Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ynos
Nov uporabnik

Dilema

Napisal/-a Ynos Če feb 20, 2014 7:34 pm

Pozdravljeni,

prosim za mnenja, kaj bi vi naredili.
Bil tik red nakupom novega avta (i30), sem bil pripravljen dati 13k€ in bi imel naslednjih 10 let mir glede avta.

Danes zvedel, da bi sosed prodal svojo laguno II, letnik 2007, dizel, prvi lastnik, garaziran, 50kkm, rad bi 7000€, ga cisto razumem, ker jo je postano placal. Nekako se mi zdi, da bi bo zal, ce ne izkorisim te priloznosti. Edini minus je letnik, za ceno res ne vem, vse ostalo pa je plus (vreden ogleda, kot nov...)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: Dilema

Napisal/-a odprti clio Če feb 20, 2014 7:52 pm

Vzami novega, če si se tako namenil. Iskreno :)

PS: pa če ni Laguna III 2.0 dCi pa sploh ne razmišljaj o njej.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
NoF3ar
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a NoF3ar Če feb 20, 2014 7:53 pm

Jaz bi izpustil. Najcenejsa je le 2000€ laguna 2 na internetu... Tud za več kot 4500€ nebo prodal. 7000€ je kar v sanje zastavljena cena :D
Zadnjič spremenil NoF3ar, dne Če feb 20, 2014 7:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Če feb 20, 2014 7:55 pm

Noben izmed avtomobilov ni nič posebnega, zato z mojega stališča to ne bi bila nobena dilema - nov avto je nov avto, z garancijo. Laguna je stara že 7 let, da boš imel z njo mir 10 let kar pozabi. Glede na to, da gre za dizel, s katerim je delano samo 7000km na leto v povprečju, me pa še dodatno odbije od tega avtomobila.

Če sem zelo subjektiven, laguna II izgleda že precej zastarelo, i30 tudi ni vrhunec oblikovanja, ampak je vseeno bolj svež kot pa star francoski dizajn. Če si nameraval kupiti i30 bencinarja, gre pa moj glas sploh za i30.

PS: Pa še zelo precenjena je ta laguna. Foter ima tudi odličnega forda focusa letnik 2004, 50.000km, 1. lastnik, nikoli karamboliran in vedno servisiran na uradnem, avto brezhiben in zunaj ter notri kot nov. Pa ne bo dobil vse skupaj nič zanj.
Slika

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Če feb 20, 2014 8:00 pm

Vzami Hyundaia ;)

Ynos
Nov uporabnik

Napisal/-a Ynos Če feb 20, 2014 8:11 pm

Hvala za odgovore,

Sem sedaj pogledal cene lagun in malo prebral o tezavah s prvotnimi dci motorji.
Sosed potem ni tako "naiven" kot se dela :)
Sem ze planiral hud dopust z viskom denarja, ki bi mi ostal :)

Se 1x hvala za mnenja.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe feb 21, 2014 10:06 am

Ynos je napisal/-a:Sem ze planiral hud dopust z viskom denarja, ki bi mi ostal :)

dopust k mehaniku morda? :lol:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe feb 21, 2014 11:18 am

Jat sicer na tvojem mestu tudi Hyundai-a za 13 jurjev ne bi kupoval. Sicer ne vem, kakšne so tvoje okoliščine in potrebe, ampak vedno bolj mislim, da je kupovanje novega avta potrata denarja.

Kar pa ne pomeni, da svetujem nakup lagune, ki jo omenjaš. Vsaj ne za 7 jurjev, ker to je noro visoka cena, ne gleda na ohranjenost. 50.000 km od leta 2007 je zelo malo, zakaj je človek potem sploh kupoval dizla? Tudi če so kiometri realni - če ga je drkal po mnogih kratkih vožnjah, tudi ni dobro za dizla (ni sicer tak bavbav, ampak če ima DPF je zelo za pazit).
Kakorkoli, ta laguna je vredna morda 4-5 jurjev, ne pa 7...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe feb 21, 2014 12:35 pm

sonic je napisal/-a:Jat sicer na tvojem mestu tudi Hyundai-a za 13 jurjev ne bi kupoval. Sicer ne vem, kakšne so tvoje okoliščine in potrebe, ampak vedno bolj mislim, da je kupovanje novega avta potrata denarja.

tocno tako :!:
turbo inside

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe feb 21, 2014 3:33 pm

Njabolje, da vsi kupujejo rabljene. Novi naj se pa sami okoli fijakajo in starajo, da se pocenijo :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe feb 21, 2014 4:22 pm

Če namenjaš 13 evrskih tisočakov za avto ter želiš imeti nekaj časa mir z njim, potem le in samo novega. Konec koncev je dodana vrednost tudi garancija in posledična brezskrbnost za vsaj nekaj časa.

Hyundai I30 je povsem spodobna in racionalna odločitev (tudi zaradi 5 letne garancije). Najverjetneje pa je za dano ceno moč dobiti osnovno 1.4 bencinsko motorizacijo, ki pa je za nepretencioznega voznika povsem dovoljšnja. Sicer mu sapa hitro poide na kakšnem klancu in je potrebnega več dela s prestavljanjem - a ima (hvalevredno) 6 prestav. Porabo je brez težav moč držati pri cca 6 litrih in pol.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Ynos
Nov uporabnik

Napisal/-a Ynos Pe feb 21, 2014 4:30 pm

Se strinjam da ja nakup novega potrata denarja.

Za nakup dobrega rabljenega rabis cas, voljo, znanje, prijatelja mehanika...
Popravite me, ce se motim, dobri primerki se takoj prodajo in nedeljski kupci ne pridejo zraven. Tisti ki ni vesc se izpostavi tveganju, pa tudi potem te lahko nategujejo pri popravilih, prodaja tudi vzame cas, ce poves po resnici kaj vse je narobe, bo pa tudi cena pri prodaji nizja.

Zal ne obstaja storitev, ko bi ti nekdo kupil dober rabljen avto, za primerno provizijo :)

Tako potem prides do tega, novo je drago, je pa novo in bom zelo verjetno brez skrbi glede prevoza naslednjih 10 let.

Lp

Ynos
Nov uporabnik

Napisal/-a Ynos Pe feb 21, 2014 6:13 pm

@chan
Ja 13.000 pride 1,4 bencin osnovni model z nekim paketom kjer dobis notri kolensko zracno, usnjen volan, tempomat in modrizob. Edin minus je svoh motor in rocna klima. Sem sel na tesno voznjo in je meni cisto ok, ni pa nek presezek avta.

Je pa moznost 1,6 testni z 10kkm, pa me prodajalec ni preprical z izjavo, da so vsi njihovi testni vozniki umirjeni in da nikoli ne dajo avta za cez vikend. Tudi pri 1,4 testnem je kazal porabo cez 8, tko da sklepam, da vsak ki ga dobi v roke, pritisne do konca. 
Pomoje sem bil edini testni voznik, ki sem znizal porabo na 100 km :)

@sonic
Moje okoliscine: rabim avto za od A do B, vcasih stoji tudi po vec dni, tako da pozabim kje sem ga parkiral, redna solidna sluzba, avto samo eden izmed stroskov, ce se drzim nizjega razreda, gre sprejemljivih X% prihodka za avto. 

Pravi da je dizla kupil zaradi porabe. Voznje so pa penzionisticne, trgovina, obiski, toplice. Kar naprej ponavlja, da ga je placal 28.000 in da nikoli ni imel nobenih problemov. Kdorkoli ga kupi bo dobil res malo vozen in ohranjen avto.

Lp

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Pe feb 21, 2014 6:35 pm

odprti clio je napisal/-a:Njabolje, da vsi kupujejo rabljene. Novi naj se pa sami okoli fijakajo in starajo, da se pocenijo :D
:D

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Pe feb 21, 2014 6:38 pm

Na tvojem mestu bi kupil kar novo vozilo - ali testno oz. rabljeno z garancijo, staro max. 1 leto. Avtu nima kaj dosti škodovat, če je bil vožen bolj grobo, vsaj jaz tako mislim... Jaz bi recimo raje kupil testno dobro opremljeno vozilo s spodobnim motorjem, kot novo z osnovno opremo in osnovnim motorjem.

Če smem - poglej še focusa - za 13 tisoč dobiš novega 1.0 turbobencinarja, varčnega, s precej opreme.

Ynos
Nov uporabnik

Napisal/-a Ynos Pe feb 21, 2014 8:09 pm

Hvala za informacijo, je bil focus ena prvih variant, imam ponudbo za trend 1,0 pa pride cez 14.000.
Bom se enkrat pogledal ford ponudbo in sel do salona.

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo Pe feb 21, 2014 8:43 pm

hahehihoh je napisal/-a:Na tvojem mestu bi kupil kar novo vozilo - ali testno oz. rabljeno z garancijo, staro max. 1 leto. Avtu nima kaj dosti škodovat, če je bil vožen bolj grobo, vsaj jaz tako mislim... Jaz bi recimo raje kupil testno dobro opremljeno vozilo s spodobnim motorjem, kot novo z osnovno opremo in osnovnim motorjem.

Če smem - poglej še focusa - za 13 tisoč dobiš novega 1.0 turbobencinarja, varčnega, s precej opreme.

Se popolnoma strinjam .tudi sam sem kupil testno vozilo, glih iz takih razlogov kot jih imaš ti (ta bom imel 10 let mir)jaz rabim avto vsaki dan tako da sem izbral dizla ,kot berem pa ti ne rabiš raje izbeli bencinarja je tudi cenej.7 let star avto -sam osnovne stvari je treba menjati ,akumulator ,gume, glavni servis ,kakšen končnik... , to ni glih poceni ,pri novem pa samo vsedeš in voziš.Pa meni najgorje je to da ko se kaj pokvari sem bil brez avta :cry:poli pa še plačaš :shock:
l.p.
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Ynos
Nov uporabnik

Napisal/-a Ynos To feb 25, 2014 7:30 pm

Pozdravljeni,

Kar je je :) laguno sem crtal.
Namesto novega i30 1,4 sem vzel testnega 1,6 pod crto pride za en soliden dopust ceneje

Drzim pesti da ne razpade po 50k km ampak sele po 100k km :)

V debati testno vozilo ali novo pa itaq ni zmagovalca :)

Lp

jaqckoo
Novinec

Napisal/-a jaqckoo To feb 25, 2014 7:56 pm

Prov si naredu,pa veliko srečnih km.
l.p.
Ni važno, samo da gre po vseh štirih .

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To feb 25, 2014 11:23 pm

Ynos je napisal/-a:...
V debati testno vozilo ali novo pa itaq ni zmagovalca :)

Lp

Testno vozilo je običajno le malenkost cenejše od novega (kdaj celo manj kot 1k €), tako da se tveganje, še posebno testno s turbino, ne splača - glede na običajne načine vožnje testnega. Treba je upoštevat tudi "neznanje" vožnje "tujega" vozila nekaterih slabših voznikov.
Velja upoštevati tudi to, da je npr 10 000 km pri testnem enako vsaj 30 - 50 000 km "navadne" vožnje - še posebno zaradi "kvalitetnega" utekanja. Tudi tu računica pove svoje - konkretno bi morala testna vozila imeti večji popust, Če pa je to testno bilo testirano s strani raznih medijev, pa se testno sploh ne splača.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, Google [Bot] in 10 gostov