Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Če avg 02, 2007 1:03 pm

Pozdravljeni,

imel sem mondeota 2.0 TDCI in sem brez pripomb. Pospešuje pa mal drugače kot VW koncern, ki pospešuje na občutek bolj sunkovito, ampak igla na števcu se približno isto hitro dviga. Imel sem 96Kw.

Sedaj imam audi A6 z isto konjički. Za moje pojme se pelje nekoliko bole pri dinamični vožnji zaradi tršega podvozja. Poraba je za cca 1l manjša kot pri mondeotu.

Vsekakor je mondeo vreden svojega denarja. Meni se je kar milo storilo, ko sem ga prodajal. Bil je GHIA z max opremo v letniku 2001, torej 8x airbag, avtomastka klima, vse elektrificirano, tempomat, gretje prve šipe, volanske kotrole za radijo.. uglavnem vse... in sem ga prodal za 6500€. Tist ki ga je kupil, ga je res dobro kupil.

lp, zazo

jernejoo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejoo Ne avg 05, 2007 10:40 am

A se lahko mondeo primerja z Audi-om? Recimo z A4. Ka so glavne razlike? A se pozna na zanesljivosti, torj pokvarljivosti? Kako je pa s stroški pri obeh?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne avg 05, 2007 11:14 am

jernejoo je napisal/-a:A se lahko mondeo primerja z Audi-om? Recimo z A4. Ka so glavne razlike? A se pozna na zanesljivosti, torj pokvarljivosti? Kako je pa s stroški pri obeh?

Mislim, da Forda Mondeo ne moreš primerjat z A 4 že materijali so drugi in cena že na začetuku ni ista ter prodaja rabljenih tudi ni ista Drgač je men Mondi bolši se sigurno manj kvari na prevožene km.
http://www.channel4.com/4car/rt/large+f ... test/516/1
http://www.amotor.no/test/biltest/a4-_m ... raft/18272
http://www.autobild.de/test/neuwagen/ar ... l_id=14008
tukaj preberi podatke drugače pa še sami kaj dobite samo sprašujete kako to in zakaj saj ni tak težko kaj na Google poiskat. ;) :idea: :twisted:
Priponke
a6tdi.jpg
a4.jpg

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne avg 05, 2007 11:23 am

jernejoo
Nov uporabnik

Napisal/-a jernejoo Ne avg 05, 2007 8:41 pm

Sem šel pogledat enga Mondeota. Zgleda kr v redu, ima ful opremo, samo ima tudi Mondeotovo napako, je rjav pod vsemi vrati. Pravi, da e bil skozi na originalnih servisih servisiran.

1) A to pomeni, da oni to zastonj popravijo v sklopu garancije? nekaj malega je tudi že sam barval. A to pomeni, da zdaj ne bo šlo eč pod garancijo?

2) Se da pogledat zgodovina Forda če imam št. karoserije? Je bil uvožen iz Nemčije, zdaj je pa že tri leta tukaj? Se da po št. pogledat kaj je bilo na njem delano, koliko se je kvaril ipd.? Kje bi lahko to pogledal? A na servisih ti preverijo?

3) Še nekaj je. Pri avtu je bilo že kar nekaj stvari menjano: alternator, sklopka, jermeni, jermenica, pumpa za gorivo (pravi, da zaradi vode v nafti) in najbrž še kaj. A tisti "pregovor" drži: "Ko se enkrat začne kvariti, potem se vse kvari."?

4) Kako je pa s ksenonskimi žarnicami? To ful stane? Pa na koliko se ponavadi menjajo?

5) Med vožnjo, nekje pri 1.800-2.000 obrati malo avto zastane, kot da čisto moč zgubi. Je to klasična turbinska luknja ali kakšna napaka? Na kaj moram biti posebej pazljiv med vožnjo? Koliko pa pride manjava turbine? Glede na to, da ima avto 185 kkm, je treba tudi o tem že začeti razmišljat?

Je sicer ful vprašanj, ampak tak sem, bi rad vse vedel

Hvala za vso pomoč. LP J

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Po avg 06, 2007 7:42 am

pozdravljen,

RJA? jaz nisem mel čisto nič rjavega (razen notri, sam tisto je bilo beš) :)

malo sem bil štorast in sem ga zadaj do živega podrgnil (zadnji blatnik). ker sem bil malo len je trajalo 10. mesecv da sem ga dal popraviti. na karoseriji se RJA tudi NAKAZALA ni.

jaz sem v 35k km opravil samo redne servise in nič drugega.

če primerjaš za denar, ki ga dobiš (če dobiš ohranjenega), je precej boljši nakup od Audija. Audi je BOLJŠI, vendar tudi precej dražji.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Po avg 06, 2007 8:11 am

Žvjo!
A si ti testiral TDDI ali TDCI? Jaz imam 2.0 TDCI 96kW pa nikjer ne zastane oz. ni nobene turbo luknje. Tam nekje pri 1500 začne vleč kot konj in vleče dokler upaš tiščat (recimo do 4000, višje ge ne gonim).
Imam ga dve leti, zaenkrat nobenih težav, razen enega senzorja, ki mi je odpovedal dva meseca po nakupu. Po nakupu sem ga dal na uradni servis in rekel naj naredijo servis pri 120.000km (toliko je imel) in da naj pregledajo še vse ostalo. Servis me le prišel 54k SIT (230EUR današnjega denarja) - vsi filtri, olje, pregled avtomobila, test zavor, test amortizerjev...
Jaz sem zelo zadovoljen. Kolega ima TDDI pa je tudi zelo zadovoljen, kadar se pa z menoj pelje pa pravi da je ta precej bolj tih.
Brat ima tudi mondea (bencinarja 96kW), enkrat je imel za nadomestnega A4 pa je rekel da ne bi nikoli zamenjal in ga vzel namesto mondea; predvsem z vidika udobja.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Po avg 06, 2007 8:12 am

Sem pozabil napisat. Moj je letnik 2002, tudi uvožen.
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Po avg 06, 2007 8:14 am

acom je napisal/-a:Žvjo!

Brat ima tudi mondea (bencinarja 96kW), enkrat je imel za nadomestnega A4 pa je rekel da ne bi nikoli zamenjal in ga vzel namesto mondea; predvsem z vidika udobja.

Udobje je relativno ;) Mondeo je res bolj mehak kot Audi, ki ga imam sedaj, vendar se ta mehkost pozna pri višjih brzinah, v vožnjah skozi ovinke.

pa še enkrat... za svoj denar, je mondeo v svojem velikostnem rangu verjetno kar najbolšji nakup.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po avg 06, 2007 10:39 am

tut pri nas doma je biu mondeo l 2001 tddi z 115konji, potem ga je kupla sestra in avto še zdaj gre, edino kar smo menjali so bli amortizerji in sprednje diske, mislim da na 160k al 170k km. Na avtu ni še zdaj nobene rje, uvozli smo ga s francije, je pa res da se lušči tista snov okoli gumbov za odpiranje oken.
Ti pa priporočam, če kupiš tddi, da greš na fordov servis da ti dajo novi software od motorja gor, ker drugače avto dobesedno zalima pri 2k obratih prej je pa mrtev, z novim softwareom pa lepo zvezno pospešuje od začetka.
Zdej mamo a6 2.5tdi l.99 in edino kar je vidno boljše pri tem avtu je motor in pa blago na sedežih, ki je pri mondeotu ga zlo teško za sčistit pa muckal se je.
LP Rok

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo To avg 07, 2007 11:44 am

hladni je napisal/-a:se opravičujem ljubiteljem avdija, amapk ta 2 avta ne moreš primerjat. Mogoče ima avdi rahlo bolj kvalitetne materiale, ampak to je td vse. Podvozje v mondeotu ni mehko, daleč od tega. Lega na cesti se žal z avdijem ne more primerjat niti na avtocesti, še manj v ovinkih. A4 se nagiba, mondeo se ne. Teh razlik je ogromno in vsakemu le ni mondeo boljši v vožnji. lp

če bi te jaz razumel kaj si hotel napisati :lol: :lol: :lol:

preberi še enkrat, pa povej če ti razumeš :roll:

PS: Govorim iz lastnih izkušenj (sem bil do nedavnega lastnik obeh) in direktno priperjavo AUDI A6 in Mondeo 2.0TDCI. Oba sta letnik 2001.

Za moje pojme je AUDI boljši avto, dokler ne gledaš cene. Za denar, ki ga daš za mondeota dobiš za ta denar več opreme in spodoben če že ne dober avto. Audi je precej dražji, z manj opreme, vendar za moje pojme precej boljšo vodljivostjo na cesti. Izajava, da je Stock FORD mondeo trši kot STOCK audi A6, pa je za moje pojme smešna.

Torej.. Ford mondeo v svojem cenovnem rangu pomete s konkurenco.

Prilagam slike mojega "bivšjega" mondeota:
Priponke
IMG_3699.jpg
IMG_3698.jpg
IMG_3697.jpg
IMG_3696.jpg
IMG_3693.jpg
IMG_3694.jpg

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To avg 07, 2007 12:16 pm

uuu, lepega mondeka si mel ti to...
Slika

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo To avg 07, 2007 12:29 pm

jap lepga... prodal pa za ušivih 6500€, ker sem rabil denar :?

Salieri
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Salieri To avg 07, 2007 12:33 pm

zazo je napisal/-a:jap lepga... prodal pa za ušivih 6500€, ker sem rabil denar :?

res pod ceno ja... :?
Slika

ben
Nov uporabnik

Ford mondeo- moje izkušnje, moja vprašanja...

Napisal/-a ben To avg 07, 2007 3:27 pm

Pozdravljeni!
Kot prvo naj povem, da sem šele pred kratkim začel spremjati to internetno stran o avtih in da sem že do zdaj dobil ogromno uporabnih nasvetov.
Moj foter je kupil mondeota karavan (letnik 2001;dizel 116KM uvoz iz Italije; prevoženih ima 150.000) pred 4 meseci. Pred kratkim ga je precej hudo razbil.
Lahko zatrdim da je avto res robusten in varen- preverjeno,ha ha
Mondeo je res prostoren in SUPER za vožnjo( odličen menjalnik, neutrudljivi sedeži na dolgih razdaljah, dovolj udoben, lega na cesti je ok,...). Dobra je tudi preglednost, neroden pa je za parkirat v mestih- ker je ogromen. Vidna je bila tudi rja na spodnji notranji strani vseh vrat. Mondeo je verjetno res ena boljših izbir v tem razredu.
Pred tem nisem imel izkušenj z mondeoti( kot tudi moji znanci ne). V teh 4 mesecih je avto delaldobro- brez vseh težav.
Foter se sedaj odloča za nakup avta in sicer za mondeota karavan(letnik 01-04), passat karavan (1.9dizel) in audi a6 avant(2.5 dizel). Kaj naj izbere???
Zanima me trajna trpežnost- zanesljivost mondeota( dizel!!)- Baje je veliko problemov z novejšimi motorji 130KM?? Turbo , elektronika, slaba kakovost nafte pri nas... Ima kdo konkretne izkušnje?
Mar nimajo enake motorje tudi Citroen c5, pežo 407, (super zanesljiva)mazda 6...???
Kaj je boljša izbira malo starejši avto s 116 konji ali novejši s 130-imi?
Pri fordih me moti to ker se ne da preverit realnosti glede prevoženih kilometrov. Saj imajo že 2,3 leta stari avti iz uvoza krepko čez 100.000. Slovenskih mondeotov pa skoraj ni za dobit. Tudi servisnim knjižicam ni za verjet...Torej -loterija....

Se opravičujem če morebiti sprašujem za stvari ki so bile že obdelane na forumu...- Kje jih najdem?

