Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Obi-Wan
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Peugeot 407SW 1.6 HDI

Napisal/-a Obi-Wan So apr 11, 2009 7:26 pm

Živjo vsem skupaj,
kot že ime naslova pove bi rabil predvsem pomoč oz. nasvet pri nakupu omenjenega avta.
Danes sva si ga šla ogledat z ženo v NM. Na prvi pogled, je bil avto res maksimalno ohranjen, razen dveh površinskih prask, ki pa niso moteče glede na to, da bo avto star septembra 3 leta. Notranjost avta je tip top. Meritve laka so bile opravljene na najino zahtevo in odstopanj ni bilo (vrednosti od 120 do 140 enot).
Sedaj pa bistvo in sicer bo to najin prvi diesel kar naju ne skrbi preveč. Dejstvo je pa, da ima avto 155000 km. Redno servisiran in pripeljan iz Francije od neke leasing hiše.
Zanima me kaj predstavljajo ti kilometri za ta motor in kaj je za pričakovat razen velikega servisa, ki je se mi zdi neizogiben. V primeru, da ga kupiva bi ga peljala na temeljit pregled na servis (predlogi dobrodošli). Prodajalec nama je dal eno mesečno garancijo, kjer nama zagotavlja vsa popravila in hibe, ki bi nastale v tem roku.

Hvala
LP

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So apr 11, 2009 8:29 pm

Pozdravljeni,
temeljito preverite če so realni kilometri( kar pa sploh nevem, če lahko nekdo 100% potrdi), in pa zeloooo natančno preberite pogodbo v kateri vam dajejo eno mesečno garancijo. V pogodbah so lahko marsikatere klavzule na katere se prodajalec lahko sklicuje v primeru okvar. Poznavanje pogodbe se mi zdi ključno.
lp

CyberMedo
Nov uporabnik

Napisal/-a CyberMedo So apr 11, 2009 8:54 pm

Tudi sam vozim pežoja (307 SW) z istim motorjem in ga lahko le pohvalim. Kilometrov sicer nimam niti približno toliko kot avto, ki ga gledate, a dosedaj (60k km) težav ni bilo. Ker pa imamo v družini tudi 407 z istim motorjem, pa imam le pomisleke, če je ta motor primeren za tak avto. Kot rečeno, z motorjem ni nič narobe in je v tristosedmici presenetljivo prožen in poskočen (pa nisem ravno "penzionistični" voznik), ampak 407, sploh SW, pa je kar zajeten kos avtomobila in se motor kar precej muči, da ga premika (ga večkrat vozim, torej govorim iz izkušenj). Saj ne da je avto nepremičnina, a pri kakem prehitevanju zna zmanjkat, pa tudi pri kakšnem odločnejšem speljevanju ali pospeševanju je treba od motorja zahtevati maksimum za spodobno vožnjo. Po moje je 407 s tem motorjem idealna avtocestna križarka, pač nastaviš tempomat na 130 in se veseliš nizke porabe, a kot družinski avtomobil, ki se večinoma giblje po naseljih in regionalkah... hmm, kaj pa vem. Sicer praviš, da ste avto preizkusili, tako da ste se si tudi o performansah ustvarili mnenje, nenazadnje pa so se nedavno prodajali podobno veliki passati in a-štirke s 105 konji, tako da tako kritično že ne more biti, a jaz bi vseeno priporočal dvolitrskega hdi-ja s 136 konji, ki je za ta avto po mojem mnenju dosti primernejši. Velja pa tudi pregledati ponudbo Modri lev - gre za rabljene pežoje z enoletno garancijo, slo. poreklo, pred prodajo pregledani itd. Cene so sicer malce višje od uvoženih avtomobilov, a upoštevaje, da štiristosedmice presenetljivo hitro izgubljajo vrednost, odstopanja niso velika, spanec pa dosti mirnejši. Nenazadnje 155k km za relativno majhen in navit turbodizelski motor, ki je celo življenje premikal (pre) velik avtomobil, ni tako malo in bi se znale s časom pojaviti težave, sploh če ga je imel prejšnji lastnik bolj "na trdo".

Moje priporočilo je torej, raje primaknite par tisočakov in kupite 407 SW z dvolitrskim agregatom (po možnosti s kakim kilometrom manj), ali pa se pri istem agregatu ozrite za 307 SW, kar je bolj posrečena kombinacija, če vam seveda 307 ni premajhen.

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad Ne apr 12, 2009 7:42 pm

žena vozi C4 GP z 1.6 HDI 110KM. (verjetno nekje podobna teža kot 407SW) Za družinski avto povsem zadovoljiv motor, športnik res da ni, za umirjeno vožnjo pa je povsem dovolj. Poraba 5.7l/100km po BC.

lp
evo4fun

Uporabniški avatar
Obi-Wan
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Obi-Wan Ne apr 12, 2009 8:02 pm

Res je, da se kupuje predvsem kot družinski avto in za bolj umirjeno vožnjo, nama motor 1.6 povsem odgovarja. Cena avta je res ugodna glede na to kaj ponuja.
Lp

JanJag
Nov uporabnik

Re: Peugeot 407SW 1.6 HDI

Napisal/-a JanJag Sr mar 05, 2014 1:58 pm

Oj. P 407 1,6 d. Dirkaštvo me ne mika več, pomembna mi je poraba in kako se peljem, pa kolikšna je registracija. Vozil sem tudi fiat pando d, lahko rečem, čeprav mi ni jasno kako ima 407 enako porabo kot panda. pri kateri me je bilo včasi kar strah na avtocesti voziti 130, sploh v dežju, pa ne bom blatil, sem prevozil kar nekaj km. S 407 sem zadovoljen, zakaj? pri 8. blazinah in varnostnih kozlarijah, katere so se mi zdele včasi brez vezne in udobju sem se kar hitro razvadil. Konec koncev, kot ni popolnih ljudi ni popolnih avtov, drugih ne blatim, sem pa z svojim zelo zadovoljen. Pa lep dan vsem. Jan

opelcar
Nov uporabnik

Re: Peugeot 407SW 1.6 HDI

Napisal/-a opelcar Sr mar 05, 2014 6:13 pm

Moj oče ima peugeota 407 sw 1.6 hdi. Zaenkrat gre brez napak skoraj 3 leta razen okvare jermenice pri 180000 km. Smo ga kupili z 153000km, sedaj jih ima 188000km. Sem jaz prvo leto naredil z njim 20000km, ker sem jaz imel požrešnega bencinarja pa sem se vozil z njegovim. Sem nato prodal svojega bencinarja in kupil svojega dizla, ker je za občasno divjanje 1.6 hdi preslab. Oče sedaj vozi samo kratke relacije do 20km, 5000-8000km na leto brez problemov. Če te še kaj zanima pa me samo vprašaj.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov