Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dennisCe
Novinec

Re: kia rio?

Napisal/-a dennisCe Ne feb 16, 2014 10:26 am

King1 je napisal/-a:
dennisCe je napisal/-a:ja ogromno je teh "malčkov", ki pa so že kar spodobna vozila.. menim, da je bolje imeti manjši avto (nižjega razreda) z višjo opremo kot pa obratno.. clio nama ni všeč, tako nekak plastično deluje

A oba avte menjata al kako? Ti si neko Škodo gledal tvoja pa novega malega. Sicer pa... zakaj ne pogledaš po oplovi ponudbi ko si že tak fan?

lp

Res je, gledal sem škodo itd.. nekaj pa drži: recimo prostornost avta. če se usedeš v fiesto, polota, rio in potem se pelješ s corso je razlika zares ogromna. Ko se pelješ s corso je občutek zaradi zelo položno narejene sprednje šipe in armaturne plošče kot da se pelješ v en rang večjem avtu. to mi je še do sedaj vsak rekel da od zunaj je mali avto, ko se je pa peljal pa ni mogel verjet prostornosti. tukaj je pa res opel naredil ogromno v prid prostornosti proti drugim (novim) avtom...
sva bila tudi na testni vožnjo polota 1.2 tsi. prepričal me je takorekoč samo motor, ki pa za takega malčka zares "eksplodira" od 5rpm naprej. ostalo me pri polotu comfortline ni prepričalo oz. ne bi mogel reči uuu tole je pa ogromna razlika proti corsi cosmo, mogoče ravno obratno.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Ne feb 16, 2014 10:37 am

tega se pa splača it pogledat oz. preizkusit: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=788 ... ow=1&avto=

opremo lahko pri drugih znamkah za tak denar le sanjaš http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=810 ... ety%20sh...
recimo pri polotu pride s tako opremo avto več kot 15k.

izkušnje z nissanom pa res nimam, zato če kdo ima, prosim za inf.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne feb 16, 2014 10:46 am

čare je napisal/-a: rio ali polo bi sigurno vzel poa,če zarad drugega ne zato ker ga boš čez 10 let lahko prodal kie pa šenkat ne boš mogel.

Neumnost. Čez 10 let bo kia vredna 1500€, polo 2000. Koga briga za tistih 500€ čez 10 let, če bo danes zagonil 10+k€ za avto? pljunec v morje..
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne feb 16, 2014 11:35 am

npr:
Ford fiesta Titanium oprema

1.0 Ecoboost 74 kW (100 KM), 5-stopenjski ročni menjalnik 12.370 €

Sicer še tega motorja nisem vozil samo najverjetneje je tam tam s TSI-jem.

Sicer je še boljša izbira potem Focus s Sport opremo, samo je že rang večji avto.

5 vratni 1.0 EcoBoost 74 kW (100 KM) 5-stopenjski ročni menjalnik 13.080 €

Drugače imaš še pa Rapida spaceback, ki tudi ni švoh glede prostornosti + na cene po ceniku dobiš popust ali pa financiranje brez obresti, le lep ni ravno pretirano :)

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Ne feb 16, 2014 11:44 am

ja tole je res vredno razmisleka in sicer: za ta denar okoli 13k dobiš še rang višji avto, kar je super, ampak... mi lahko kdo pove recimo, kaj je lahko dražje napr. popravila itd za en rang višji avto, na primer. če primerjam opel corsa vs opel astra ali kia rio in kia ceed? to me je vedno zanimalo, ker načeloma je itak bolje imet avto, ki je dimenzijsko večji.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne feb 16, 2014 5:07 pm

dennisCe je napisal/-a:ja tole je res vredno razmisleka in sicer: za ta denar okoli 13k dobiš še rang višji avto, kar je super, ampak... mi lahko kdo pove recimo, kaj je lahko dražje napr. popravila itd za en rang višji avto, na primer. če primerjam opel corsa vs opel astra ali kia rio in kia ceed? to me je vedno zanimalo, ker načeloma je itak bolje imet avto, ki je dimenzijsko večji.

Nič takega. Motor je enak, tako da je cena servisa tam-tam. Dražje so lahko gume in morda zavore. Za tako majhno razliko v ceni je nakup focusa pametnejši.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po feb 17, 2014 9:25 am

kaj pa menite o nissan note, ki sem ga dal v prejšnjem linku?

glede focusa je pa tako... recimo letnik 012 je starejši model, 011 pa že dobiš novejši... ampak kaj, ko je novi model zadaj tako grd da je groza :D vzel bi ga samo zato, ker je pač novejši model :?

Badzo
Stalni uporabnik

Napisal/-a Badzo Po feb 17, 2014 3:38 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:Je pa tudi Rio na pogled luškan. Pri vsem skupaj ne zanemari dejstva, da ima Kia 7-letno garancijo (čeprav bo tukaj marsikdo pisal o kakšnem drobnem tisku, a ga za začetek vprašaj, ali to piše iz svojih izkušenj, ali rekla-kazala).

Res je ima 7 let, ki pa je OMEJENA na 150000km. Chervolet pri AH Seliškar jo ima kar 10let!!!, a je zopet omejena na 150000km... Tu je treba pazit kaj paše pod garancijo in kaj ne. VW ima 4leta garancije brez omejitve km (v kolikor jih delaš veliko), a zopet je potrebna previdnost - večina jih širi informacije o štiri letni garanciji, v resnici je pa 2+2, kjer je prva dvojka garancija garancija, druga dvojka pa zeloo oskubljena granacija z milijon če-jev in točk...
Če ne dela veliko km, je 7let dobrodošlo, pa vseeno je potrebno preračunat zadevo - na koncu voziš 7 let star avto še vedno na pooblaščenca itn itn... NI vse tako črno in belo, kot marsikdo poskuša prikazat.

Pa še nekaj me zanima: a to vsak teden pri tebi nekdo kupuje avto? Prejšnji teden foter, ta teden tvoja, kdo bo drug teden? :) na tvojem mestu bi ji predlagal Corso :mrgreen:

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr feb 19, 2014 10:53 am

Pri garanciji je res povsod kar nekaj "čejev". Velja pa dodati, da gre pri Kiji za tovarniško garancijo, pri večini ostalih pa za garancijo, ki je na začetku tovarniška, po dveh ali pa treh letih (odvisno od znamke), pa stopi v veljavo garancija, ki jo pokriva določena zavarovalnica oziroma podjetje, kjer naraste število "čejev" v skoraj nedefinirano neskončnost. Kaj se bolj splača, je pa itak odvisno od uporabnika, uporabe avtomobila in med drugim rednosti in višine mesečnega dohodka. Meni predstavlja predvidljivost zelo veliko, saj na takšen način lažje načrtujem, kaj bom počela z denarjem, ne pa da sem zaradi avta v podzavestnem strahu, kaj pa če se kaj pokvari in bo namesto smučanja šel denar za servis :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 19, 2014 1:29 pm

IcEm4n je napisal/-a:Ubibože, kam je Kia prišla s cenami. Za tak denar oz. nižji denar se je včasih dobil Ex Style.

Moraš upoštevat, da je v polne cene všteto tudi financiranje, tako da v končni fazi niti niso tako hude, vseeno pa relativno visoke.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov