Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

miško24
Nov uporabnik

kupovanje avta

Napisal/-a miško24 Ne feb 16, 2014 9:36 am

Zdravo!Nameravam kupiti drug avto in sem sedaj v dilemi kaj kupiti.Rad bi kupil takšen avto, da bodo deli dostopni in poceni pa da avto veliko nima porabe imam neki izbor avtov samo me malo zanima kako je z dostpnostjo delov ter z ceno v primeru okvare. Nekak se najbolj nagibam k renaultu(megane,clio,laguna)...Mi lahko kdo priporoča avto, ki bo imel relativno majhno porabo, bodo deli dostopni v primeru okvare... Nekak se ne morem odločit katero znamko bi kupil sj pravim nagibam pa se k renaultu...

krimič
Novinec

Re: kupovanje avta

Napisal/-a krimič Ne feb 16, 2014 9:48 am

Napiši še za koliko denarja, koliko km boš delal

miško24
Nov uporabnik

Napisal/-a miško24 Ne feb 16, 2014 10:01 am

pa recimo tam od 2000 do 2500 evrov nameravam...delam pa v povprečju tam okol 10 do 11 tisoč km na leto...

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne feb 16, 2014 12:34 pm

Zelo dobro bi bilo tudi, če bi še malo opisal kak avto sploh potrebuješ. Ker Clio, Megane, Laguna so čisto različni razredi. Drugače pa se mi zdi nakup Renault bencinarja kar dober nakup.

miško24
Nov uporabnik

Napisal/-a miško24 Ne feb 16, 2014 1:08 pm

ne potrebujem velikega avta trenutno nekaj takega bi rad k je clio v tem razredu

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Ne feb 16, 2014 2:03 pm

Za 2500€ se da dobit super Cliota (okoli 2005 letnik, veliko opreme z narejenim velikim servisom). Sem pred kratkim kupoval, pa sem izbiral med Clio-m in Corso... 80 konjske Corse imajo verigo in ti odpade veliki servis. Ni neke velike izbire za ta denar, se pa da s potrpežljivim iskanjem dobit zelo dober primerek. Jaz sem se sicer odločil za Cliota.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne feb 16, 2014 3:29 pm

Clio, Getz, Punto, Corsa.. ali pa trojček fabia/polo/ibiza. Izločiš model ali dva ki ti ne pašeta, od ostalih pa vzameš tistega katerega dobiš najbolj ohranjenega oz. najmanj sumljivega.

Jaz bi sicer corso odvzel, ker je težka, posledično več pije in slabše gre. Za trojček velja podobno, samo da spet ne pijejo tako veliko. Znajo bit pa malenkost dražji.

Getz pa je na nek način lahko dober deal, ker se pogosto prodaja kak lep od kakšnega penzionista. Zadnjič je šel en za 2.5k€, malo prevoženih kilometrov, vsi servisi, garažiran.. ni da ni. Je pa bil iz kamnika.

Fabia pa ima plus v tem, da jo dobiš v karavanski različici, če ti to seveda paše.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 16, 2014 3:51 pm

gasolinedream je napisal/-a:Clio, Getz, Punto, Corsa.. ali pa trojček fabia/polo/ibiza. Izločiš model ali dva ki ti ne pašeta, od ostalih pa vzameš tistega katerega dobiš najbolj ohranjenega oz. najmanj sumljivega.

Jaz bi sicer corso odvzel, ker je težka, posledično več pije in slabše gre. Za trojček velja podobno, samo da spet ne pijejo tako veliko. Znajo bit pa malenkost dražji.

Getz pa je na nek način lahko dober deal, ker se pogosto prodaja kak lep od kakšnega penzionista. Zadnjič je šel en za 2.5k€, malo prevoženih kilometrov, vsi servisi, garažiran.. ni da ni. Je pa bil iz kamnika.

Fabia pa ima plus v tem, da jo dobiš v karavanski različici, če ti to seveda paše.

Od kje pa teb da corsa pije veliko? Pije manj od getza, pa tudi od drugih ni nič bolj požrešna, prej nasprotno.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne feb 16, 2014 5:13 pm

weasel je napisal/-a:Za 2500€ se da dobit super Cliota (okoli 2005 letnik, veliko opreme z narejenim velikim servisom). Sem pred kratkim kupoval, pa sem izbiral med Clio-m in Corso... 80 konjske Corse imajo verigo in ti odpade veliki servis. Ni neke velike izbire za ta denar, se pa da s potrpežljivim iskanjem dobit zelo dober primerek. Jaz sem se sicer odločil za Cliota.

Ne odpade veliki servis, ampak samo jermena ni treba menjat ker ima ketno ki se pa tudi menja ko začne ropotat vse ostalo je isto. Če mene vprašaš tisti jermen ki ga dodatno menjaš je zanemarljiv strošek
Lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne feb 16, 2014 5:18 pm

okoli 2000 mazda mx-5. Nakupna cena enaka kot megane 2005 letnik, ob prodaji čez par let pa z njo izgubiš 5x manj vrednosti kot na meganotu
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Ne feb 16, 2014 5:33 pm

Poglej še za kakšno Seat Ibizo

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 16, 2014 5:39 pm

pskoda je napisal/-a:
weasel je napisal/-a:Za 2500€ se da dobit super Cliota (okoli 2005 letnik, veliko opreme z narejenim velikim servisom). Sem pred kratkim kupoval, pa sem izbiral med Clio-m in Corso... 80 konjske Corse imajo verigo in ti odpade veliki servis. Ni neke velike izbire za ta denar, se pa da s potrpežljivim iskanjem dobit zelo dober primerek. Jaz sem se sicer odločil za Cliota.

Ne odpade veliki servis, ampak samo jermena ni treba menjat ker ima ketno ki se pa tudi menja ko začne ropotat vse ostalo je isto. Če mene vprašaš tisti jermen ki ga dodatno menjaš je zanemarljiv strošek

x2

On
Novinec

Napisal/-a On Ne feb 16, 2014 6:06 pm

Zdravo,

pred letom sem bil v isti dilemi ali kupiti rang avtomobila clio ali razred večji. Kupil sem astro od znanca in sicer model G letnik 2003. Poraba cca 6.5l, servisi so poceni,... Avto se sedaj tudi prodava, ker je boljša polovica trenutno doma. Če te zanima kaj več inforamcij o takšnem avtomobilu ti odgovorim brez tega da kupiš moj avto ;)

link:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=811 ... 6V%20N-Joy

Želim ti dober nakup

miško24
Nov uporabnik

Napisal/-a miško24 So feb 22, 2014 3:19 pm

kaj pa renault laguna ne karavanska različica tista krajša ima kdo kakšne izkušnje?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov