Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Rabljen diesel za 10.000 km letno

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jan 03, 2014 9:49 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Problem je v tem, da govori o "novem" dizlu, tudi kak 1.9 TDI zna bit presenetljivo trpežen na kratke relacije, ampak ima "pol" manj kritičnih delov kot novi...

No ja, 4 leta star 2.0 tdci z DPF res ni nov...ima pa zato cca. 30kkm za sabo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe So jan 04, 2014 9:39 am

Zmaj78 je napisal/-a:Svetujem nakup enega varčnega bencinskega malčka. Poleg majhne potrošnje goriva je tudi bolj okreten v mestnih situacijah, obenem še poceni registracija, ponavadi manjše dimenzije gume in še kaj. ;)

X2

Boris445
Nov uporabnik

Napisal/-a Boris445 So jan 04, 2014 11:23 am

Kupujem malo vecji druzinski avto. Npr Skoda Octavia. Mi je dost pomembno da se zjutraj kabina cim prej segreje. Plin ne pride v postev, dizel pa samo zaradi vecje izbire rabljenih novega bi vzel bencinarja. Pa avto rabljen 3 leta bi sigurno vozil se 7 let.

Uporabniški avatar
Beri
Novinec

Napisal/-a Beri So jan 04, 2014 3:26 pm

Pol si kupi Laguno bencinarja, neki takega; http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=772 ... 01.6%2016V

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So jan 04, 2014 4:05 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Problem je v tem, da govori o "novem" dizlu, tudi kak 1.9 TDI zna bit presenetljivo trpežen na kratke relacije, ampak ima "pol" manj kritičnih delov kot novi...

No ja, 4 leta star 2.0 tdci z DPF res ni nov...ima pa zato cca. 30kkm za sabo.

No saj to je še prezgodaj za ugibat, kako se obnese, lahko bo že jutri vse začelo odpovedovat in tukaj je potem razlika med modernim dizlom in enim, kjer lahko egr za šalo onesposobiš, nima DPF-a, je obnova turbine poceni, vzdrževanje poceni in ga zna vsak mehanik popravit.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

muc397
Nov uporabnik

Napisal/-a muc397 So jan 04, 2014 4:59 pm

Pozdravljeni!
Prevozim 10T-12T km na leto, imam dizla 2.0tdi šest let, kupil sem 4 leta rabljenega. Imam kratke vožnje (4km do službe) in precej težav z dizlom. Po trikrat letno na servisu, zato ga pravkar menjam za bencinarja. Vsi mehaniki in prodajalci pravijo, da je z novejšimi dizli še slabše, saj se ob kratkih vožnjah "pacajo" filtri. Torej, raje bencin.
LP, M

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So jan 04, 2014 8:40 pm

muc397 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Prevozim 10T-12T km na leto, imam dizla 2.0tdi šest let, kupil sem 4 leta rabljenega. Imam kratke vožnje (4km do službe) in precej težav z dizlom. Po trikrat letno na servisu, zato ga pravkar menjam za bencinarja. Vsi mehaniki in prodajalci pravijo, da je z novejšimi dizli še slabše, saj se ob kratkih vožnjah "pacajo" filtri. Torej, raje bencin.
LP, M

Hja jaz sem imel prav tako dizla pa imam do službe podobno razdaljo. Ampak se peljem še marsikam drugam kot samo v službo, ne vem a eni sploh nikamor ne greste od bajte če ne greste na šiht...
Sicer je bil avto kupljen nov, Golf V 1.9 TDI 105 KM, tako da ga nihče pred mano ni mogel zjebat, pa tudi brez DPF je bil.
In nikoli kakšnih težav in v vožnji je bil super. Res pa je, da dandanes ne bi več kupil dizla. Toliko enih preklemanih filtrov, kubature se zmanjšujejo, ni več tistega navora v nizkih obratih... v zadnjem času sem imel priložnost voziti 1.6 TDI v Golfu VI in 2.0 TDI v Tiguanu in jih nočem niti pod razno. Samo še bencin, turbodizel pa samo kakšen stare šole, teh novejših ne povoham.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So jan 04, 2014 10:40 pm

Tudi jaz imam golfa 1.9 tdi, brez dpf filtra, kratke vožnje, cca 3-4 km do šihta, vmes 15 x stojim na semaforju, gužva itd, se ne segreje včasih niti do 1/4. 1 leto ga trajbam tako, pa ni nič narobe, tudi olja ne pije, pa je skoz mrzel. Mam par fur po 15-20 km na AC med tednm pa se lpo segreje, mal ga prepucam na višjih obratih in to je to.
Počasi bo šel vztrajnik, ker je začel mal klenkat ko je mrzel in spustiš sklopko v leru. Ko se segreje je ok.

