muc397 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Prevozim 10T-12T km na leto, imam dizla 2.0tdi šest let, kupil sem 4 leta rabljenega. Imam kratke vožnje (4km do službe) in precej težav z dizlom. Po trikrat letno na servisu, zato ga pravkar menjam za bencinarja. Vsi mehaniki in prodajalci pravijo, da je z novejšimi dizli še slabše, saj se ob kratkih vožnjah "pacajo" filtri. Torej, raje bencin.
LP, M
Hja jaz sem imel prav tako dizla pa imam do službe podobno razdaljo. Ampak se peljem še marsikam drugam kot samo v službo, ne vem a eni sploh nikamor ne greste od bajte če ne greste na šiht...
Sicer je bil avto kupljen nov, Golf V 1.9 TDI 105 KM, tako da ga nihče pred mano ni mogel zjebat, pa tudi brez DPF je bil.
In nikoli kakšnih težav in v vožnji je bil super. Res pa je, da dandanes ne bi več kupil dizla. Toliko enih preklemanih filtrov, kubature se zmanjšujejo, ni več tistega navora v nizkih obratih... v zadnjem času sem imel priložnost voziti 1.6 TDI v Golfu VI in 2.0 TDI v Tiguanu in jih nočem niti pod razno. Samo še bencin, turbodizel pa samo kakšen stare šole, teh novejših ne povoham.