Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Prepis avta, drug uporabnik

Napisal/-a NejcZ To jan 14, 2014 7:00 pm

Zdravo,
zanima me če je možno da se neko vozilo prepiše na mene ter sem jaz lastnik, potem uporabnik pa je nekdo drug (in tudi on dobiva kazni :D ). Malo se mudi in bi jaz kupil avto, potem bi avto kak dan stal, nato pa bi sklenili zavarovanje za mamo, katera bi dejansko uporabljala avto. Je to možno, ali je akka druga opcija? Skratka jutri moram avto kupit, zavarovalne police pa ne morem sklenit jutri, niti bodoča lastnica ne more do kraja kjer je avto, torej nemorem narediti prepisa nanjo.

LP
I'm not speeding I'm qualifying...

acad
Novinec

Re: Prepis avta, drug uporabnik

Napisal/-a acad To jan 14, 2014 7:11 pm

Avto lahko prepišeš na sebe, registrirati ga brez zavarovalne police ne moreš (to domnevam že veš)
nato pa ti predlagam, da ga preprosto prepiši naprej na mamo.. res je, da imaš tako pri prepisu dvojne stroške ampak mislim, da drugače ne gre. Kazen vedno dobi lastnik vozila, tisti, ki je vpisan v prometnem dovoljenju :)

ps. povprašaj malo na upravni enoti ali lahko z overjenim potrdilom kupiš avto direkt na mamo, brez njenega navzočja, ampak bi v takem primeru morala biti prisotna pri overjavitvi tega dovoljenja/potrdila

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To jan 14, 2014 7:44 pm

Kaj pa da jaz avto prepišem na sebe, torej sem normalno jaz kupec, je lahko zavarovalna polica na mamo? Ali moram biti vse na mene? Polico sem se sedaj zmenil lahko dobim jutri.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To jan 14, 2014 9:26 pm

Narediš isto kot naredijo pri lizingu samo, da si namesto lizing hiše ti kot lastnik vozila uporabnik pa nekdo drug. Morata pa oba jit narediti prepis in izpolneta obrazec, ki ga dobita. Nato se naredi nova prometna kjer si napisan kot lastnik avtomobila druga oseba je pa napisana kot uporabnik.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To jan 14, 2014 10:34 pm

Je kaka varjanta da mi lastnica po faksu/mailu pošlje vse potrebno kar bi rabil da direkt na njo naredim vse, ter kaj je to kar potrebujem? :)
Vem da je brezvezno kompliciranje, sam je situacija mal čudna pa nemormo skup.

acad
Novinec

Napisal/-a acad Sr jan 15, 2014 12:01 am

ne.. ker rabiš VSAJ originalni podpis, ki pa preko faksa ni legitimen žal

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr jan 15, 2014 10:11 am

Ok, kaj pa če vzamem preizkusne tablice za 5 dni,koliko že to stane?
Moram vseeno plačati prijavi in potem spet odjavo ter prijavo še enkrat? :shock:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 18 gostov