Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tricot
Nov uporabnik

Re: Nakup karavana diesla

Napisal/-a tricot Ne feb 02, 2014 10:12 am

JG2 je napisal/-a:Če je vse res kar piše (1 lastnik, slovensko poreklo) je tole best buy:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=809 ... %201.las...

Pri nas ga imamo (sicer 1.6D) avto dela brez problemov, zelo hvaleža zadeva.

Vse kar piše v oglasu je res. Poznam lastnico in avto je res od prvega lastnika, redno servisiran, nekarambolira itd... Če pa ustreza kriterjem ve pa kupec ki kupuje.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Ne feb 02, 2014 11:30 am

1.6 TDI, se v bistvu pelje čisto normalno v Octavii, brez kakršnikoli težav - za normalno vožnjo gre tudi v 3. od 30 naprej ok, jasno je pa da ga ne razganja, za divjanje pa pač ne kupiš takega motorja. Ko greš pa na morje pa pač prideš na dopust 10minut kasneje, ker ne uspeš prehitet švaba z 530d, ki čez ovinke ne pritiska, na ravnini ti pa ravno malce preveč stisne, da ne prideš mimo jeb*ga... Pa pri 3800 obratov ga tudi začne zmanjkovat, samo roko na srce novi 2.0TDI 150KM v golfu karavnu 4x4 ni ravno nek biser prožnosti (okoli 2200-2300 se šele zares zbudi, je pa res da ga do blokade ne zmanjka).
Poraba? 4.2 pri 140 tempomat? Ja ja, te avti v rent a carjih so malce posebni zgleda. Mogoče je pa VAG delan za rento in bolj kot delaš z avtom kot svinja z mehom, bolje dela, manj ketn se zamenja, pa še poraba se zniža pod deklarirano tovarniško. :DDD Hjoj, tale VAG pa ni od muh :mrgreen: Pa da ne bo pomote, doma je parkiran VAG (no, pa še kaj se najde), samo nekako od malih nog nisem maral buč, hmm.
Octavia 1.6TDI Ljubljana - Bormio - Ljubljan, voznik + 3 potniki, nič prtljage tja grede 115-120 do Brescie, potem čez do Bormia in nazaj od Brescie do Benetk 130-140 pa potem do Lj 110-115 poraba reci piši 5,6/100km. Pri 140km/h je poraba okoli 6,2-6,5. Golf VII karavan 4motion 2.0TDI 150KM z pazljivo vožnjo okoli 115-120 pije 5.5-5.7.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Sr feb 05, 2014 9:23 am

Badzo je napisal/-a:1.6 TDI, se v bistvu pelje čisto normalno v Octavii, brez kakršnikoli težav - za normalno vožnjo gre tudi v 3. od 30 naprej ok, jasno je pa da ga ne razganja, za divjanje pa pač ne kupiš takega motorja. Ko greš pa na morje pa pač prideš na dopust 10minut kasneje, ker ne uspeš prehitet švaba z 530d, ki čez ovinke ne pritiska, na ravnini ti pa ravno malce preveč stisne, da ne prideš mimo jeb*ga... Pa pri 3800 obratov ga tudi začne zmanjkovat, samo roko na srce novi 2.0TDI 150KM v golfu karavnu 4x4 ni ravno nek biser prožnosti (okoli 2200-2300 se šele zares zbudi, je pa res da ga do blokade ne zmanjka).
Poraba? 4.2 pri 140 tempomat? Ja ja, te avti v rent a carjih so malce posebni zgleda. Mogoče je pa VAG delan za rento in bolj kot delaš z avtom kot svinja z mehom, bolje dela, manj ketn se zamenja, pa še poraba se zniža pod deklarirano tovarniško. :DDD Hjoj, tale VAG pa ni od muh :mrgreen: Pa da ne bo pomote, doma je parkiran VAG (no, pa še kaj se najde), samo nekako od malih nog nisem maral buč, hmm.
Octavia 1.6TDI Ljubljana - Bormio - Ljubljan, voznik + 3 potniki, nič prtljage tja grede 115-120 do Brescie, potem čez do Bormia in nazaj od Brescie do Benetk 130-140 pa potem do Lj 110-115 poraba reci piši 5,6/100km. Pri 140km/h je poraba okoli 6,2-6,5. Golf VII karavan 4motion 2.0TDI 150KM z pazljivo vožnjo okoli 115-120 pije 5.5-5.7.

Malce drugače kot jaz (67kg) + en potnik (ženska, ki ima s posteljo vred 50kg) in kovček, ki ni imel več kot 5kg. Avto je bil poln, ko sem se vrnil s transferja sem šel dotočit gorivo, ker je moral bit avto pripravljen za rento, potem sem pa preračunal. Vem, da je težje verjet, kot pa se sprijaznit da je nekdo sposoben tistega, česar sam nisi. Ne vem kaj ima tvoj primer veze z mojim, avto je bil dodatno obremenjen z vsaj 200kg, relacija je bila druga, poleg tega pa navajaš tudi trenutne porabe pri določenih hitrostih, za katere vemo da so prebrane z BC-ja in odstopajo ;)
Slika

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr feb 05, 2014 11:35 am

Ja Domen, imaš popolnoma prav. Zanimivo, da danes ko sem šel po potnika v Zagreb sem se peljal z novo Octavio 100 dol grede, nazaj grede pa 120 in sem dosegel porabo 4.7/100. Šele ko sem bil v Lj sem se spomnil, da bi moral vozit 140 za porabo 4.2, vozim pa kot k****n (več kot nafte skurim, več mi plačajo in več mi ostane) in sem šele pri NM nazaj grede porajtal da imam v 3tji prestavi :shock: ...
Nima veze, dosegel si 4.2 pri 140 tempomat in to je bistveno. Spravil si avto tik nad tovarniško porabo in to pri hitrosti, ki je 50% procentvo višja kot jo dosežejo pri normnem krogu. IN to pove vse...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr feb 05, 2014 3:08 pm

Pozdravljen.

Pred 2 letoma sem tudi sam iskal primernega karavana za dailydriverja.

Pregledal sem rabljene passate - a se zaradi slabih izkušenj ( kraja ) nisem odločil zanj.

Nato sem kupil nekaj takšnega :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7940770&show=1

Sicer z 150KM in 6 stop. menjalnikom in sem zelo zelo zadovoljen. Z avtomobilom sem naredil 40.000km in do sedaj brez težav. Poraba 6,5l/100km ( pač 17/18 colska platišča ) pri zmerni vožnji - avtomobil je kar težak ( 1550 kg ). Hkrati se v avtomobilu višje sedi - nekje na ravni Espaca. Edina slaba lastnost je nagibanje karoserije v ovinkih.

Seveda to ni Audi A6 oz. BMW 5, a še zmeraj konkreten avtomobil za pošteno ceno.

Modro se odloči in veliko srečnih km z novim/rabljenim vozilom.

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Sr feb 05, 2014 4:40 pm

simply je napisal/-a:Pozdravljen.

Pred 2 letoma sem tudi sam iskal primernega karavana za dailydriverja.

Pregledal sem rabljene passate - a se zaradi slabih izkušenj ( kraja ) nisem odločil zanj.

Nato sem kupil nekaj takšnega :

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7940770&show=1

Sicer z 150KM in 6 stop. menjalnikom in sem zelo zelo zadovoljen. Z avtomobilom sem naredil 40.000km in do sedaj brez težav. Poraba 6,5l/100km ( pač 17/18 colska platišča ) pri zmerni vožnji - avtomobil je kar težak ( 1550 kg ). Hkrati se v avtomobilu višje sedi - nekje na ravni Espaca. Edina slaba lastnost je nagibanje karoserije v ovinkih.

Seveda to ni Audi A6 oz. BMW 5, a še zmeraj konkreten avtomobil za pošteno ceno.

Modro se odloči in veliko srečnih km z novim/rabljenim vozilom.

Zdravo,

mi poveš eno zadevo - upam da ni preveč off. Kako se obnese zadnja klop? Za otroke vem da je ok, ampak za odrasle ljudi je ok? Deluje mi zelo klopčasta - nič izratzitih bočnih delov... Kako je s prostorom v kabini - se 4je recimo 175-180cm ljudje komot peljejo?
Hvala :)

Uporabniški avatar
Nebomgabiksal
Nov uporabnik

Napisal/-a Nebomgabiksal Če feb 06, 2014 1:09 pm

:twisted:
skodilak.png

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Če feb 06, 2014 3:51 pm

Nebomgabiksal je napisal/-a::twisted:
skodilak.png

Načeloma predlog v smiselni smeri, edino ta konkretni primerek se mi vseeno zdi nekoliko drag - ali se samo meni tako zdi?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če feb 06, 2014 4:00 pm

Zdravo,
mi poveš eno zadevo - upam da ni preveč off. Kako se obnese zadnja klop? Za otroke vem da je ok, ampak za odrasle ljudi je ok? Deluje mi zelo klopčasta - nič izratzitih bočnih delov... Kako je s prostorom v kabini - se 4je recimo 175-180cm ljudje komot peljejo?
Hvala :)

Torej napisal bom realno v primerjavi z drugimi vozili :
Zadnja klop je dosti bolj prostorna od Audija A6 ( letnik 2013 ) ter BMW 525d letnika 2005.
Vsekakor je zadaj več prostora kot pri Golfu Variantu, Octaviji karavan itd.

Avtomobil je zelo prostoren, visok - volumensko večji kot A6 ( letnik 2013 ).

V kabini se lahko 4 z višino 185cm zelo komot peljejo - prostora za noge je v izobilju - ( seveda pa le ne doseže Superba ).

Sedeži : mehki - podobno kot v C5 - le bočnega oprijema nimajo.

Poizkusi - boš presenečen.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 17 gostov