Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

gasolinedream
Uporabnik

Re: Mercedes ML vs. Audi Q7

Napisal/-a gasolinedream Pe feb 14, 2014 11:13 am

W164 je manj problematičen kot generacija pred njim. Z prejšnjo pa si je Mercedes ustvaril podobno uslugo kot Renault z 1.9dCi.

http://avtonasveti.com/mercedes-benz-ml ... -vpoklici/

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Pe feb 14, 2014 11:53 pm

Jaz se kar proti mercedesu nagibam :D edino chip je potreben.. da ima cca 270km.. ker teh 225 je rahlo premalo.. mene je razočaralo sem malo več pričakoval..sploh če imaš dosti pospeševanja lj.. obvoznica je kar malo len.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So feb 15, 2014 12:03 am

RedBull™ je napisal/-a:@LukL, mene ni potrebno poučevati, še manj pa soliti pameti.

Bi te pa prosil, da si korekten ter v svojem pisanju bolj natančen in napišeš še uporabnikom, katere so tiste napake na vozilih ML (bodi direkten ter ne posplošuj)

- kje točno se pojavlja rja pri W164? Seveda da avto ni bil predhodno že karamboliran?
- katere so vse tiste napake, da je polno vozil na izrednem popravilu?

Daj, bodi objektiven in napiši. Hvala

SI bom vzel pol urce časa, da ti objasnim:
V žlahti in pri družinskih prijateljih so skupaj 4 Ml-i

1. rja - rjavijo pod letvicami vrat, tudi znotraj po robu se začne in pride s časom ven (sprednjih, zadnjih, levih, desnih, prtljažnih)
http://www.motor-talk.de/bilder/rost-an ... 20740.html
http://www.motor-talk.de/forum/w164-320 ... 27610.html
http://www.google.si/imgres?client=fire ... =0&ndsp=26

2. volanska letev odpove, se je zgodilo družinskemu prijatelju
http://www.motor-talk.de/forum/lenkung- ... 38065.html

3. ključavnica na prtljažnih vratih pri samodejnem zapiranju, se je zgodilo družinskemu prijatelju, klučavnica ni zaprla več in je prtljažnik ostal kakšne 2cm odprt, tako se je vozil dokler ni prišla nova.
http://www.motor-talk.de/forum/kofferau ... 54558.html

4. piksli na displayu izginjajo, mislim da ni potrebe po izgubljanju besed

5. blazine se je že zgodilo vsem, sprednje, zadnje, razlika je le v ceni :/
6. kompresor- menjal boter, na našem so prerjaveli kontakti na konektorju kompresorja
7. motor- veriga-zobnik
http://www.autobild.de/artikel/mercedes ... 68124.html
8. letvica zadnjih vrat zrjavi
http://forum.autobild.de/mercedes-benz/ ... 17529.html
9. zašteka volanska ključavnica- avto ne vžge več
tukaj je nasvet http://www.ezs24.de/model/mercedes-ml-w ... paratur/de
10. šobe menjal jih je družinski prijatelj in boter
11. težave so z menjalniki
http://www.bba-reman.com/forums/Topic113756.aspx
12. branje cd-jev v radiju gre rakom žvižgat
13. motor cuka med vožnjo (320) menjal so že veliko stvari, še vedno po par 100 km je isto- družinski prijatelj
14. maf senzor

Danes je to na žalost samo še značka, tisto kar je bil nekoč MB pa je še danes vključeno v ceno.

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan So feb 15, 2014 12:12 am

w164 je res neprimerno boljsi kot predhoddnik w163. sploh ml270cdi in menjalnik je pokop, avto ziva ropotarnica. in to tud povejo na glavnem servisu!

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big So feb 15, 2014 12:39 am

Lukl dal si mi razmišljat :D... hvala za tako obširne info.. dobro pridejo vsekakor.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So feb 15, 2014 7:16 am

1) Rja se pri W164 pojavlja zelo redko, veliko bolj pogosto pri W251 oz. R Do tega naj bi prihajalo predvsem zato, ker je v plehu preveč ogljika. Priznana 100% kulanca.

2) Ne pomnim primera, da bi na katerem odpovedala volanska letev

3) Ključavnica za prtljažnik, oz. stikalo sem ter tja kdaj crkne, pa še to zato, ker se ne opazi, da je v zadnji havbi vlaga oz. voda (če ima avto veliko kilometrov za sabo, začne puščati pri gumici zadnjega brisalca, oz. pri letvici zadnje havbe) Zelo redki primeri

4) Da bi izginjali pixli, do sedaj še nobenega problema,vsaj na W164 ne

5) Okvara vzmetnih nog ter blazin zadaj, se dogaja, ampak to je pogojeno s samo starostjo ter kilometrino

6) Kompresorji res crkavajo, ko ima avto precej km za sabo, je pa tu problem tudi v samem servisiranju. (potrebno je pri servisu potrebno preveriti vzvode za višino, tako zadaj kot spredaj) Cena ni omembe vredna, pripomore pa veliko daljši življenski dobi kompresorja za air matic. Pa dvomim, da bi bili v vašem primeru kontakti oksidirani, ampak bi prej rekel, da bi bili zažgani (vedno je potrebno ob kompresorju menjati tudi rele, ter seveda preveriti vzvode) Nekateri tega ne naredijo in glej ga zlomka, tu je problem, zakaj naslednji kompresor hitro crkne, ker drugače temu ni tako.

7) Tukaj ti govoriš za bencinske motorje, kateri so M272 ter 273, kot pa veš, debata teče za CDI motorje. Problem je, da požre zobnik izravnalne gredi. Napaka ne pojavlja več od mislim da od 2007 oz. 2008 dalje

8 ) Glede letvice zadnjih prtljažnih vrat sem ti že napisal pod točko 2 (pa ne rjavi letvica, ker ni jeklena, ampak ker pride voda zadaj za njo, začnejo rjaveti kontakti žarnic za osvetlitev reg. tablice)

9) Ne pomnim primera, da bi bila kakšna napaka na EZS oz. ključavnici. Te napake se predvsem pojavljajo pri prvih letnikih W204 oz. C classa

10) Glede šob pri teh modelih ni, je pa to spet pogojeno s kilometrino, kakšno gorivo se toči v vozilo ipd.

11) Ob prvih serijah so bile okvare na ISM modulih na menjalnikih, ampak teh napak praktično ni več

12) Če folk tlači v radijo vse mogoče stvari, potem ni čudno, da je temu tako... da ne omenjam, ta tlačijo cd notri, čeprav je en že not, ipd.

13) Napaka nekje je, če mehanik tega ni ugotovil, zagotovo ostaja in je bilo po nepotrebnem menjanih veliko stvari.

14) Ima 2 maf senzorja, na enem se res pojavi napaka, pa še ta je predvsem softwearska in se v večini problemov odpravi s testerjem. Avto pa zaradi tega še vedno deluje brez problema, in če le ni vozilo na testerju, se tega ne opazi.

15) Nekaj si pozabil, javljanje napake za pregoreno žarnico zadaj. Problem v masi oz. kontaktih, se dobi ena inštalacija in se napaka odpravi. 3 Minute dela ter 10€

Je pa tako, če avto ni redno servisiran, če je slabo servisiran, bo imel več napak ter problemov kot sicer. Upam da se tega zaveda vsak.

Kar je pa še veliko bolj pomembno, če bi bile narejene vse servisne akcije ob rednih servisih, potem zagotovo nekaterih "okvar" nebi bilo.

Nekaj je govoriti iz teorije, drugo iz prakse... kam sodiš ti, te ne bom sodil, potrebno je poznati ozadje in vse, in ne kar se prebere na netu in potem pljuvati in govoriti da je čist zanič, ipd.

Tako kot povsod, so pa časi takšni, da se pri vseh znamkah varčuje tako pri materialih, kot stroških izdelave, in vozila res niso to, kar so bila pred leti.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So feb 15, 2014 5:43 pm

Lej po tvojem so seveda vse napake zelo redke, zanimivo da večino kar zanikaš. ne vem kaj delaš oz. kakšen fan MB si, toda oči si ni treba zatiskati.
Naš je bil redno servisiran na autocommercu, so vsi listki in vse potrjeno, najbrž bo res servis kriv :roll:

Je oče tud iskal za svojega že par delov na odpadu, pa so mu rekli, da išče vročo robo, npr. volanske letve, ključavnice pravijo da gredo takoj, ti pa praviš da teh napak ni.

Ja crkujejo tudi vratne ključavnice- fedra v njih, nekateri tudi radi spuščajo oljne madeže ker pri karterju ne zdrži tesnilo.

Jah to je avto pri katerem vam nikoli ni dolgčas, vedno imate nekaj za početi.

Redbull, men se ne da več, važno je da pri tebi teh napak ni na obzorju in da je Mercedes No.1. za stare strice seveda ;)

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big So feb 15, 2014 6:58 pm

Jaz sem upal da dobim za q7 malo vec info. Recimo kateri je bolj prijazen do denarnice :)... mislim da bo ml boljsa izbira..ker je q vecji tezji vecja poraba..gume so vrjetno drazje vecja dimenzija..servisi..zaradi teze bolj obremenjen..speljevanje itd.. posledicno vecji stroski izrednih popravil... to so moja ugibanja ker z vozilom nimam izkusenj.

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 So feb 15, 2014 7:09 pm

LukL je napisal/-a:Lej po tvojem so seveda vse napake zelo redke, zanimivo da večino kar zanikaš. ne vem kaj delaš oz. kakšen fan MB si, toda oči si ni treba zatiskati.
Naš je bil redno servisiran na autocommercu, so vsi listki in vse potrjeno, najbrž bo res servis kriv :roll:

Je oče tud iskal za svojega že par delov na odpadu, pa so mu rekli, da išče vročo robo, npr. volanske letve, ključavnice pravijo da gredo takoj, ti pa praviš da teh napak ni.

Ja crkujejo tudi vratne ključavnice- fedra v njih, nekateri tudi radi spuščajo oljne madeže ker pri karterju ne zdrži tesnilo.

Jah to je avto pri katerem vam nikoli ni dolgčas, vedno imate nekaj za početi.

Redbull, men se ne da več, važno je da pri tebi teh napak ni na obzorju in da je Mercedes No.1. za stare strice seveda ;)

če bi hotel MB obdržat tako kvaliteto, bi bil ML 500.000 evrov. Pa še to ne moreš da nebi kej crknilo.Ampak danes je MB kljub napakam še vedno pojem, ker imajo ostali še dosti več napak oz. tehnološko sploh ne dohajajo

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So feb 15, 2014 7:16 pm

Že zdavnaj sem se poslovil od te teme, pa sem vseeno še komentiral.

Pušča tesnilo karterja... lepo te prosim, to so nepreverjene informacije, pa da ti povem, pri določeni kilometraži spustijo tesnila pod oljnih hladilnikom, kateri se nahaja pod sesalnimi cevmi... in ker je to V6 motor, ima v bloku kanal, tako da se potem to olje izteka po levem delu bloka navzdol.

Kot sem ti že rekel, nekatere napake so bile prisotne takoj pri prvih modelih, oz. drugače rečeno, ko se odpravijo, se lep čas ne ponovijo.

Zanikal sem tisto kar ni res, ko si začel vmešavati notri bencinski motor. Aja no pa bila je tudi servisna akcija oz začetka, kjer se je brezplačno menjal senzor glavne gredi. In kdor ni izvedel servisne akcije, mu je čez čas odpovedal senzor in spet je bil mb največji krš, ker ni vžgal.

Zapelji se raje do kakšnega MB servisa čez mejo oz. v tujino, da se bo pooblaščenemu servisu res reklo servis.

Sedaj pa resnično spustim še koga do besede, da pove še kaj o Audi-ju
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big So feb 15, 2014 8:00 pm

Redbull hvala za informacije..90% sm preprican da se bom odlocil za ml-a..ce bom pa se kaj rabil te kontaktiram. ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, fulgur in 8 gostov