Napisal/-a CyberMedo So apr 11, 2009 8:54 pm
Tudi sam vozim pežoja (307 SW) z istim motorjem in ga lahko le pohvalim. Kilometrov sicer nimam niti približno toliko kot avto, ki ga gledate, a dosedaj (60k km) težav ni bilo. Ker pa imamo v družini tudi 407 z istim motorjem, pa imam le pomisleke, če je ta motor primeren za tak avto. Kot rečeno, z motorjem ni nič narobe in je v tristosedmici presenetljivo prožen in poskočen (pa nisem ravno "penzionistični" voznik), ampak 407, sploh SW, pa je kar zajeten kos avtomobila in se motor kar precej muči, da ga premika (ga večkrat vozim, torej govorim iz izkušenj). Saj ne da je avto nepremičnina, a pri kakem prehitevanju zna zmanjkat, pa tudi pri kakšnem odločnejšem speljevanju ali pospeševanju je treba od motorja zahtevati maksimum za spodobno vožnjo. Po moje je 407 s tem motorjem idealna avtocestna križarka, pač nastaviš tempomat na 130 in se veseliš nizke porabe, a kot družinski avtomobil, ki se večinoma giblje po naseljih in regionalkah... hmm, kaj pa vem. Sicer praviš, da ste avto preizkusili, tako da ste se si tudi o performansah ustvarili mnenje, nenazadnje pa so se nedavno prodajali podobno veliki passati in a-štirke s 105 konji, tako da tako kritično že ne more biti, a jaz bi vseeno priporočal dvolitrskega hdi-ja s 136 konji, ki je za ta avto po mojem mnenju dosti primernejši. Velja pa tudi pregledati ponudbo Modri lev - gre za rabljene pežoje z enoletno garancijo, slo. poreklo, pred prodajo pregledani itd. Cene so sicer malce višje od uvoženih avtomobilov, a upoštevaje, da štiristosedmice presenetljivo hitro izgubljajo vrednost, odstopanja niso velika, spanec pa dosti mirnejši. Nenazadnje 155k km za relativno majhen in navit turbodizelski motor, ki je celo življenje premikal (pre) velik avtomobil, ni tako malo in bi se znale s časom pojaviti težave, sploh če ga je imel prejšnji lastnik bolj "na trdo".
Moje priporočilo je torej, raje primaknite par tisočakov in kupite 407 SW z dvolitrskim agregatom (po možnosti s kakim kilometrom manj), ali pa se pri istem agregatu ozrite za 307 SW, kar je bolj posrečena kombinacija, če vam seveda 307 ni premajhen.