Uporabniški avatar
zazo
Moderator foruma

Napisal/-a zazo Sr avg 08, 2007 7:34 am

@ Ben

če ste bili z mondeotom zadovoljni, vam priporočam nakup le tega. Kar se tiče Mondeota TDCI so imeli nekateri probleme s šobami, katerih menjava pa ni poceni.

Audi A6 2.5 tdi, je za moje pojme super avto, vendar po posvetu z mehanikom iz avtodelte sem se odločil da raje vzamem 1.9 TDI. 2.5 tdi ima sicer lepo zalogo moči, vendar so (spet) nekateri imeli probleme s pokanjem blokov. Mehanik mi je zatrdil da je v teh letnikih, ki sem jih jaz gledal najboljša izbira 1.9 TDI z 96KW. Avto lepo pospešuje pri nižjih brzinah, brez problema gre ccc 200km/h (po števcu). V tem letnem času, ko za vikende hodim na morje v istro, pa je poraba smešno majhna - nekje 5.5l oz cca 1200 km z enim tankom (od 60-65l). Vožnja po Avtocesti cca 150 km/h.

lp, zazo

Uporabniški avatar
Gregzhyi
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregzhyi So avg 25, 2007 7:42 pm

Peljem Mondeota karavana TDDI-115KM, letnik 2002 že 3 leta.

Avto ima trenutno 195.000km in je brezhiben. Res je, da je pod 1900 obratov malo mrtev, ampak po 2000 pa "sune" (moram preveriti tisto o novem SW, ki je omenjeno v nekem postu). Glede vožnje je super in se drži ceste, ko pajk (predvsem v dolgih ovinkih ga kar prilepi k tlom). Do sedaj absolutno nobenih problemov. Redni servisi (na original servisu stanejo - olje (skoraj 6l), oljni filter, naftni filter in ostali potrošni material manj kot 200€ z delom), menjana črpalka za gorivo pri 180.00km in ostali potrošni material (prednji diski prvič menjani 5000km nazaj in ploščice). Auspuh še ne kaže, da bi sploh hotel rjaveti, sklopka prime kot je treba,... Je malce bolj glasen, ampak to zato ker je še klasika (plus 16V in intercooler). Velikega servisa ni. Avto ima verigo in se jo baje okoli 250.000 sam preveri. Serviserji radi pripomnijo, da je mašina skorajda neuničljiva. Poraba povprečno 6,5l/100km (kombinirana vožnja). Res pa je, da pač ne tišim avta (družina in odgovornost pa to). Notranjost je ko nova - ne vem kaj ostali delajo, da imajo vse zj... Prtljažnik je "jama brez dna". Olja ne dolivam, ker ni potrebe. Razmišlljam o menjavi za novejšega pa sem mal zbegan o komentarjih glede TDCIjev. Ta je res nezahteven, sam polniš ga pa gre in nebi rad, da bi se mi kolcalo po TDDIju. Žena ima focusa 1,8 TDCI karavana pa je tudi stvar brezhibna. Predvsem mislim, da je problem res v pravilnem vzdrževanju. Jaz pač obadva vozim k Bizilju in sem zaenkrat zadovoljen. To je to. Mam enega TDCIja l.2004 ogledanega pa me miiiikaaa... No upam, da sem kaj povedal.

g
Tejkitizi

Uporabniški avatar
hunterS
Nov uporabnik

Re: Ford Mondeo karavan 2.0 TDDI

Napisal/-a hunterS Če avg 29, 2013 3:39 am

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7579917&show=1

jz mam regale ugledanga...kak se vam zdi...cena realna?

Uporabniški avatar
enaguma
Novinec

Napisal/-a enaguma Ne jan 19, 2014 3:47 pm

imam mondeota 2.0 tddi 66kw, karavan, 2003 letnik.
Počasi bo potrebno menjati diske in ploščice, spredaj in zadaj.
Katere proizvajalce naj gledam? katera trgovina? hvala za info

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jan 19, 2014 3:49 pm

Ate, Textar Pro.

Za cene pojdi povprašat po več trgovinah...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov