Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Nov avto, golf VII

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jan 08, 2014 9:56 am

Izračunaj ;)

Če povzamem post od uros11: Golf,fabriška vrednost = 9k, zanjga je odkartal 18k,verjetno z nekim % popusta in ne pozabit prištet dajatev :) Mogoče le še to: Pri večini vozil, ki se prodajajo s polno ceno cca. 20k je fabriška cena tu-tu,nekaj je razlike zaradi opreme,ampak ne tulk, kot je ta razlika na končnem ceniku trgovca ;)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 08, 2014 12:03 pm

trijo adijo, kaj je spoloh point tega tvojga stokanja tle gor, da so avtomobili predragi, da imajo trgovci prevelike dobičke, da niso dobri popusti....? Jeb*** ga, tko to je, nimaš kej nardit pri tem, enostavno ne kupš stvari pa je. Veš kakšne marže imajo šele pri cunjah, pa majo do 80% popuste pa še zmeri vsi zaslužjo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jan 08, 2014 12:17 pm

Točno je res tako pač je in noben ni prisiljen, da kupi nov avto. Mene boli k... za koliko ga je dobila firma, mene samo zanima koliko bom jaz dal za njega in se posledično tudi sam odločil ali je cena sprejemliva ali ne.
Lp

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jan 08, 2014 3:41 pm

ban je napisal/-a:trijo adijo, kaj je spoloh point tega tvojga stokanja tle gor, da so avtomobili predragi, da imajo trgovci prevelike dobičke, da niso dobri popusti....? Jeb*** ga, tko to je, nimaš kej nardit pri tem, enostavno ne kupš stvari pa je. Veš kakšne marže imajo šele pri cunjah, pa majo do 80% popuste pa še zmeri vsi zaslužjo.

Point mojega pisanja je le v tistih % popusta, za katere nas vse prepričujejo, da so max. kar je možno naredit. Čeprav bi se dalo še spustit in tako naredit bolj ugodno ceno za kupca. To je cel point mojega pisanja :)
Itak mi je jasno, da morjo neki zaslužit.

pskoda je napisal/-a:Točno je res tako pač je in noben ni prisiljen, da kupi nov avto. Mene boli k... za koliko ga je dobila firma, mene samo zanima koliko bom jaz dal za njega in se posledično tudi sam odločil ali je cena sprejemliva ali ne.

Se strinjam s tabo.Ampak če je možnost iztržit dodaten % popusta, je pa še toliko bolje,mar ne? :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Sr jan 08, 2014 3:57 pm

Seveda je bolje in vsak kupec ima možnost si priborit, iztržit svoj popust ki se razlikuje od kupca do kupca zato v drugih temah ne pridemo skupaj z popusti ker nekdo pravi, da je dobil samo 5% nekdo 7% eni celo 10%
Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jan 08, 2014 4:11 pm

Popusti pač niso fiksni tako kot v špeceriji, ampak si ga priboriš sam, glede na pogajalske sposobnosti oz. na ustrežljivost sodelovanja dotične avtohiše. Kot sem bral so najmanjši popusti v LJ, če greš na periferijo da so pa boljši.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 08, 2014 6:53 pm

Brat je pol leta nazaj za VW dobil 10%, avto je bil po naročilu, kupljen pri Debevcu
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 08, 2014 9:35 pm

maniaxxx je napisal/-a:Brat je pol leta nazaj za VW dobil 10%, avto je bil po naročilu, kupljen pri Debevcu

kolk jes vem(se dosti vozim mimo) v Mengešu več ni VW-ja (če se prav spomnim ima samo še servis in neko novo tablo) prodajo VW-ja so "prestavili" k tistem Lovšetu, ki ima Toyote malo pred Domžalami
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov