tomzzi je napisal/-a:jack86 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Že pri starih modelih (Golf V/VI vs. Focus mk2) ni tako velikih razlik, Focus ima prednost predvsem pri občutku na volanu (kar je tudi pri Golfu zelo dobro), pri novih pa še toliko manj, sploh če upoštevaš še dejstvo, da Golfa VII poleg odlične lege hvalijo tudi kot zelo udoben avto, za kar se je treba res potrudit.
Predvsem na račun teh trditev glede Focusove lege in primerjave z Golfom sva s kolegom pred nekaj leti naredila slabih
20 km dolgo "fast and furios" nočno primerjavo po lepo razgibani cesti in sem ga proti koncu prehitel v ovinku s hitrostjo, katere večina ne prakticira niti na avtocesti.
Novi ST je bolj zabavno naravnan in ima zato manj zanesljivo lego, se pravi da je to po eni strani celo prednost.

Poba, daj malo pameti. Za take vragolije je Grobnik.
Saj me ne skrbi, da se bo tebi kaj naredlo, ampak ponavadi v takih situacijah takratko potegne mimoidoči.
...In nato končaš na Polju privezan na postlejo.

To sem tudi jaz hotel dodati in sem pozabil pripisati...
Ne dolg nazaj je omenjal Gorjance in prehitevanje čez parkirišče/počivališče... Pa takrat nisem nič napisal...
Naj samo povem, da dobro poznam tisto cesto, ker sem se dnevno vozil tam na šiht in nazaj. Tudi to sem že doživel.
No poba pozablja, da se lahko prehitevani odloči stisnit na gas ali pa recimo iz druge strani začne tik izza ovinka eden prehitevat. Po možnosti brez žmigavca kar ne bi bilo prvič.
Sekunda pa je dovolj. Vsepovsod ima prav in je "odličen, vzoren" voznik potem pa take piše in se hvali po forumih.
Aja itak ima das auto. Bi skoraj pozabil.
Itak se pa samo hvali. Tudi ko je mene prehitel. Še omenil je tukaj. Pa sem gledal kako ga je zvijalo čez ovink. No saj sem ga itak na semaforju pa dohitel.

sorry @tommy
saj se v marsičem strinjava samo take kot pa včasih pripelješ... ni pa za nikamor.

Pozabil si omenit, da sem napisal, da čez tisto počivališče tudi redno spuščam hitrejše mimo, pa naj sem s službenimi jetri s prikolico ali pa grem v kino in se mi pač ne mudi

In verjemi mi, da "poba" ničesar ne pozablja, parkrat ko sem se tega lotil, sem imel vse v mislih in budno spremljal, kaj se dogaja, sem tudi enkrat lepo stopil po bremzi in počakal, ker mi res ni problem spremljat hitrost prehitevanega in morebitnega "nelegalnega" prometa v nasprotno smer.
Takrat, ko me je kao "zvijalo" čez ovinek, ti pa samo povem, da sem imel še precej "lufta", tako da mi ni točno jasno, kaj si ti videl.
Kar se tiče te "hvale" in "das auta", je pa problem v vas, ki ne znate ocenit, kdaj so kakšni podatki uporabljeni zavoljo debate/primerjav in kdaj gre za hvalo! Konkretno kar se tiče te teme, sem nemalokrat komu priporočal Focusa, pa še marsikaj drugega poleg "das auta" in nemalokrat celo kritiziral koga, ki je "das auto" predstavljal kot superiorno čudo tehnike.
Marsikaj sem preizkusil v praksi in se pač ne bom strinjal z nekimi ocenami "od oka", ki temeljijo zgolj na površnih mnenjih!
@jack86: Šlo je za nočno vožnjo pred kar nekaj leti, srečala sva dva avtomobila, po naseljih vozila striktno po omejitvah in poudarek je bil na samih ovinkih, ni šlo za dirko, moje prehitevanje se je zgodilo v ovinku, kjer je bilo še vsaj pol kilometra preglednega... skratka brez ogrožanja in nepremišljenih dejanj za bilokoga razen naju samih, če bi kateri slučajno storil hudo napako, manjše itak podpirata oba avta!
Pač če je debata o legi avtomobilov, je vseeno lepše od raznih ugibanj slišat konkretne podatke!