Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

vijolcni1975
Nov uporabnik

Renault Megane Grandtour 1.6 16V Dynamique Luxe

Napisal/-a vijolcni1975 Sr feb 26, 2014 7:35 pm

zdravo.zanimam se za nakup tega megana.zanimajo me vaša mnenja.(plusi,minusi,na kaj moram biti pozoren pri nakupu avta,itd).pred kratkim sem se bolj zanimal za scenice,ampak zdaj smo spremenili mnenje :D
že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore

in še link do avta:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=799 ... 0Dynamiq...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: Renault Megane Grandtour 1.6 16V Dynamique Luxe

Napisal/-a odprti clio Sr feb 26, 2014 10:43 pm

Naj ti prvo pošlje fotografije od dejanskega avtomobila, sploh notranjost. Da se ne boš vozil za brezveze in potem nekje v sebi pljunil čez znamko :D Potem pa lahko naprej govorimo.

Bistvene težave:
- mehanizem pomika stekel; če si malo mojstra in znaš tudi kaj pobrskati po netu, ni enormen strošek eventuelno popravilo,
- čitalec kartic; večinoma se zgodi, da za popravilo potrebuješ sekundno lepilo, lahko pa se zgodi, da ga je potrebno menjati;
- pri določenih zezajo tipke za tempomat, strošek ni enormen, če ti izvijač ni tuj :D
- če vzameš prostoročno kartico (se zaklepa s pritiskom na tipko na zunanjih kljukah) ne boš imel težav s čitalcem kartic, boš pa imel definitivno težave s tipkami za zaklep; večina popoldancev računa 10 do 20 € na tipko, sam popraviš za drobiž, če znaš lotati :D (na prtljažniku navadno ne zeza);
- črički v notranjosti; renault pač (da se rešit z veliko časa in filcem večino škripanja), so pa odvisni od temperature;
- pri 1.6 16V motorjih lahko zataji variabilna jermenica, daš navadno in je mir (pa sproti še velik servis opraviš);
- zadnji komplet zavor je hudičevo drag, ker so ležaji prešani v diske.

Mislim, da sem zajel vse. Če znaš kaj postoriti sam bo avto hitro polno funkcionalen za majhen vložek. Aja še to - 17" pnevmatike so kar drage (205/50 R17), 16" pa je občutno ceneje, ker je tudi bolj normalna dimenzija (205/55 R16).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Če feb 27, 2014 10:13 am

brat moj im tak avto že od novega letnik 07. zamenjal neko jermenico še pod garancijo pa nekaj je bilo z štarterjem narobe(ščetke al neka malenkost) ima nekaj čez 160.000 in laufa BP. motor je pa kar malo len napram meganu prve generacije porabo ima pa slabih 8l večinoma mestne vožnje.Ja kot je predhodnik omenil so zadnji diski kar dragi sem jih predkratkim menjaval na laguni ima isto z ležajem cene so med 85€ in 120€ prez popusta na kos.

vijolcni1975
Nov uporabnik

Napisal/-a vijolcni1975 Če feb 27, 2014 3:44 pm

najprej se vama zahvaljujem za odgovore.avto je žal že prodan :( .hvala še enkrat za koristne informacije

rs5
Novinec

Napisal/-a rs5 Pe feb 28, 2014 7:12 am

sej teh meganov je kad dosti se bo že našel tapravi če si se odločil zajn
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov