor tudi močan in se na AC avto sploh ne muči (posledično bolj udobna in mirna vožnja).

A ti greš v smeri iz CE v LJ zjutraj ali popoldan? Namreč sam se zjutraj peljem iz LJ v CE in popoldan iz CE v LJ. Če je slučajno to tvoja relacija se oglasi, se lahko skupaj peljemo...

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba Po jan 06, 2014 4:51 pm

Moj je letnik 2005, uvožen z Italije s 130k km. V štirih letih sem z njim naredil 80k km, s tem, da je bilo prvi dve leti več relacij in več dnevnih kilometrov.

Starejši letniki so imeli težave s kolesnimi ležaji, jaz sem v roku dobrega leta menjal vse štiri. Pri 200k km (prvi je predviden na 240k) sem napravil veliki servis, letos pa se mi je prižgala lučka za FAP aditiv (strošek slabih 100 EUR skupaj z blindiranjem EGR ventila). Mojster je sicer rekel, da se sliši ena šoba, ter vztrajnik, vendar ta "ropot" traja že vsaj 50k km, tako, da pač čakam.

Sicer pa sem z avtom zadovoljen, vozi se lepo, poraba pa je tudi sprejemljiva.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 06, 2014 5:03 pm

Če se vsak dan voziš CE-LJ boš delal prej 40kkm na leto kot 20-25. Motor je PSA, relativno neproblematičen, podvozje je Ford, torej kvalitetno in trpežno. ČE dobiš lepega je dober nakup, poglej še malo za kaki focusom, je zelo soroden avto, samo manj luksuzen, pa precej cenejši.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po jan 06, 2014 8:30 pm

Rad bi te samo opozoril, da avto glede na svojo velikost ni ravno prostoren. Meni je sicer zakon, bi ga mel.. pa je izven finančnih omejitev. Je bolj zamenjava za klasično kombilimuzino kot za velikega karavana. Focus je malenkost trše naravnan (ali pa k temu pripomorejo drugačni sedeži), drugače pa soroden avtomobil za manj denarja.

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a whitee Po jan 06, 2014 8:59 pm

Je imel moj oče z isto mašino, le da še tistega pred faceliftom. Pri okoli 200000km je menjal vztrajnik, nekih drugih večjih težav ni bilo, je pa res, da so deli dražji glede na druge avtomobile istega razreda. Podvozje je bolj trdo naravnano, ampak kljub vsemu še vedno udobno, sploh sedeži so eni izmed boljših.

d4mj4n
Nov uporabnik

Napisal/-a d4mj4n Po jan 06, 2014 11:16 pm

maniaxxx je napisal/-a:Če se vsak dan voziš CE-LJ boš delal prej 40kkm na leto kot 20-25. Motor je PSA, relativno neproblematičen, podvozje je Ford, torej kvalitetno in trpežno. ČE dobiš lepega je dober nakup, poglej še malo za kaki focusom, je zelo soroden avto, samo manj luksuzen, pa precej cenejši.

Dodatna razlaga. Ce upostevam dezurstva (sluzben avto), delitev stroskov (vozi sodelavec), pridem na te kilometre ;)

Sicer pa hvala vsem za odgovore...upam, da najdem kaj pametnega.

Ce npr kupim avto z 120k, to bi moglo it npr naslednjih 5let oz ce imam namen z avtom narest vsaj 100k? Vem da bo treba tudi kaj vlozit. Npr tam do 600eu.

Lahko noc
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov