Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Kateri avto v rangu velikosti Focus-a, i30,...

Napisal/-a TrijoAdijo Če jan 16, 2014 9:04 pm

hp6715s je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
hp6715s je napisal/-a:
ON: Bom še jaz iskoristil tole temo. Tudi sam kupujem Focusa že en čas. Najraje bi mel 1.8 tdci. Dizlov s slovesnkim poreklom NI! od vseh 130 dizlov na avto.net jih je 20 slovenskih. Ko dodam še buđet (5-6 k€) in 1.8 motor ostaneta 2 z 200.000 + km, JAOOO! :? Vzel bi tudi cenejšega, lepo ohranjenega MK1, a tudi tega ni!

12 let star karavan MK1, 1.8 TDCi z REALNIMI 227.000 kilometri s slovenskim poreklom bi te zanimal? Ker če pridem s prodajalcem na glih s ceno, bo moj focus naprodaj.

a je karavan? Če mi garantiraš, da bo laufal še 200 kkm brez problemov :D

Ja je karavan, ja :) Jest garantiram, da bi pod mojo ritjo s takšnim načinom vožnje in vzdrževanjem laufal še 200kkm :) Ne bi pa garantiral, kako dolgo bi laufal s tvojim načinom vožnje in vzdrževanjem :)
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Pe jan 17, 2014 11:14 am

BlackGuard je napisal/-a:Hejla, forum prebiram že dlje časa, ampak sem se registriral šele sedaj, ker imam nekaj vprašanj glede nakupa avta.

Torej, punca kupuje avto in gleda avto, ki je ranga velikosti Focusa, Leona, i30,... Letnik vsaj 2009 in cena do 7000, če je avto v res dobrem stanju še 500 € več.

Zelo všeč ji je Focus in je že skoraj odločena, da se ga bo vzelo. Kilometrov bo delala verjetno okoli 10.000 letno. Večinoma regionalne ceste in mesto. Zanima me kaj je bolj priporočljivo, če bi se odločila vzeti dizla, 1.6 TDCi, 1.8 TDCi ali 2.0 TDCi? Zanima me tudi, če imajo vsi trije DPF filter, če se pogosto zapaca (glede tega me skrbi) in kako je na splošno z zanesljivostjo teh motorjev (serijske oz. pogoste napake?). Ti motorji imajo ketno ali jermen?
V izboru je tudi bencinski motor. Na voljo vidim, da sta dve verziji motorja 1.6 (1.6 i in 1.6 Ti-VCT). Kako je kaj s tema motorjema? Serijske napake oz. znane hibe? Pred časom sem na tem forumu bral poste uporabnika, ki je imel težave s porabo olja pri bencinskem motorju (sicer ne vem katerega letnika, lahko, da je bil avto starejši). Imate kakšne izkušnje s tem? Oba motorja imata verjetno jermen?

Kaj pa kakšne splošne napake, ki se ne tičejo motorjev?

Sva tudi malo brala glede kvalitete pooblaščenih servisov in sva večinoma naletela na bolj kot ne negativna mnenja. S katerim imate dobre izkušnje oz. h kateremu peljete svoj avto? Sva pa z obale in bi želela servisirati kje v bližini.

Druga možnost je tudi Hyundai i30. Zanj naju zanimajo enake stvari kot za Focusa. Zanesljivost (motorji dizel, bencin in na splošno), servisi, napake,...

Imate vi kakšne predloge za kakšno drugo znamko?

Leto dni nazaj smo bili pred enako dilemo, ali vzeti za drug avto s katerim bi naj delali cca. 10000 km (no v prvem letu smo jih potem naredili 16500) vzeti benzin ali dizel.

Odločitev je padla za dizel. Zakaj. V našem primeru sta bila bencinarja (ponudba je bila omejena na zgolj dva primerka) tega modela ko smo kupovali za nekje 1500 eur dražji. V letu dni se privarčuje za cca 600 eur pri porabi in ključno je bilo pa, da po preteku petih ali šestih let kolikor naj bi avto uporabljali ne verjamem, da bi nam bencinarja sploh kdo želel vzeti v račun (staro/staro ali staro/novo), kar pomeni dodatni stroški amortizacije, recimo zopet kakšnega tisočaka, če ne več.

Razmislita in preračunajta. Pa ne preveč poslušat kako pri dizlih odpoveduje vse po vrsti, ker kar vsem pa tudi ne odpove vse kar je možno.

Pa dobro kupita.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe jan 17, 2014 3:14 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ravno za "umirjene voznike", ki znajo avto pognat v obrate kvečjemu, ko ga držijo na kuplungi pri manevriranju na parkingu (če malo pretiravam :D ), niso primerni podhranjeni avti, vsaj če se vozijo po regionalnih cestah ne (po mestu in na AC še nekako gre). Če takšen avto vozi podpovprečen oz. po slovenskih kriterijih povprečen voznik, to v praksi na regionalkah pomeni, da ali pripomore k nastajanju kolon, ker si ne upa/ne zmore prehitet (in s tem prehitevanje bistveno otežuje vsakemu naslednjemu v koloni) ali pa gre prehitevat in spravlja sebe in ostale v nevarnost. Videl sem že eno in drugo neštetokrat. Poleg tega pa znajo podhranjeni avti ob hitrejši vožnji porabit celo več od močnejših različic.

Tole se mi zdi kar zanimiva poanta.
V glavnem, kot neko osnovno merilo bi jaz za nezahtevne voznike vzel motor, ki je po zmogljivosti eno stopničko nad začetkom ponudbe pri posameznem modelu, to je ponavadi ravno prav.

Glede dizla pa: jaz ga v tem primeru ne bi svetoval. Razen v primeru, ker gre za kupovanje rabljenih, če se zgodi da najdeš dober primerek za v redu ceno, vendar je slučajno dizel - v tem primeru pač vzameš dizla. Sicer pa raje ne.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 17, 2014 3:58 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Kar se fordovih uradnih tiče je bolj tako.....žalost. Sicer sam forda ne vozim na pooblaščenca, ker vse sam rihtam. Če bi, bi vozil k Paiču.Drugače je tudi Avto Edo na dobrem glasu. Oba bi bila moja 1. in zadnja izbira, če bi avto moral vozit na pooblaščenca. Razni Summiti, Frlici,Šerbineki in podobni....o tem pa raje ne bi...

Za hyundaija pa je Zlatečan: http://www.hyundai-zlatecan.com/index.html Super odnos, zadeve temeljito in stroškovno zelo ugodno urejene.

Paiča bi sam odsvetoval iz slabih izkušenj prvega lastnika mojega ex focusa ( lastnih z njimi nimam ), Avto EDO....raje ne komentiram :lol: , normalni so baje tudi na Koroškem v Breznu..ne vem kaks e jim že reče, je pa kar probles Ford uradnimi serviserji, težko je najti dobrega. Za Hyundai pa seveda Zlatečan, moj ex sosed in taprav maher za hyundaie.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jan 17, 2014 5:51 pm

Jest pa Paiča svetujem zato, ker poznam zaposlene. Mehanik ima pojma za kaj se gre, gospodična na šalterju pa tudi :)

Avto EDO je bil po mojih izkušnjah v nekem trenutku edini, ki je razumel bistvo nujnega reševanja problema na bencinskem MK1 focusu in je mehanika poslal na teren do skoraj 50km oddaljene stranke (v eno smer) ki je v pol ure rešil problem, čeprav se je telefonsko dogovarjalo, da bi se jim avto z avtovleko dostavil na dvorišče.

Z Rebernikom pa nimam izkušenj.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe jan 17, 2014 5:56 pm

Sej pravim, s Paičem osebnih izkušenj nimam, so pa "pozabili" kdaj pa kaj zamenjat na servisu, zaračunati pa niso pozabili, samo je pa lahko tudi to osamljen primer. Edo se mi je zameril ko je odkrito povedal da mi lahko poštemplja servisno knjigo kakor želim in podobno.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

BlackGuard
Nov uporabnik

Napisal/-a BlackGuard So jan 18, 2014 11:40 am

Hojla, še enkrat hvala za odgovore. Za zdaj je še vedno i30 v prednosti, v bistvu vse tri motorizacije :) .
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, fulgur in 10 gostov