Do sedaj nič, tud žarnice ne, pa ima avto blizu 200.000km. Poraba mešana okol 5 litrov.
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Ne jan 05, 2014 11:56 am

Tudi jaz sem imel rabljenega dizla s FAPom (kupil z 48.000 KM, prevrtenimi ter razbil pri 190.000 KM) in sem delal po 9 km na šiht, a sem vsaj enkrat na teden šel na AC ter ga konkretno prepihal. FAP se mi je v štirih letih zapacal dvakrat, EGR sem pucal enkrat, turbina še prva. In tudi preden sem avto sesul, ni nič dajal znakov da bo kmalu šel po gobe, danes pa motor laufa naprej v enem drugem pežoju.

Torej, če se kupuje dizla za samo kratke relacije, potem res kakšnega starejšega 1.9 TDI, kateri so znani da so zelo trpežni, karkoli novejšega samo kličeš težave in nič drugega. Osebno bi za tako majhno kilometrino raje razmislil o kakem bencinarju, se dobi vse živo na avto.netu.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne jan 05, 2014 5:42 pm

Boris445 je napisal/-a:Kupujem malo vecji druzinski avto. Npr Skoda Octavia. Mi je dost pomembno da se zjutraj kabina cim prej segreje. Plin ne pride v postev, dizel pa samo zaradi vecje izbire rabljenih novega bi vzel bencinarja. Pa avto rabljen 3 leta bi sigurno vozil se 7 let.

Octavia ni tako velik avto, da bi bil bencinar podhranjen/prepožrešen. Glede na tvoje kriterije, vsekakor močno priporočam bencinca - gretje kabine, 7 let lastništva. Verjemi, da bo šlo manj živcev oz. boš mirneje spal. Je pa res, da je izbira precej slabša - svetoval bi ti, da čakaš, visiš na a-netu cele dneve, in ko pride vroča žemljica (fizični prodajalec, 1. lastnik, servisna knjižica itd.) ga pojdi pogledat, in če vse štima, kupi.

sonic je napisal/-a:
muc397 je napisal/-a:Pozdravljeni!
LP, M

Hja jaz sem imel prav tako dizla pa imam do službe podobno razdaljo. Ampak se peljem še marsikam drugam kot samo v službo, ne vem a eni sploh nikamor ne greste od bajte če ne greste na šiht...
Sicer je bil avto kupljen nov, Golf V 1.9 TDI 105 KM, tako da ga nihče pred mano ni mogel zjebat, pa tudi brez DPF je bil.
In nikoli kakšnih težav in v vožnji je bil super. Res pa je, da dandanes ne bi več kupil dizla. Toliko enih preklemanih filtrov, kubature se zmanjšujejo, ni več tistega navora v nizkih obratih... v zadnjem času sem imel priložnost voziti 1.6 TDI v Golfu VI in 2.0 TDI v Tiguanu in jih nočem niti pod razno. Samo še bencin, turbodizel pa samo kakšen stare šole, teh novejših ne povoham.

Odebeljeno naredi še kar lepo razliko. Pa tudi to, da si hodil pogosteje na daljše relacije.

Bertek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bertek So jan 11, 2014 8:09 pm

Lastim si vozilo letnika 2002 od prvega lastnika z realnimi 172.000km. Mašina je 2.0hdi 110 konjev, vozim se cca. 12km v eno smer in nazaj, pa do trgovine,...skratka..na leto okoli 10.000km. Do sedaj brez težav, tako, da ne vidim nobenega problema.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne jan 12, 2014 12:08 am

Tvoj je starejši model in ima manj teh eko sistemov, ki crkujejo ob takšnih karatkih vožnjah. Zato vsi predlagamo starejše dizle, če že. Pri novih bo pa že res loterija dobit kakšnega ki bi zdržal to brez problema

Bertek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bertek Ne jan 12, 2014 9:41 am

Sam trdim, da z normalno uporabo delajo bp tudi novejši dizli. Samo, ko vidim, kako ljudje delajo z avti, se ne čudim če se kaj pokvari...res nič čudnega.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov